Thursday, May 3, 2012

Åker till Sverige snart

Man vet aldrig vad livet för med sig. Igår fick jag veta att min mamma förts till sjukhus efter ytterligare ett fall hon haft.

Sedan ungefär två veckor tillbaka har min mammas tillstånd försämrats mycket snabbt vilket har varit jobbigt pga det långa avståndet mellan oss. Det kan nog finnas flera förklaringar till det som nu hänt men läkarna har hittills inte kunnat hitta något som ser ut att vara ett svar på vad som är på gång.

Har beslutat att åka till Sverige redan på måndag nästa vecka eftersom det hela har gått så otroligt snabbt med mammas försämrade tillstånd. Det blir den vanliga rutten - buss till Sacramento, flyg via Chicago till Stockholm. Jag hade turen att hitta biljetter både till och från Sverige som bara hade ett byte i Chicago. Mycket bra.

Har fått mycket stöd från de jag jobbar med och det känns självklart att åka även om det blev mycket hastigt det hela. Känns litet konstigt att redan nästa vecka vara i Stockholm. Och det kommer att bli en litet annorlunda resa den här gången med många saker som skall ordnas. Vet inte i skrivande stund ens vad som måste åtgärdas.
Eftersom min mamma tagit hand om sig själv tills nu har varken hon eller jag riktigt planerat för denna nya situation. Så här i efterhand känner jag att det hade varit klokt om vi hade förberett litet mer praktiska saker redan tidigare.
Men det är nog inte helt ovanligt att man bara kastas in i något som sker utan att man har planerat.

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Så är det i livet. Plötsligt så befinner man sig på väg mot någonting totalt nytt och annorlunda...åtminstone för ett tag.
Önskar att du trots allt får en så fin tid som du kan få med tanke på omständigheterna. Det är svårt att vara långtifrån ibland.

Varma kramar och lyckönskningar
Karin

Desiree said...

Åh vad trist att din mamma blivit så mycket sämre på så kort tid. Usch så jobbigt med all oro du måste ha just nu med allt. En stor tröst och styke kram till dig. Jobbigt när det är så mycket oro kring dig just nu både på hemma plan vad gäller ditt jobb och framtiden och nu även din mammas hälsotillstånd. Jag hoppas innerligt att din mamma mår bättre snart och att allt ordnar sig på ett bra sätt. Jag förstår att du kommer ha rätt fullt upp då du är här men hör gärna av dig om du får en stund över och vill träffas.
En stor varm kram till dig.

Fransyskan said...

Ledsen att höra att din mamma är dålig, men samtidigt lättad att höra att du lyckats ordna en resa så snabbt.
Det känns som att du har pratat mycket om Sverige det sista, att längtan finns där, och trots omständingheterna hoppas jag att du kan njuta av tiden tillsammans med din mamma och att hon kryar på sig snabbt.
Jag har själv varit i en situation då jag haft mindre än en halvtimme på mig att packa, leta skjuts, boka flyg och bara dra hemåt och det är tufft - men nog så viktigt och så oerhört skönt att bara få finnas vid någons sida när livet är tufft.
Kram på dig

Taina said...

Tråkigt att höra om din mamma. Önskar dig en bra resa. Så bra den nu kan bli och din mamma kommer att bli så glad när du anländer.

Ja ibland funderar man själv på sådana saker, dvs att ordna mer praktiskt runtomkring sig innan man blir gammal och alltför dålig. Men livet kommer emellan...

Kram kram

Annika said...

Ledsamt med din mamma. OCH sådan gånger KÄNNS det att man bor alltför långt borta.
Jag önskar dig en bra resa, att saker och ting ska bli bra för er bägge. Att din mamma ska krya på sig, att ni ska få ha det trevligt.
Lycklig resa och många kramar!

Saltistjejen said...

Så BRA att du kunde få tag på bra biljetter så pass fort och att det var ok med ditt jobb att åka trots kort varsel. Just sådana saker medför alltid en viss oro annars.
Jag hoppas verkligen att din mamma blir bättre snart, men jag vet också att det ibland inte blir så med äldre. I vilket fall hoppas jag att ni ska få en fin tid tillsammans då du kommer till Stockholm, och att du/ni kan reda ut en del praktiska saker. Man är nog aldrig riktigt förberedd för sådana här saker oavsett hur mycket man försökt förbereda sig innan.
Varma Kramar!!

Anonymous said...

Vad tråkigt att läsa att din mammas hälsa försämrats så snabbt.
Jag hoppas hon blir piggare snart.
Förstår att det måste vara tufft att vara så långt ifrån, men så skönt att du iaf kan ta dig till henne så snabbt.
Handläggarna på kommunerna brukar vara duktiga på att hjälpa till med ev åtgärder då äldre personers hälsa sviktar.

Lycka till med allt och hoppas du får en fin vistelse i Sverige med din mamma.
/CC

olgakatt said...

Håller tummarna att det löser sig med alla praktiska och oroande problem!
Bra att det är vår och inte midvinter när du nu måste rusa iväg, packningen kan bli en aning mindre tung.

Mia said...

Hoppas din mamma blir bättre snart och att din resa går bra!

Mimmi said...

Vad tråkigt med din mamma, men bra att du kommer iväg så pass snart.

Hoppas resan dit, och allt i Sverige går bra.

Kram,

Mimmi

Charlie sa ... said...

Tänker på dig! Önskar dig en bra resa och att din mammas tillstånd stabiliserar sig. Hoppas du får ta den tid du behöver i Sverige.

Skönt att du kan åka så snart!

Varm kram till dig

Lotta

Katarina said...

Verkligen tråkigt att läsa detta om din mamma. Jag tänker på dig! hoppas du får en bra resa och att läget för din mor kan bli mer stabilit. Det är svårt att vara långt från sina anhöriga och jag vet ju om att du är enda barnet, vilket gör det än svårare då avståndet är så långt mellan er.

Stor kram

Min plats i solen said...

Tänker på dig och din mamma Anne-Marie och hoppas att du får en bra resa hem till Sverige. Skönt att du lyckades lösa det så snabbt.

Det är inte svårt att föreställa sig hur hjälplös man måste känna sig när det händer ens mamma något och man själv befinner sig långt bort.

Stor kram till dig

Fourmum said...

Skönt att det ordnade sig och att du kan komma iväg med kort varsel! Förstår att det är mycket funderingar och känslor.. Hoppas att det stabiliserar sig för din mamma och att ni får en möjlighet att prata ut om framtiden. Hör av dig om du behöver någon praktisk hjälp eller bara ta en fika! Kram!

Lotta said...

Hoppas att allt går bra och att din mamma kryar på sig.

En kram från mig

antonia said...

Usch vad tråkigt :( Hoppas att resan går bra och att din mamma blir bättre!

Anonymous said...

A-M
Allt kommer att ordna sig på bästa sätt. När du själv kommer på plats och får din egen direkt information så märker du exakt vad som då behöver göras.
Lycka till.
Marie

Freedomtravel said...

Tråkigt att höra att din mamma är dålig, men skönt att höra att det löst sig bra med jobb och liknande så att du kan åka. Situationer kan verkligen förändras i livet, och visst är det bra att förbereda sig, men också lite svårt. Jag har en pappa som är sjuk, och det gör ju också att man funderar lite över hur situationen blir framöver, hur man kan hjälpa till osv.