Monday, January 23, 2017

Snötrött

Efter en helg med snöskottning och kanske en halvmeter nysnö, kraftiga vindar och elavbrott är jag slut. Min axel höll men kroppen är trött och jag känner av i ryggen att jag tillbringat flera timmar ute bland snödrivorna.

Därför tittar jag bara in här litet kort för att svara på trevliga kommentarer och skriva några rader. Tydligen skall det lugna ner sig och jag hoppas att det stämmer. Vi har inte plats för mer snö just nu.

Natten mellan lördag och söndag hade vi ett längre elavbrott och jag tillbringade några timmar med att titta på ett arbetsbolag från elbolaget som oförtröttligt arbetade i snöstormen - det blåste och snöade något helt otroligt. De lyckades reparera en transformator som hade skjutit av ett “fyrverkeri" av blixtar. Jag råkade vara uppe när det hände och kunde ge elbolaget exakta uppgifter var problemet var. Även om det var mitt i natten var det intressant att se hur de jobbade i snöyran och lyckades reparera elstolpen.

Skolan var stängd i fredags och i morse öppnade den 2 timmar senare än normalt. Förhoppningsvis kan vi komma in i litet mer normala rutiner under veckan.

Jag var ute i söndags, innan solen helt hade kommit upp, för att skotta och det var ett vinterlandskap som vi inte sett på 4-5 år.

23 comments:

Marina said...

Det känns verkligen som om vissa platser får vansinniga mängder med snö medan andra (som normalt sett har snö) blir helt utan.

Gunnel said...

Det är riktigt upp-och-nervända världen. Så mycket snö du har hos dig! Vi har fortfarande barmark, och de flingor som fallit här i vinter är lätt räknade.

Fjärde året i Hjo said...

Inte mycket till snö denna vinter. Och snart är den slut, som väl är. Nå, bäst att inte ropa hej, hela februari återstår. Och halva mars.

Channal said...

Nu får våren komma till er tycker jag! Här skiner solen och ingen snö. Det är tufft att skotta. Hoppas du har en bra bred plog. Lättare då! Sen be grannen skotta! Var rädd om din axel.

KRAM Anna

Steel City Anna said...

Vackert landskap men snö är alltid trevligast på bild tycker jag :) utan el blir det inte särskilt roligt heller, vilken tur att de kunde fixa problemet. Verkar ändå vara bra service hos er på mindre ställen jämfört med Sverige.

Ann Rumbleinthearctic said...

Hoppas du tar det lugnt med axeln i all snöyra! Men visst är det vackert!! :)

Annika said...

Verkar jobbigt! Kan du inte betala någon high school-student lite pengar för att skotta bort snön. Jag oroar mig också för att din axel inte ska hålla nu när du äntligen blivit bättre iden.
Kram

Annika said...

Nä, vår blir det nog inte på ett tag. Det är vinter nu en månad till :-)
MEN, jag tycker det är tufft för dig som måste skotta med din dåliga axel. Säger som Annika, finns det ingen HS-unge som du kan leja och betala? De brukar ju vara rätt pigga på det där. Har ni "Nextdoor" hos er? En social medie site där det bara är folk i ens grannskap som är med. Hos mig finns det många som annonserar efter ngn som kan skotta, och de får alltid napp, ofta av ngn HS-elev. Jag har Nextdoor på min telefon, men du kan gå med via din dator också.
Ni har sååå mkt snö, det är helt galet.
Du får rikta hit den, för jag vill HA snö och kallt ett tag nu. Sjukt less på regn, dimma ooh grådassiga dagar med temp på 7-10 grader.
Vackert är det, och jag skulle mer än gärna vara där. Då skulle jag hjälpa sig med skottningen :-)
Kramar!

Från Glam till Damm said...

Oj, skottning! Då känner man av muskler som man inte ens trodde att man hade :-) När första snön kom i några decimeter här så kände jag verkligen av vilken dålig kondition jag har för oj så jag flåsade! Vad bra att axeln höll. Hopas den är helt bra snart.

Ha en fin kväll!

Kram, Anneli

Anne-Marie said...

Marina: Vi har inte haft något egentligt snöfall att tala om sedan vintern 2012/13 så nu är det mer som det var förr. Vi fick dock mer snö på en mycket kort tid än vad som brukar komma.

Anne-Marie said...

Gunnel: Min första vinter här (februari 1998) var intensiv. Michael och jag bodde strax utanför Mt Shasta och jag såg mer snö än vad jag någonsin hade sett. Torkan har gjort att vi inte haft någon snö de senaste vintrarna.

Anne-Marie said...

Hans: Vi kan knappt få mer snö nu på ett tag innan en del av snön smälter. Förr i tiden fick Mt Shasta enorma mängder snö - metervis.

Anne-Marie said...

Anna: Det verkar dröja med vår här. Vi kommer att ha det kallt framöver och om 5-6 dagar tycks mer nederbörd vara på väg. Grannarna skulle jag aldrig be eftersom de är människor som jag inte vill ha något med att göra men som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag fått litet hjälp av min tidigare chefs ena son. Kramar!

Anne-Marie said...

Anna: Håller helt med dig om snön. Jag kan titta på den men helst inte mer. :)
Elavbrott är knepiga när man bara kan värma med el - det gäller till exempel mig. Vi har beredskap med snöröjning och folk kan köra även i snö (de flesta har dubbdäck eller 4WD) eftersom vi alltid har haft massor med snö fram tills dess att torkan kom.

Anne-Marie said...

Ann: Jag tar det så lugnt jag kan och nu har vi lugnare väder ett litet tag i alla fall. Jag tittar helst bara på snö. :)

Anne-Marie said...

Annika: Jag vet inte om du såg mitt inlägg häromdagen där jag skrev att jag fått litet hjälp av min tidigare chefs ena son. Men hade jag inte skottat under söndagskvällen hade allt frusit fast vilket gjort det helt omöjligt att få bort. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Det kommer att dröja med våren eftersom jetströmmen hela tiden ligger längre söderut hos oss än vad den gör där du bor. Tidigare vintrar (när vi hade torkan) var det tvärtom.
Som jag skrev till din namne har jag fått litet hjälp av min tidigare chefs ena son med skottning men man måste skotta när det fungerar vilket det inte hade gjort om jag låtit snön vara kvar i söndags kväll. Jag skottade enorma mängder snö när Michael och jag bodde utanför Mt Shasta så har vanan inne.
Vad synd att du inte bor närmare Annika! :) Hade gärna fått litet hjälp och sedan hade vi kunnat ta en riktigt svensk fika. :)
Kramar!!

Anne-Marie said...

Anneli: Att skotta är verkligen bra motion men mycket påfrestande för ryggen. Jag försöker lyfta med böjda knän och jag har gjort mitt bästa för att ha den mesta tyngden av snöskyffeln på vänster sida (det var min högeraxel som blev skadad). Vi har ett litet uppehåll nu i alla fall. :)
Kramar!

Anonymous said...

Oj, oj, oj, så mycket snö! Vilket jobb med skottningen. Förstår att du är trött på det! Hoppas detta är slutet av snön för dej.
Sköt om dej!

Anonymous said...

Leo var inte så tuff när han väl nådde fram till Minnesota

Marie

Svenskiminnesota

Anne-Marie said...

Lena: Ja, det var väldigt mycket snö som kom på kort tid. Snöhögarna och snövallarna ligger kvar och verkar inte ha smält direkt.
Nästa vecka ser det ut som om det kan komma mer snö/snöblandat regn.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Marie: Vi fick väl det värsta innan han kom till er. :)

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com