Monday, September 21, 2009

Granne med problem

Som jag skrev om i juni hade det flyttat in en äldre man som rökte och som knackade på min dörr med en inbjudan om att jag skulle komma ner till honom och dricka öl. Han blev tillsagd av uthyrningsföretaget och höll sig relativt lugn efter det.

Han gick ut och rökte och han bad om ursäkt minst ett par gånger för vad han hade gjort. Han var helt klart en speciell person, den saken stod klar i ett tidigt skede. Den fjärde juli (USAs nationaldag) satte han upp en jättestor flagga - den hängde från nederdelen av mitt däck över det nedre däcket. För att ha kunnat hänga upp den hade han varit uppe på mitt däck men jag sade inget om det.

En kväll var han utomhus och pratade i sin mobiltelefon. Eftersom man hör utomhusljud på långt håll och min glasdörr var öppen hörde jag hans samtal. Hans bil hade inte setts till på en vecka och jag förstod att något hänt. Under samtalet framgick det att han ville köpa en motorcykel "as they would not be looking for him"!? Det gjorde ju att jag spetsade öronen litet extra. :) Det framkom inte under hans telefonsamtal vad som hänt men jag fick reda på det ändå.

I vintras hittade jag en hemsida - Superior Court of California, Siskiyou County (jag bor i Siskiyou County). Det är offentlig information och man kan hitta allt möjligt intressant om man vet namnet på en person. Jag skrev in hans namn och fick fram flera domstolsfall där han dömts för att ha kört onykter, för att inte ha haft körkort och försäkring osv. Och så fanns hans fall med från i år. Det visade sig att det var hans andra DUI (driving under the influence, dvs han hade kört onykter). Om man har två domar inom 10 år tas körkortet från personen och man döms ofta till fängelse och böter. Litet senare stod det att han dömts till $2600 i böter! och ett antal dagar i fängelse.

Jag vet egentligen inte vad som sedan hände men i mitten av juli (bara ca 1,5 månad efter det att han flyttade in) såg jag hur han och ett par andra personer bar ut sakerna från hans lägenhet. Och det var det sista jag såg av honom.

Hans lägenhet stod tom under ca två månader vilket var väldigt skönt men för 2-3 veckor sedan flyttade det in en ung kille. Hittills har han hållit sig relativt lugn - idag hördes emellertid gitarrspel så vi får väl se hur det blir framöver.
Det är aldrig långtråkigt uppenbarligen när man bor i amerikanska hus med papperstunna väggar. :)

6 comments:

Saltistjejen said...

Oj vilken granne. Känns kanske skönt att han flyttade ngnannanstans?
Hoppas dock att din nya granne inte spelar alltför länge om kvällarna eller tidiga morgnar. Hoppas han är trevlig ocks för trevliga grannar är guld värt!
kram!

Sparkling said...

lite obehagligt med en granne med domar på sig. hoppas den nya grannen inte är för högljudd :)

MichaelaWesterlund said...

Vilken rolig blogg! Bor oxå i USA :)

Anne-Marie said...

Saltis: Jodå, det var skönt när han flyttade. Jag kan inte påstå att jag har saknat honom. :) Det är viktigt med trevliga grannar och tyvärr får man ju inte ta del i uthyrningsföretagets ansökningsprocess. Egentligen skulle man få göra det. :) Kram!

Sparkling: Han verakde vara en "troubled man". Men man kan ju också be om hjälp om man har problem. Det kan han inte ha gjort.

Michaela: Välkommen hit och tack! :)

Mamman said...

Länken till sidan där man kan läsa domar fungerar inte. Förresten, så undrar jag hur man hittar sidor där man kan söka efter någons domar, i en annan del av USA?

Anne-Marie said...

Edward: Vet inte varför länken inte fungerar för dig eftersom jag precis provade och jag kom till rätt hemsida. Det är deras officiella hemsida och därifrån kan man sedan söka på rättsfall om man vet personens namn. Jag skulle föreslå att du söker på Google efter den domstol ("court) där du bor (om du bor i USA. Men det är inte så att alla områden har offentliga sidor som den jag hittade. I Oregon (staten norr om Kalifornien) kunde jag inte hitta offentlig information utan där får man be om information.