Tuesday, September 29, 2009

Uppsägningar på skolan

Som jag har nämnt om tidigare här på bloggen befinner sig Kalifornien i en mycket omfattande budgetkris. Många talar om att staten i stort sett är bankrutt. I somras var det kris till höger och vänster och ett område som skulle drabbas hårt av nedskärningar var skolområdet.

Under en längre tid var det oklart vad som egentligen skulle hända på "min" skola. Innan det fanns en budget i Kalifornien fanns inga besked alls. Det enda vi visste var att det skulle bli kärvt och troligen uppsägningar. Många spekulationer och rykten fanns men ingen visste säkert.

Under augusti kom så beskedet från skolans chef. Man skulle göra sig av med 6 heltidstjänster och 5 deltidstjänster, dessutom skulle 4 tjänster få färre timmar. Det är rätt så omfattande nedskärningar på en inte alltför stor skola. Inga namn gavs men de jobb som nämndes gjorde ju att vi visste vilka som skulle drabbas.

Den avdelning som jag hör till drabbades i stort sett inte alls på grund av att 5 personer antingen gått eller kommer att gå i pension. Det var vi tacksamma för minst sagt. Hade det inte skett vet jag inte om jag haft mitt jobb kvar. Jag tror inte att någon idag i Kalifornien känner att ens jobb är säkert. Ekonomin är så dålig. Den tidigare "guldglansen" som Kalifornien haft är helt bortblåst. Inga långivare ville ge Kalifornien lån tidigare i somras.

Jag är i alla fall glad och tacksam att jag har ett jobb att gå till. :)

6 comments:

Saltistjejen said...

Vilken tur! Grattis till dig att du inte behöver lämna jobbet!

Inger said...

Låter skönt att du verkar få behålla ditt jobb. Riktigt tufft med alla neddragningar, så är det även i Sverige och skolan här drabbas hårt överallt, tyvärr.
Roligt att du börjat blogga igen och uppdaterar så ofta.

olgakatt said...

Håller tummarna att du inte drabbas i framtiden heller! Även här hemma i Sverige blir allt fler utan arbete; dystert.
Hoppas att botten snart är nådd för Kalifornien.

Anne-Marie said...

Saltis: Tack! :) Det hade varit tufft att försöka hitta ett nytt jobb. Där jag bor finns väldigt dåligt med jobb. Skolan är en stor arbetsplats.

Inger: Kul att du följer min blogg. :) Jag har förstått att skolan drabbats överallt. Jag håller tummarna för att mitt jobb blir kvar ett bra tag till.

Olgakatt: Visst är det trist att så många är utan jobb. Och det tycks vara likadant överallt. Jag vet inte om botten är nådd än här i Kalifornien. Många har fått lämna sina hus och hem. Antalet "foreclosures" är enormt i Kalifornien (kanske blir ett inlägg om just foreclosures eftersom så många drabbats).

RESESNACK. said...

Vilken tur att det inte drabbade dig men det är alltså illa? :(

Anne-Marie said...

Resesnack: Välkommen hit! Det var väldigt skönt att i alla fall tills vidare ha ett jobb. Ja, det är illa i Kalifornien. Ingen "golden state" längre alls.