Tuesday, January 31, 2017

Twilight zone med Skype

Ibland känns det som om man befinner sig i någon slags twilight zone. Så kändes det igår kväll.
Jag använder Skype för att prata med vänner i Sverige och också för att ringa till vanliga telefoner hos företag och myndigheter i Sverige. Dessutom har jag ett svenskt telefonnummer (08-nummer) som man kan ringa till från Sverige för en låg kostnad. Skype är alltså en del av mitt liv här i USA.

Igår kväll skulle jag sätta in litet pengar på mitt konto hos Skype och helt plötsligt blev jag "omdirigerad" till en Microsoft/Live-sida där jag skulle ange mitt födelsedatum. Det var något helt nytt som jag inte hade sett tidigare. Jag började ange mitt födelsedatum men av någon anledning blev året fel - jag blev ett barn/en minderårig i deras system! Det visade sig senare att jag inte alls var ensam om att vara med om att detta fel uppstod.

När jag gick vidare med inloggningen fick jag ett meddelande att jag var minderårig och behövde en förälders godkännande (på grund av det felaktiga födelseåret). Jag kom till en sida där jag skulle kunna ange ett kreditkort för att bevisa att jag var en vuxen men trots upprepade försök kom ett felmeddelande upp som gjorde att jag inte kom vidare. Paniken började komma litet grand eftersom jag inte hittade något telefonnummer till Skype och deras chat kunde man bara använda om man kunde logga in. Jag befann mig i ett moment 22 där jag inte kunde få kontakt med någon för att få hjälp.

Jag "googlade" och hittade hemsidor där andra haft exakt samma problem som jag hade och helt plötsligt hittade jag en sida där en person från Skype hade beskrivit vad man skulle göra. Det var samma sak som jag gjort utan att lyckas men av någon anledning fungerade länken till sidan där man skulle ange kreditkortet. Jag fyllde i vissa uppgifter och hoppades att det skulle fungera. Till slut kom ett meddelande att jag nu återigen fanns hos Skype! :) Och jag kunde sätta in pengarna på kontot. Pust!

Det här "projektet" tog troligen 1-1.5 timme att reda ut och jag drog en lättnadens suck att jag inte blivit helt utestängd från mitt konto där det fanns pengar och mina vänners Skypekontakter. Varför inloggningen med kravet på födelsedatum helt plötsligt dök upp har jag ingen aning om men uppenbarligen har även andra haft samma problem.

Tekniken är fantastisk för det mesta och gör det enklare många gånger men vid sådana här tillfällen undrar man verkligen hur systemen fungerar. Tack och lov att jag kan fortsätta att använda mitt Skypekonto. :)

Nyligen berättade jag vad jag gjort för att bli bättre i axeln men jag glömde nämna en ört som jag tog vid fotledsstukningen och som jag har tagit även nu. Cissus Quadrangularis heter den och kommer framför allt från Bangladesh, Indien och Sri Lanka. Wikipedia skriver: "Cissus quadrangularis is a perennial plant of the grape family. It is also known as veldt grape, devil's backbone, adamant creeper, asthisamharaka, hadjod and pirandai ... Cissus quadrangularis has been used as a medicinal plant since antiquity. Cissus has been used in various Ayurvedic classical medicines to heal broken bones and injured ligaments and tendons." Den används alltså framför allt för att hjälpa till vid läkningen av skelettet, ligament och senor. Jag tar den fortfarande och känner att den hjälper.


Jag gick en liten promenad i utkanten av skogen kring skolan idag och det var en ordentlig workout eftersom snön ligger rätt djup där fortfarande. Vi skall få mer nederbörd de närmaste dagarna - förhoppningsvis blir det mest regn.

17 comments:

Anonymous said...

Hej

Kul att du hittat något som hjälper. Jag ska lägga det på minnet om jag ska bli bättre. Kul att du blir
starkare. Hälsningar Stig.

Gunnel said...

Jag använder också Skype en hel del, men jag sätter aldrig in några pengar. Min son i Dallas gör det har jag för mig. Är det nåt specifikt för USA? Ha en trevlig början på februari.

Anonymous said...

Som du säjer, teknik är underbar, bara jag slipper använda den för mycket. Är så korkad när det gäller teknik! Kan dock använda Skype till min familj och det är kul.
Ha det bra!

Steel City Anna said...

Devils backbone var ett roligt namn. Var tvungen att googla och jag känner till den under namnet kalanchoe.

Skype slutade jag använda för länge sen, bara krånglar. Använder FaceTime för vänner och en vanlig gammaldags fast telefon om jag måste ringa till Sverige. Mejlkonton är nåt som ger mej huvudvärk. Varje gång jag reser så säger datorn nejmen oj, du är inte i England, vi har skickat ett lösenord till ditt andra konto. Så loggar jag in där och får samma info. Runt, runt i cirklar. Så dumt!

Annika said...

Tekniken är fantastisk, bara den funkar.
Det är som en bil. Den ska alltid funka.
Om inte blir det SÅ jobbigt.
Använder FaceTime, precis som Anna ovan. Funkar bra för det mesta.
Har också fast tfn om jag måste ringa Sverige. Gör det inte ofta numera. Ringer på den till Sverige alltså.
Kramar

Channal said...

Häftigt med Skype och facetajm. Men inte kul när det krånglar. Jag Facetajmar och ofta när jag ringer. Har blivit en vana. Tänk om man hade vetat det på 70- 80-talet Haha!

KRAM Anna

Marina said...

Jag måste tillstå att jag använder Skype mycket mindre nu jämfört med vad jag gjorde i början. Använder nästan uteslutande whatsapp vilket fungerar såå bra.

Anne-Marie said...

Stig: Jag hade glömt bort Cissus-preparatet när jag blev dålig i somras men som tur var mindes jag att det hade hjälpt vid fotledsstukningen. Jag är mycket bättre men fortfarande kan jag inte röra höger arm/skuldra som jag kunde innan skadan.

Anne-Marie said...

Gunnel: Eftersom jag inte har någon smartphone har jag inga appar eller annat som kanske krävs för andra program så Skype funkar bra för mig. Pengarna behövs när man ringer till vanliga telefoner. Ringer jag till någon annan med Skype (via Skype) är det gratis. Ha det gott!

Anne-Marie said...

Lena: Tänk om all denna teknik funnits när jag flyttade till USA. Så mycket enklare det hade varit att ha kontakt med familj och vänner. Skype tycker jag fungerar bra för mig.
Ha det bra du också!

Anne-Marie said...

Anna: Det var väldigt många namn som den här växten har. Och konstiga namn dessutom.
Jag tror att Facetime är för olika i-produkter. :) Har inga sådana. Skype har jag faktiskt aldrig haft problem med innan det som hände häromdagen.
Av någon anledning har jag inte heller haft problem med mejlkonton när jag varit i Sverige. De tycks fungera även om man min dator har en annan IP-adress.

Anne-Marie said...

Annika: Jag har varit väldigt nöjd med Skype under flera år. Just det här som hände verkar mera kopplat till Microsoft och deras konstiga inloggningsmetoder. Att inte enkelt kunna ändra om man gjort fel eller att ha tillgång till kundtjänst var helt klart mindre positiva saker.
När min mamma levde ringde hon till min vanliga telefon så det var hur vi pratade med varandra. Jag ringer rätt sällan till Sverige numera så Skype fungerar bra. :)
Kramar!!

Anne-Marie said...

Anna: Facetajm har jag faktiskt aldrig ens sett men jag har fått för mig att man behöver någon slags i-produkt för att kunna använda den. Skype går bra för mig - när jag väl är inloggad. :)
Det hade varit mycket enklare att hålla kontakt med familj och vänner i Sverige om Skype funnits när jag kom till USA.
Kram!

Anne-Marie said...

Marina: Skype kanske börjar fasas ut när andra program kommer fram via alla smartphones. Jag tycker Skype fungerar bra för mig. Nu kan jag i alla fall logga in. :)

Fjärde året i Hjo said...

Kan det vara ett av the Donalds påhitt? Ärligt talat, den mannen sitter inte tiden ut. Om han inte korrigerar sig en smula. Rätt mycket tillochmed.

Anne-Marie said...

Hans: Nej, det tror jag inte. :) Vet inte hur Skype kunde leda till USAs politik. :)

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com