Thursday, January 26, 2017

Svävande berg

Det talas mycket i media om vad som är sant och inte sant nuförtiden. Det tänker jag inte gå in på just idag eftersom det har varit en lång dag med mycket att göra på jobbet.
Däremot kunde man tro att Mt Shastas vita topp hade blivit fritt svävande idag och att det inte fanns något mer.


Kanske vår dagliga tillvaro och det vi tror är verkligt är lika mycket en illusion som att Mt Shasta inte längre var ett helt berg. Vem vet. :)

Filmen The Matrix (som jag tycker mycket om) talar mycket om “what is real?" Jag återkommer säkert till detta ämne framöver.Snön tycks ha frusit fast och snöhögarna ser ungefär lika stora ut som de gjorde efter helgens snöoväder. Det är mer eller mindre förenat med livsfara att ge sig ut och promenera så jag får tyvärr avstå just nu. Så här har baksidan av mitt hus sett ut nu under flera dagar.

15 comments:

Marina said...

Nej, just nu verkar det vara lite svårt att veta vad som är sant eller på riktigt eller inte...

Gunnel said...

Det sägs ju att fantasin överträffar verkligheten. Att veta vad som är sant eller inte är jättesvårt. Det ser riktigt mystiskt ut på bilden. Ha en trevlig helg även om du inte kan ge dig ut.

Steel City Anna said...

Vacker bild på berget! Ja verkligheten är inte alltid det lättaste att förstå sej på. Tror det är en av anledningarna att jag tycker så mycket om djur, de verkar så totalt övertygade om vilka de är och vad de håller på med. Inga tvära kast där.

Annika said...

Just nu tycker jag nog att verkligheten överträffar fantasin. Mer så än jag kunde ana. Orkar inte tänka på det, måste brejka lite från det där, känner jag.
MEN, oj och oj vad snö ni har!
OCH oj och oj vad jag är avis. MEN, jag förstår att du inte kan gå ut pga snö och is. DET är inte så roligt.
Ha nu en fin helg.
Kramar!

Anonymous said...


Snart får du snöskotta tak ser det utt som.Det blir säkert kul
häls christer

Fjärde året i Hjo said...

Hörde idag att man från kommunalhusets matsal en våning upp kan se Visingsö vissa klara dagar. Och andra klara dagar syns inte ön alls. Varför vet man inte. Och vandrar man längs Strandpromenaden och studerar Omberg på östgötasidan, ser man att berget förflyttar sig norrut ju närmare Stadsparken man kommer. Märkligt eftersom man själv går norrut. Har inte fått någon bra förklaring på fenomenet än. Grunnar.

Anne-Marie said...

Det är precis som The Matrix-filmen. :) “What is real?"

Anne-Marie said...

Jag tror att det som vi kallar verklighet är väldigt flytande och inte alls så verkligt som vi tror.
Berget hade en mystisk känsla där det “svävade" i luften.
Ha en fin helg! Kram

Anne-Marie said...

Berget tackar! ;)
Djur borde styra världen. Då skulle det se helt annorlunda ut.
Människor ställer ofta till det. Inte djur.

Anne-Marie said...

Annika: Det har varit en intressant vecka minst sagt sedan förra helgen. Eftersom vi inte vet riktigt vad som är verkligt kan det ju bli vad som helst egentligen.
Ja, vi har alldeles för mycket snö. Kanske vi kan “exportera" till er på östkusten. :)
Jag delar gärna med mig framför allt då allt frusit och det är kallt varenda dag (kanske +1-2 på dagarna) och allt bara står still på något sätt. Påminner mig om Narnia-filmen där det var evig vinter tills Aslan kom. :)
Ha en fin helg och kramar!!

Anne-Marie said...

Christer: Nja, riktigt så mycket snö är det inte som tur är.
I morgon skall jag mest troligt åka in till Mt Shasta och handla mat. Blir intressant att se hur mycket snö som finns där.

Anne-Marie said...

Hans: Omberg lär ju vara en gammal kraftplats som är speciell.
Det finns underliga fenomen överallt om man bara är uppmärksam.
Hoppas att helgen blir bra trots grunnandet. :)

Annica said...

Finns "alternativa fakta" och så finns givetvis även "alternativ verklighet". ;)
Kram!

Anne-Marie said...

Annica: Så roligt att se en kommentar här från dig. :)
Jamenvisst - alternativ verklighet tror jag är mer verklig än vad många tror. :)
Kramar!

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com