Saturday, March 24, 2012

Tidigare älskade böcker

Mt Shasta har en andrahandsaffär för böcker - Mt Shasta BookNook. Jag var där idag eftersom de hade en bok jag varit på jakt efter.

De säger sig ha runt 10,000 böcker vilket man kan tro när man kommer in i affären och ser alla fullproppade bokhyllor. Affären är inte alls stor men det är lätt att hitta det man letar efter trots mängden böcker.

Det går också bra att donera böcker vilket jag gjort ett par gånger. Ena gången såldes böckerna och jag fick några dollar.

Mt Shasta BookNook är definitivt värt ett besök om man har vägarna förbi. Den övervägande delen affärer i Mt Shasta verkar numera vara andrahandsaffärer. Kanske ett klart tecken på att människor har mindre pengar att röra sig med än för bara några år sedan.


Vintervädret fortsätter oförtrutet. Meteorologerna säger att det egentligen bara är i nordvästra USA som det fortfarande är vinter. Övriga USA har vår- och sommarväder. Berget har inte synts till mycket de senaste två veckorna på grund av alla moln. Så här såg det ut häromdagen när jag kom till jobbet.10 comments:

Desiree said...

Oj vad mycket böcker de hade här. Verkligen imponerande med detta stora utbud. Men toppen att det finns så mycket andra hands böcker att kunna köpa och att böckerna återvinns på detta sättet istället för att bara slängas. Jo vi har allt märkt att det fortfarande finns MYCKET snö kvar här uppe i bergen. Stora delar av Kings Canyon och Sequioa National Park är avstängda ännu pga av snö och is. Men vi har ändå fått se mycket och det har varit soligt och vackert väder även om det är kyligt i luften.
Kram!

Äventyret framtiden said...

Du har mycket vinter ännu!
Här är det ovanligt tidig vår i sin tur, fastän jag är säker på att det kommer både snöslask och kalla dagar. Så brukar det ju vara....
Också vi märker av att försäljningen av secondhand ökar både i små butiker men också på Internet. Det öppnas facebookauktioner, loppisbloppis osv och med god framgång. Varför betala dyrt när du kan komma undan billigare och anpassa behovet efter vad som finns i plånboken.

Sommartidskram
Karin

em said...

Vilket bokparadis! Där kan man förlora sig i dagar - om inte mer. Antikvariat är något jag saknar där jag bor. Det är inte samma sak att köpa böcker på nätet som att rota runt i en affär och göra oväntade fynd.
Hoppas ert väder snart kommer på bättre tankar!
Margaretha

Annika said...

Härlig bokaffär!
Vi har ett antikvariat här i Reston också. Väldigt mysigt, och BRA priser :-)
OJ vad snö ni har!
Inte klokt!
Tänker på Desiree som är där just nu, men de verkar inte ha så mkt emot detta. BRA!!
Hoppas dock att det ska våras hos er SNARAST!!
Kram!

Charlie sa ... said...

Vilket fint namn på antikvariatet -- previously loved books!

Tycker om antikvariat. Även om jag inte alltid handlar, kan det vara en skön stund och bara titta.

Ja oj vad snö ni har! Stockholm badar i sol och vårblommor. Hoppas ni får vår snart till er!

Stor kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Det är verkligen en trevlig andrahandsbutik för böcker. Och man kan göra riktiga fynd ibland.
Att slänga böcker skulle jag ha väldigt svårt för.
Hela veckan som kommer talas det om den ena fronten efter den andra som skall komma in över västkusten. Hoppas att ni inte får alltför dåligt väder på er roadtrip.
Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Ja, det är vinterväder fortfarande här i norra Kalifornien. The Weather Channel (USAs väderkanal som sänder väder 24/7) skrev på sin hemsida att den enda delen av USA som har vinterväder är just den nordvästra delen - dit norra Kalifornien hör.
Andrahandsbutiker har "exploderat" här i mina trakter. När jag kom hit 1997 fanns knappast någon tror jag. Det är bra att saker och ting återanvänds och att man kan spara pengar.
Just det, nu har du också sommartid. Kramar!

Anne-Marie said...

Margaretha: Har du hittat fram från dina böcker? :) Antikvariat är trevliga att besöka och självklart är det något helt annat att kunna titta på boken, bläddra i den osv jämfört med att köpa via nätet.
Hela den kommande veckan verkar bli kall, blåsig, regnig och snöig.

Anne-Marie said...

Annika: Minns att det fanns (kanske fortfarande finns) många antikvariat i Stockholm. Tycker nog att det som finns i Mt Shasta är stort med tanke på hur liten staden är.
Att vara på en roadtrip kräver nog i alla fall litet sol. Hittills verkar Desiree och C ha haft tur.
Prognosen för norra Kalifornien verkar inte särskilt munter den kommande veckan - vi har flera varningar och advisories för de kommande dagarna.
Kram!!

Anne-Marie said...

Lotta: Visst är det ett fint namn på affären. :) Bra att kunna ta reda på böckerna och att de kan få nya ägare.

Min pappa brukade gå på antikvariat i Stockholm under helgerna. Och han köpte mycket böcker. Vi hade i stort sett en affär i källaren.

Har förstått att Stockholm har mycket bättre väder än vad vi har. Trevligt att du får del av det nu. :)

Stor kram!