Wednesday, May 7, 2008

SommarbukettIdag fick jag en jättefin sommarbukett som påminde mig om Sverige. En av lärarna på skolan (hon har flera distanskurser som jag hjälper till med) gav mig en bukett som tack för all hjälp hon får.

Det var syrener och en liten blå blomma som påminde om förgätmigej. Jag brukar oftast inte kunna ha litet starkare doftande blommor inomhus på grund av min allergi men den här buketten verkar jag klara av.

Under min uppväxt i Enebyberg hade vi massor med syrener och förgätmigej på tomten och det doftade så gott från syrenerna.

Sådant här blir man glad av.

12 comments:

Anonymous said...

Jag kan riktigt känna doften!

Anonymous said...

Vad underbart med lite svensk sommarkänsla sådär i USA.

Annika said...

Visst är det ljuvligt och underbart med syrener! Dom har precis blommat över här hos i norra VA nu. Jag tycker att dom för tankarna till skolavslutningar!
Jättefin bukett!

Anonymous said...

Nu blir jag arg!!!! Min dator har borjat ata upp inlaggen jag skriver. Tur for dig Anne-Marie, for det har var langre an langst!!!!

Anonymous said...

Hittade till din blogg från Annikas! Så roligt att läsa. Jag var tvungen att backa till starten för att få lite sammanhang. Har nu kommit till 2 april 2007 där du skriver om Sollentuna och Edsviken. Därför måste jag bara berätta hur härligt vi har det här idag, vi var några stycken från jobbet som gick ner till Edsviken och åt vår lunch i sittbrunnen på en kollegas segelbåt. Solen värmde och fåglarna kvittrade, härligt!
Så fint du berättar, jag vill ha din blogg som bok!

Desiree said...

Vad fint att få en sådan bukett. Jag älskar syrener. Jag har ännu inte sett dem här i södra USA. SYrener är svensk sommar för mig. Jag hade till och med syrener i min bröllopsbukett blandat med liljekonvaljer. Helt underbart.

Petchie75 said...

Åh vad härligt med syrener!! Det är skolavslutning för mig helt klart!! Vi hade en syrenberså i trädgården där jag växte upp, jag älskade att leka där bland de härliga dofterna (där var en jasminbuske också kommer jag ihåg).

Saltistjejen said...

Underbart med syréner!!! jag älskar verkligen dessa blommor eftersom de påminner mig så starkt om den vackraste tiden i Sverige. Hägg och syrén ÄR försommar och ljusa sommarkvällar för mig!!
Mmmmmm!!!

nina said...

Jag kan bara hålla med resten, vad underbart med en bukett med syrener! Visserligen har vi massa fina blommor, buskar och träd här, men det är något visst med syrener. Den där känslan man får av försommar, skolavslutning och förväntan inför en lång härlig sommar!

Anne-Marie said...

Matilda: Ja, syrener doftar så fantastiskt gott. Synd att man inte kan lägga in dofter på sin blogg. :)

Tove: Välkommen hit! Jag kände det nästan som om jag förflyttades till mina föräldrars trädgård (som den såg ut när de bodde där).

Annika: Jag kan tänka mig att ni ligger före oss. Javisst blir man förflyttad till skolavslutningar. Jag minns hur hela skolaulan luktade av syrener. Det var innan jag fick min allergi som tur var. :)

Anne-Marie said...

Lisa: Men nu blir jag besviken. Jag hade velat läsa ditt långa inlägg. Du får tala snällt med Blogger så att jag kan ta del av dina tankar och upplevelser igen. :)

Helena: Välkommen hit! Vad kul att ha en läsare som håller till i mina gamla hemtrakter. Edsviken är så fin tycker jag. Vad roligt att du gillar min blogg och tack för dina snälla ord! Nu skall jag kolla in din blogg.

Desiree: Vilken fin brudbukett du måste ha haft. Jag tycker både syrener och liljekonvaljer är svensk sommar. Härligt!

Anne-Marie said...

Petra: Det låter nästan som den trädgård jag växte upp i. Vi hade också en syrenberså med en riktig flaggstång och en "äkta" jasminbuske som doftade så härligt.

Saltis: Visst är det försommar! De där svenska ljusa försommarkvällarna är något jag saknar. Jag minns skogspromenader när det doftade liljekonvaljer och koltrastarna sjöng. Tänk vilken fantastisk natur vi har i Sverige.

Nina: Det är helt klart att vi svenskar har en förkärlek till syrener. Det står ju klart efter alla lyriska kommentarer. Måste ha att göra med skolavslutningar och den kommande ljusa sommaren. Jag kan tänka mig att du har många exotiska växter hos dig. Jag minns hur det var i Belize.