Monday, March 24, 2008

Utvecklingsdag

Idag har vi haft en så kallad Professional Development Day på skolan. Alla, både lärare och annan personal, skulle delta i olika seminarier.

Totalt skulle vi vara med på fyra olika seminarier och de handlade om allt mellan Outlook till hur man kan åldras och hålla sig frisk. Det var helt klart mer intressant än för några år sedan då vi hade en föredragshållare som pratade om saker som ingen egentligen fattade något av.

En sådan här dag har vi varje termin och då är skolan stängd och eleverna har en ledig dag. Vi har aldrig åkt iväg någonstans vilket jag minns att vi gjorde på ett av mina jobb i Sverige. Det blev väl aldrig så mycket arbete men ett år åkte vi faktiskt till Paris och officiellt var det någon slags personalutveckling. Ibland kan jag sakna det jobbet eftersom jag fick resa till flera länder i Europa och till vårt huvudkontor som låg i USA.

Det lär nog bli kärvt på skolan framöver eftersom Kaliforniens budget inte alls är bra. Skolan måste spara väldigt mycket pengar och hittills har det sagts att ingen skall behöva sluta. Vi får hoppas att det stämmer. Hur mycket pengar som måste sparas varierar tydligen från vecka till vecka men det är tydligen rätt mycket.

Efter en lång dag var det roligt att kunna titta på "Dancing With the Stars". Förra veckan började en ny säsong och bland annat deltar Kristi Yamaguchi som vunnit medaljer i både OS och VM i konståkning. Priscilla Presley är också med och trots att hon i stort sett inte kan röra på sina ansiktsmuskler (alltför många lyft? :)) dansar hon rätt bra. Det kan nog bli en rolig säsong med flera duktiga dansare.

2 comments:

Victoria said...

Jag har hört att Priscilla lyfte sig hos något som gjorde ett katastrofalt dåligt jobb och har fått genomgå många operationer för att rätta till skadan. Men du har rätt i att hon inte ser riktigt riktig ut.

Anne-Marie said...

Victoria: Jag läste också något om att hon haft väldigt dålig erfarenhet med någon plastikkirurg. Hon och Michael Jackson har nog inte lyckats så där väldigt bra med sina operationer. :)