Tuesday, May 6, 2008

Bensinpriset och $4-gränsen

För ett par veckor sedan sprängdes $4-gränsen här i Mt Shasta området.

Det kom väl inte som någon överraskning med tanke på att oljepriset stigit så otroligt. Idag låg oljepriset på över $122/tunna! Vi får se hur högt det kommer att stiga. Jag vet att vi fortfarande har billig bensin jämfört med Sverige men för oss börjar det bli dyrt. När jag kom hit 1997 kostade en gallon bensin $1.21.

Ofta går bensinpriserna upp här under sommaren eftersom fler är ute och reser jämfört med hur det är under vintern. Vissa tror att bensinpriserna kan komma att stiga mycket mer. Kanske att priserna kan gå upp till $10/gallon. Skulle det ske blir det nog många som inte ens har råd att köra bil.

Jag är tacksam varje dag att jag har gångavstånd till mitt arbete och att jag har en bensinsnål bil.

Så här mycket kostar inte bensinen i Mt Shasta området men under helgen var den uppe i $4.05/gallon. Bilden från theadvocate.com

5 comments:

Saltistjejen said...

Förstår på sätt och vis att ameirkanerna är upprörda över de stigande bensinpriserna. Men jag måste säga att jag å andra sidan hoppas att de stigande priserna kanske kan medföra någon florm av medvetande om miljöpåverkan etc. Så att det kasnke i slutänden kan framtvinga bensinsnålare bilar, eller ännu bättre ett mer utbyggt och välfungerande tåg- och busssystem! För det behövs verkligen!

Anne-Marie said...

Saltis: Visst vore det fantastiskt om människor här i USA kunde bli mer miljömedvetna. Bussar och tåg saknar jag ofta. Det var en stor fördel med Stockholm. De bilar som många kör idag drar mycket bensin - det finns ju andra bränslen också. Man kan ju hoppas på att de skall komma fram mer och mer.

Sparkling said...

jag tycker det är så himla roligt när man är i usa och vissa amerikaner blir superglada för att dem hittar ett ställe med lite billigare bensin, de händer aldrig i sverige =)

Petchie75 said...

Jag satt just och tittade på bensinpriserna när O tankade förra helgen - $0.96 tyckte jag inte var så farligt... men O förklarade att man tankar i liter här, inte gallon!! Hm, men hur många liter går det på ett gallon?? Han sa också att i augusti när han kom hit kostade bensinen runt $0.65-0.75 så det är ju en stor ökning på ett halvår!!

Anne-Marie said...

Sparkling: Välkommen hit! Ja, nog gör vi så här i USA ibland. Tyvärr verkar vi ha något slags monopol här i Mt Shasta området så det är samma priser överallt. :(

Petra: Vad intressant att ni inte har gallon utan liter. Man lär sig alltid något nytt. En gallon är ungefär 4 liter - det blir kanske att ta fram miniräknaren. :)