Sunday, July 20, 2008

Namnsdagskort

Igår kom ett fint namnsdagskort per post. Det var från min mamma. Hon brukar skriva kort till mina namnsdagar.

Den här namnsdagen infaller 24 juli på Kristina-dagen. Sista dagen i Fruntimmersveckan som ofta är regnig. Det är i alla fall vad jag minns från mina år i Sverige.

Jag har tidigare skrivit på bloggen att det i USA inte finns några namnsdagar. Här är det bara måndag-söndag som gäller. Men de svenska namnsdagarna finns i alla fall med här på bloggen.

Vi har heller inte veckonummer utan man säger bara vilket datum det är. Pratar någon nu med mig om veckonummer har jag noll koll faktiskt.

Idag var det ovanligt klart i luften och det var härligt att faktiskt kunna se berget. Igår däremot var berget försvunnet bakom brandröksdimmor. Tydligen brinner fortfarande runt 40 bränder och det är bara att hoppas att de får bukt med dem innan höstregnen kommer.

6 comments:

Saltistjejen said...

Oj är det fortfarande så måna bränder!!
Inte bra.
Nej här verkar det inte finnas namnsdagar. Det känns lite konstigt eftersom USA annars är så mycket för att "fira" allt möjligt.

Kram!

nina said...

Ja, vad jobbigt med alla bränder. Och all brandrök är ju inte kul det heller. :-/

I min familj har vi aldrig riktigt firat namnsdagar, man säger grattis om man kommer ihåg, inte mer. Däremot har jag kompisar som fyller år på jul/nyår och aldrig får en "egen födelsedag" då som istället firar extra på sin namnsdag. Det tycker jag är smart!

Här har vi inte heller riktiga namnsdagar, däremot "helgondagar" varje dag. Heter man samma som ett helgon så har man ju namnsdag den dagen kan man säga. :-)

Och veckonummer... Har ingen koll jag heller men tror mig minnas att sommarlovet började runt vecka 23 och sportlovet vecka 10 när jag var liten (se, man minns det viktigaste, haha).

Elina said...

Gillar din blogg! Hur kommer det sig att du flyttat till USA? Jag har själv nyligen förflyttat mig från Sverige till Florida...

Ha det så bra!

Kram Elina

Anne-Marie said...

Saltis: Ja, det brinner fortfarande på många ställen. Idag har det varit riktigt klart och det känns så härligt att inte leva i ett ständigt dis. Nej, namnsdagar är något som amrisarna missat helt klart. :) Kram!

Nina: Brandröken har varit jobbig under ungefär en månad nu. Jag firar inte namnsdagar egentligen heller. Det är min mamma som tycker om att komma ihåg de dagarna och skickar ett litet kort. Intressant att höra om helgondagarna hos dig.

Elina: Välkommen hit! Kul att du gillar bloggen. :) Jag flyttade till USA eftersom jag träffade en amerikan. Vi gifte oss senare och jag har blivit kvar här trots att min man gick bort förra året. Bäst att kolla in din blogg också. :) Kram!

Anonymous said...

Grattis på namnsdagen (IDAG TORSDAG) och tack för påminnelsen så att jag kom ihåg också att gratta min mor, syster och systerdotter som alla har Kristina som andra-namn.

Anne-Marie said...

Lars: Tack för din namnsdagshälsning. :) Det är lätt att glömma bort de svenska namnsdagarna eftersom vi ju inte har några här.