Wednesday, April 20, 2016

Onsdagskväll i Weed

Idag får det bli litet blandad kompott i inlägget. :)

Det var svalare idag och jag tog en promenad i skogen på sena eftermiddagen. Som jag berättat om tidigare finns en stig som heter Bear Trail som går i ett skogsområde runt skolan. Ibland följer jag stigen men ofta avviker jag och går mina egna vägar.
Skolan har en så kallad Fire Academy där man utbildar blivande brandmän och helt plötsligt kom en stor grupp Fire Academy-elever fram ur skogen och bar på stora trädstammar. Jag vek snabbt av från stigen och tog en annan väg men lugnet i skogen var som bortfluget så promenaden blev litet "rumphuggen" kändes det som. Men att vara ute i skogen är härligt och förhoppningsvis stöter man inte på "black bears" och "cougars" (pumor). Hittills har jag sett varken björnar eller pumor och jag hoppas att jag slipper.

Under dagen pågick en så kallad "lockdown drill" inom skolan och den innebar att alla som befann sig i klassrum eller på kontor skulle ta sig till en säker plats eftersom man simulerade någon slags attack som pågick. Inga personer (som attackerade) fanns där utan elever och anställda uppsökte bara en plats som skall vara säker. I "min" byggnad kom ca 30 elever och några lärare till det kontor där jag och min kollega befann oss. Ett meddelande skickades ut via telefonsystemet när övningen påbörjades och även när den var över.

Efter det hela hade polisen (som befann sig på skolans campus) haft ett möte med en del av de anställda. Jag var inte med men fick veta att det hela inte hade gått så bra och om allt varit på riktigt hade runt 125 personer dödats av den som sköt eller attackerade på annat sätt. Tur att det bara var en övning! Att ha sådana här övningar kan nog vara bra med tanke på allt som händer på skolor i USA.

Jag betalar min elräkning varje månad och nu när det blivit varmare minskar den ordentligt eftersom jag annars värmer med elektricitet på vintern. Dessutom ges en kredit två gånger per år till många hushåll och det gjorde att min räkning blev noll efter denna kredit. Sådant uppskattar man. :)
Denna kredit kallas California Climate Credit och kommer som sagt två gånger per år.
Gratis räkningar kunde gärna komma litet oftare tycker jag. ;)

I maj kommer en film som jag blev litet nyfiken på. Två skådespelare som jag tycker om - George Clooney och Julia Roberts - spelar huvudrollerna i "Money Monster." "Synopsis: In the taut and tense thriller Money Monster, Lee Gates (George Clooney) is a bombastic TV personality whose popular financial network show has made him the money wiz of Wall Street. But after he hawks a high tech stock that mysteriously crashes, an irate investor (Jack O’Connell) takes Gates, his crew, and his ace producer Patty Fenn (Julia Roberts) hostage live on air. Unfolding in real time, Gates and Fenn must find a way to keep themselves alive while simultaneously uncovering the truth behind a tangle of big money lies."14 comments:

Åsa said...

Jag förstår att du inte vill träffa vilda djur i skogen men lite kul vore det väl att få se en puma på lite lagom avstånd? Vi var ute i skogen igår och fick se en liten kanin i alla fall.

Desiree said...

Vad förvånad man skulle bli om det plötsligt kom fram en massa brandmän ur skogen. Men hellre det än någon björn eller puma förstås. Åh den filmen låter ju verkligen bra och spännande. Den ser jag fram emot. Känns bra att skolor i USA övar på sådana övningar som ni gjorde även om man helst hade önskat att man inte alls behövde öva på sådant.
Hoppas det lite svalare vädret fortsätter så du snart kan njuta av en ny promenad.

Steel City Anna said...

Pumorna verkar hemskt otäcka, även black bears. Vackra förstås men farliga. Ni har ett exotiskt djurliv därborta :)

Jobbigt men bra antar jag med övningen. Man tänker att det ju borde räcka med pumorna, men så ska man skydda sej för människor också som nog är allra värst.

Annika said...

Kul med alla blivande brandmän som kom ut ur skogen, hihi!
Då fick du ngt trevligt att titta på också ;-)))
Lock-downs, jag vet, sådana har Karolina fått öva sen hon gick i KG, och sen hela vägen.
SÅ otäckt, men nödvändigt att det görs.
Skolskjutningar är min stora skräck!
OCH det verkar inte blir ngt slut.
Kramar!!

Tredje året i Hjo said...

Inga pumor i skogarna här. Och inga björnar. Men varg har varit synlig och lär väl finnas i Tiveden strax norröver. Det blir inte så mycket filmtittande nu när det är ljusa kvällar, jag lagrar från loppis till vintern. Ha det fint utan skolskjutningar!

Rebekah M said...

Låter som en fin promenadväg, även om den råkade bli lite "rumphuggen" just den här gången. I vår park har ingenjörstrupperna varit och övat på att bygga små broar. En win-win situation. Det behövdes stadiga broar över alla små bäckar och strömmar längs promenadstråken, och trupperna fick öva.

Tråkigt att det inte gick så bra på övningen. De får lov att drilla mera ... sån't där är ju jätteviktigt, oavsett var man bor.

Den där filmen ska jag hålla utkik efter -- låter lovande, och jag gillar också Clooney och Roberts.

Annica said...

Skogspromenader är härliga men utan björn- och pumamöten. Hellre några brandmän. ;)
Det är förfärligt att det ska behövas sådana övningar i skolorna. Vilken bisarr och hemsk värld vi lever i.
Den filmen verkar intressant. Och med två favoritskådespelare i huvudrollerna. Såg f.ö. att det var Jodie Foster som regisserat. Borde bli en riktigt bra "rulle". :)
Kram från pumafritt norr. Men nallar har vi!

Anne-Marie said...

Åsa: Om jag visste att jag var i säkerhet kunde det säkert vara intressant att se en puma. Men troligen är de den typen djur som bara helt plötsligt dykter upp.
Kaniner verkar trevliga. :)

Anne-Marie said...

Desiree: Jag hörde röster i skogen och helt plötsligt dök de upp brandmännen. :) Senare såg jag dem ute på skolans parkeringsplats med stockarna.
Brandmännen var nog litet mer ofarliga än en björn eller puma. :)
Filmen kan säkert vara sevärd. Glömde skriva att Jodie Foster regisserar och hon brukar ju vara duktig.
Jag har aldrig varit med om en lock-down drill tidigare. Eftersom det mesta är så "laid back" i Mt Shasta-området verkar det inte finnas riktigt samma förberedelser som kanske i en större stad.
Nu blåser det och har blivit svalare. Och det har regnat litet, litet grand också.
Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Jag har aldrig sett varken black bear eller puma i verkligheten, bara på TV. Skulle inte vilja stöta på varken den ena eller andra. Och vi har även en del exotiska kryp som skorpioner och svarta änkan-spindlar plus skallerormar! Har haft både skorpioner och spindeln på nära håll. Inte kul!
Tror att människor är farligare än djur i största allmänhet. Att ha dessa övningar tycker man ju egentligen inte skulle behövas men detta tycks vara den värld vi lever i.

Anne-Marie said...

Annika: Jag såg nog inte så mycket av brandmännen eftersom jag vek av från stigen. De hojtade något om att de kom på stigen så tyckte det var bäst att hålla mig undan. :)
En överraskning var det dock att de dök upp.
I glesbygden tror jag att man inte alls har samma känsla av att saker och ting är farliga som i en större stad även om vi har haft en del skjutningar och annat otrevligt (branden i Weed) de senaste åren.
Det finns mycket som kan vara skrämmande och otrevligt i samhället och att vara litet förberedd kanske kan vara bra.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Hans: Du har ju annat i skogarna kring Hjo. Stora skulpturer mitt ute i skogen. :) Kanske litet mer ofarliga.
Vi får se om jag tittar på filmen när den kommer.
Ha det bra i Hjo med Hjo-Hjo!

Anne-Marie said...

Rebekah: Det låter som en bra win-win situation för alla parter. Sådant är trevligt tycker jag.
Jag vet inte riktigt hur de räknade till så många dödsoffer om det hade varit på riktigt men det verkade som om inte alla tog det hela på allvar. En av de som jobbar inom Maintenance var ute och klippte gräs! En lärare brydde sig inte utan fortsatte med sin lektion. Och andra låste inte dörrar som de skulle osv, osv.
Ja, det kan säkert vara en sevärd film. Jag har sett många filmer med Julia Roberts och George Clooney är ju duktig han också. Jodie Foster har regisserat filmen så det kanske bådar gott. :)

Anne-Marie said...

Annica: Jag har promenerat en hel del i denna skog eftersom den ligger så nära där jag bor. För det mesta är jag själv i skogen förutom några enstaka löpare och hundägare. Har aldrig sett så många som alla dessa blivande brandmän.
Björnarna och pumorna får gärna hålla sig på avstånd.
Det var min första övning så vi kanske inte upplever världen som lika farlig på en mindre ort. Vet inte varför vi inte övat tidigare.
Jag hade glömt att nämna att Jodie Foster regisserade - så bra att du gjorde det. :) Minns filmen "Contact" med henne som var riktigt bra. Och Flightplan var också en bra film.
Kram från ett blåsigt Weed! Nallar är söta - på avstånd. :)