Tuesday, March 20, 2012

Telefonsamtal från Washington D.C.

Att ha nummer-ID på sin telefon i USA är ett måste. Trots att jag står med på "do-not-call"-listan har det under de senaste veckorna kommit många samtal från nummer som visar sig komma från Washington D.C.

När jag ser ett sådant nummer svarar jag inte utan bara låter det ringa. Det lämnas aldrig något meddelande.
Jag brukar kolla på nätet om andra fått samtal från dessa nummer och det brukar vara en hel del som också får samtal efter samtal.

Det är valår 2012 i USA och politiker och andra organisationer får tydligen ringa eftersom de inte anses vara "telemarketers". Vissa personer och organisationer vill att man också skall kunna avsäga sig även politiska telefonsamtal. Det vore inte dumt. :)

Tills dess är det tur att man kan välja vilka samtal man skall besvara.

Idag är det vårdagjämningen eller First Day of Spring. Det enda vårlika vi har här i norra Kalifornien just nu är att det blir ljusare. I övrigt påminner det mest om januari och februari med fortsatt vinterväder.

12 comments:

Saltistjejen said...

Oj så de ringer verkligen till väljare sådär! Det visste jag inte. Här hoppar de på en på gatorna ibland men när vi sagt att vi ändå inte får rösta så droppar de iväg ganska snabbt. :-)
Kram!

Äventyret framtiden said...

Det är skönt att det finns display!:)
Vi får inte sådana samtal i valtider, men så är vi så små i jämförelse med USA...däremot kommer det samtal från Japan, Kina och Thailand med jämna mellanrum, där de vill att man skall investera sitt kapital på säkert sätt:). De vill alltid också tala med Mister och inte med Mrs....kvinnor har tydligen inte samma beslutsstatus som män i deras länder. När jag berättar att jag är VD för vårt företag blir de konfysa...och det blir alltid ett nej. Dessvärre står det bara externt samtal på displayen och det kan vara vem som helst som vi känner ute i världen, så det är svårt att låta bli att svara...

Ha en fin dag!
Kramar!

Karin

Desiree said...

Bra med telefon display så att du kan se om det är något sådant nummer som ringer. Hoppas att lite av er snö smälter nu när jag ser att du iallafall har plusgrader. Det som är skönt är ju att det är så mycket ljusare nu. Det blir man lycklig över.
Kram!

Katarina said...

Visst är det bra med telefon display, så man slipper oönskade samtal. Men vi har sett att vi som flyttar ofta,, har svårt att komma fram hos våra vänner i USA, just för att alla har dessa dosor.. Vi får ibland skriva email och berätta,, snälla svara imorgon, vi ringer då från ett nytt nummer.,. eller skicka ett sms.. Det gillas inte!!

Skönt om snön börjar smälta..

Kram

Annika said...

Caller ID är guld värt!
Verkligen.
Ja just det, du är ju medborgare nu o får rösta i höst!!
DÅ kommer väl dessa samtal som brev på posten. OCH fler lär det bli ju närmare november vi kommer.
Tur att vi har caller-ID, som sagt :-)
Kram!

Charlie sa ... said...

Caller ID både på TV:n och telefonen är super! Då slipper man springa eller svara i telefonen i onödan ;).

TM är relativt billigt och superenkelt så det används som en naturlig del i marknadsföring. Jag lämnar aldrig mitt nummer när affärerna frågar och kan man opt out, är det ett sätt att åtminstone drar ner på volymen.

Skönt att det börjar bli ljusare!


Kram

Anne-Marie said...

Saltis: Jag har fått väldigt många samtal (som jag inte besvarar) fr1"n samma nummer och det jag förstått är att det är från politiska organisationer.
Synd att de är undantagna från "do-not-call"-listan. Blir litet jobbigt i längden faktiskt.
Jag kan ju inte ha det argumentet längre - tyvärr. ;)
Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Kan tänka mig att de blir litet konfysa när du säger att du är "bossen". :) De länderna du nämner har nog en helt annan syn på kvinnor och vilken plats de har i samhället.
I USA verkar det gå längre och längre med "intrång" (som jag nästan upplever det som) i privatpersoners liv med tanke på samtal och även inom andra områden.
Tack för displayen! :)
Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Ljuset fortskrider i alla fall även om det är lika vinterlikt som tidigare. Det känns litet bakvänt att ha mer vinterväder nu i mars än vad vi har i januari.
Display är ett måste i stort sett och den ger ju möjligheten att svara eller inte.
Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Jag tror att de allra flesta som bor i USA har blivit mycket luttrade just med tanke på den anstormning som man använder sig av för att försöka sälja saker via telefon.
Kanske smart att förbereda med e-mail eller SMS och meddela det nya numret. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Ja, det lär väl bli mer intensivt ju längre tiden går mot valet i november.
Jag hade inte Caller ID förrän till för ett par år sedan och nu är jag verkligen tacksam för denna lilla display. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Har ingen sådan modern TV. :) Men telefonen finns ju nära till hands så det är bara att kolla när det ringer.
Jag är väldigt försiktig med att lämna ut detaljer om mig själv men det verkar som om man inte kommer undan den här typen telefonsamtal av någon anledning.
Ljuset är underbart. :)
Kram!