Monday, May 21, 2012

Sommar i Stockholm

Har upptäckt att min inspiration inte är i högform på biblioteket men ville i alla fall skriva några rader.
Och jag kan ju inte heller lägga ut några bilder här på biblioteket. Måste erkänna att jag ser fram emot att ha mer tillgång till dator om litet drygt en vecka.

Sommaren har kommit till Stockholm och det är fantastiskt vackert just nu med den lummiga grönskan. Det har blivit riktigt varmt också. Inte så varmt som det varit i Weed men mycket varmare än vad det varit hittills.

Har hunnit träffa några kompisar vilket alltid är lika roligt. Träffade en amerikansk kompis i lördags och jag skall erkänna att det känns väldigt naturligt att kunna få prata engelska. Känner mig nästan litet "otränad" ibland ute i affärer och banker osv att prata svenska med folk. Låter kanske hur konstigt som helst men pratar man engelska under 99% av sin vakna tid är det kanske inte så konstigt.

Har varit hos min tandläkare här i Stockholm idag. Har en rätt öm mun just nu efter en del tandstensborttagning men hade inga hål. Eftersom mina tänder har litet speciella "problem" går jag helst till honom eftersom han har hela min bakgrund.

Besökte affären Gryningen idag. En affär som fick mig att nästan känna mig förflyttad till Mt Shasta. Gryningen är en ekologisk hälsokostaffär på Söder i Stockholm som har mycket mat och även olika tillskott osv. Inte billigt men den är verkligen trevlig att besöka.

Min mamma har nu fått Hemtjänst 4 gånger/dag och ett trygghetslarm vilket känns mycket bra. Det satte igång redan förra veckan. Jag har ringt massor med telefonsamtal för hennes räkning och sakta men säkert faller pusselbitarna på plats. Allt kommer inte att vara klart innan jag åker men saker och ting har i alla fall satts i rörelse. Hon har svårt att röra sig men med en rullator kan hon ta sig runt i lägenheten. Kommer nog att dröja ett tag innan hon kommer att komma ut eftersom det behöver göras en del förändringar utanför huset med en ramp och ett par andra saker.

Nu har jag ungefär en vecka kvar innan det är dags att sätta sig på planet tillbaka till Kalifornien och förhoppningsvis kan jag skriva litet mer här på bloggen innan jag åker.

11 comments:

em said...

Skönt att höra att det ser ut att ordna sig för er!
Margaretha

Bokstavsbarn said...

Vad skönt att allt verkar ordna upp sig! Vet själv hur det är att ha en äldre släkting på långt håll.

Saltistjejen said...

Förstår verkligen att du inte har inspiration att blogga, med så mycket som händer omkring dig och saker som ska fixas. Men tack ändå för att du skriver lite om hur det går. :-) Låter fint att du hunnit fixa såpass mycket ändå för din mamma. Måste kännas skönt för er båda att du kunde komma hem till henne nu. och även om inte allt kommer vara klart så är det betydligt lättare att följa upp saker man startat än att just starta dem när man inte är på plats. Exempelvis kanske du kunnat träffa eller prata med personer som kommer vara ansvariga för olika saker gällande din mammas skötsel. Som hemtjänsten. Att sedan höra av sig till den/dem och följa upp är något som är ok att göra även från Mt Shasta, men det hade varit betydligt mer krångligt om du inte varit i Sverige först och träffat/pratat med dem. Iallafall brukar jag själv känna så.
Hoppas du kan fortsätta njuta av sommarSverige också innan det är dags att resa hem igen.
Kram!!!

Annika said...

Det låter som om saker och ting sakta faller på plats på ett bra sätt.
Fint!
Du får njuta av sommaren också!
Kramar!!

Desiree said...

Åh vad skönt att du känner att pusselbitarna sakta faller lite mer på plats så att du kan återvända och känna dig trygg och veta att din mor har det så bra som hon kan. Jag är glad att du fått njuta lite av det vackra vädret. Vi hade det riktigt skönt i Blekinge. Åh vad jag älskar vädret just nu. Så ljuvligt underbart. Man vill inget annat än vara ute och lapa sol. Jag gick faktiskt förbi affären Gryningen på söder häromdagen och tänkte på dig då. Den var inte öppen då men jag tänkte att jag får ta mig dit då de har öppen någon dag. Hoppas vi hinner ses lite nu innan du far.
Kram och fortsätt njuta av solskenet.

Pettas said...

Det var bra att du kunde ta dig loss och fara "hem" och hjälpa din mamma, tillika dig själv. Det är ett pusslande...
Ha en skön vecka innan hemfärden!

Kramar
Karin

olgakatt said...

Låter bra att du lyckats ordna så pass mycket redan. Önskar dig och din mamma lycka till nu och att allt ska funka smidigt med kontakt mellan dig och hemtjänsten också fast det ät långt avstånd.

Anonymous said...

Gott att höra att saker och ting faller på plats!
Hoppas du hinner njuta lite av sommar-Stockholm också.
/CC

Katarina said...

Jag kan förstå att det är mycket som ska klaffa. Trots allt, så verkr det som saker faller ppå plats, det är bra. Roligt att du ändå hunnit göra små andra skaer när u är i Sverige. Vi ser fram emot lite bilder när du är tillbaka i USA. Ta vara på tiden och ha det bra och hoppas det ska gå så bra det kan för din mamma nu också. Kram

Mimmi said...

Har tänkt på dig, och hur det går där borta, så det är skönt att höra att det rullar på och att du får saker uträttade.

Sköt om dig! :o)

Elin Arvegil said...

Skönt att höra att det börjar reda upp sig för din mamma!!

Mvh Elin S