Thursday, June 9, 2016

Det känns som fredag

Äntligen har det blivit litet svalare och jag kunde sova bättre. Nu blir det ett par dagar med litet svalare väder så det är bara att tacka och ta emot. Inget långvarigt dock eftersom det ju är sommar i Kalifornien.

Skolan har haft stängt på fredagarna de senaste somrarna och det är samma sak även i år. Har haft en fredagskänsla hela dagen även om det bara är torsdag här fortfarande. :)

De som är heltidsanställda har återigen fått valet att arbeta antingen 8, 9 eller 10 timmar per dag. Jobbar man inte 10 timmar får man ta semester så att man uppfyller sina 40 timmar/vecka. Här får man absolut ingenting gratis. Jag jobbar fler timmar per dag nu, på grund av de kortare arbetsveckorna, men fortfarande bara deltid.

Det kan vara skönt under sommaren att ha en litet längre helg även om jag inte har något direkt inplanerat nu till helgen. Eventuellt åker jag till Walmart i Yreka eftersom det kommer att vara litet svalare. Har man ingen luftkonditionering i bilen får man anpassa sitt åkande efter hur vädret är.

I morgon har jag en tid hos frissan - eller frisören kanske eftersom det är en man. Det var ett bra tag sedan jag klippte håret så det är verkligen dags nu. Har gått till honom under rätt många år nu och tycker att han gör ett helt okej jobb. Bra att kunna göra det på sin lediga dag.

Förhoppningsvis går det bättre än för Sheldon. ;)De senaste dagarna har jag inte kunnat gå ut och gå på grund av hettan men idag tog jag en sväng på eftermiddagen. Det blommade fint i många trädgårdar så jag passade på att fota litet.

Kärt barn har många namn - Torch Lily, Red Hot Poker och Tritoma. Eller Kniphofia uvaria. Tycker de är fina och litet ovanliga.

En intressant svamp som växte på ett träd.

22 comments:

Äventyret framtiden said...

Svampen ser nästan ut som en shitake men är det högst sannolikt inte.
Så skönt att du har det lite svalare igen. Det slog mig att det är så olika på olika ställen i världen. Oftast hoppas man på varmt väder och så snart det blir lite kallare brukar man gny och gnälla, men det finns undantag och dit hör du nu och det område du bor i.
Jag hoppas också att ditt hårklipp går bättre än för Sheldon! ;)
Ha det gott!

Kramar!

Anonymous said...

Hej, fina blombilder. Ja jag har fina blommor
på gång. Det kommer att bli lite speciellt. I udde.

Tänk att man har något riktigt kul på gång.
Hälsningar Kristina o Stig.

Rebekah M said...

Hej hopp! 🙂
Så skönt att Du fått ett litet "bryt" vad hettan beträffar. Jag fattar verkligen att man måste anpassa bilåkandet, när det inte finns a/c i den. Jag åkte med G's son upp till QC förra året, och han hade ingen a/c -- han sa att den var sönder, vilket jag inte trodde på. Hur som helst var det nästan outhärdligt.

Fina blommor! De där första ser nästan overkliga ut ... med den där tonade färgskalan.

Jag hade håret långt, ungefär som Du, men sommaren för två år sedan pallade jag inte längre. Det kändes som en pälsmössa i värmen och fukten. Gick till en "barber", och hade alltihop avklippt. Har gått hos honom sedan dess, för jag kände mig väldigt nöjd.

Orelaterat: Surge protector = överspänningsskydd 😊, tack för det Wikipedia!

Nu ÄR det fredag på riktigt. Gör ingen skillnad för mig.

Annika said...

Ja, jag är så glad att det är fredag. Denna vecka har varit seg, samtidigt sonden gått fort. Underligt det där.
Så skönt att ni får svalare väder, och har haft. Vi går sommarens första värmebölja till mötes. PUST! Men det får gå det med.
Dock, denna vecka har vädret varit klockrent perfekt.
Nu hoppas jag att du får en fin helg med Wally World :-) ,-) och rubbet.
Hårklippningen inte minst.

Så vackra de där blommorna är som ser ut som facklor, har inte sett dem här.
De är maffiga!

Njut av skön långhelg.
Kramar!!

Gunilla Nardin said...

Bra att passa pa och utratta saker nar det ar svalare. Frissan maste jag oxa besoka. Ska klippa en rejal bit denna gangen. Varmen hittar sakerligen hit sa smaningom... eller sa slar det till direkt...da ar det skonast med en lite kortare frisyrvariant.
Du skulle nog passa jattebra i kortare frisyr AM ,men sedan ar det ju hogst personligt vad man trivs med sjalv. Igar vrakte regnet ner igen...marken kan knappt absorbera mer vatten. Idag skiner solen...an sa lange iaf? Vadret rader vi ju ingalunda over...sa det ar bara att halla tummarna.
Vackra blomster har ni i Weed ..den oranga har jag sett har i blatt ... ar det en slakting kanske?
Ha en riktigt go langweekend AM! Och lycka till hos frisoren!
Stor Kram
Gunilla

Channal said...

Skönt med lediga fredagar och att vädret är svalare. Vilken läcker blomma som tonar sig i olika orangea färger. Än har inte rosorna kommit här. Älskar att gå till frissan. Ska dit på fredag.

Ha en skön helg! Kramar Anna

Anne-Marie said...

Karin: Nej, shitake tror jag inte att det är. Men jag har ingen aning vilken slags svamp det är.
Vi människor tror jag har svårt att acceptera att det ibland är kallt och ibland varmt men förr var temperaturerna inte så udda och dramatiska. Det stör mig att vädret är så ur balans som det är.
Hårklippningen var rätt odramatisk. ;) Alltid lika skönt att få bort de gamla topparna.
Ha det bra! Kramar!

Anne-Marie said...

Kristina & Stig: Roligt att du tyckte om blombilderna.
Trevligt att ni kommer att ha det fint med blommor och ha litet kul på gång. :)

Anne-Marie said...

Hej Rebekah,
Utan ac blir det drygt att vara ute och åka bil när det blir så varmt som det var den gångna veckan. Långa resor utan ac kan nästan bli farliga om det blir för varmt.
De där orange/röda blommorna är speciella. Har inte sett dem någonstans förutom vid ett hus här i Weed. Tycker de är fina.
Jag hade kort hår vid ett tillfälle när jag var yngre och det trivdes jag inte alls med. Tyckte inte om hur jag såg ut. Så jag har haft litet längre hår sedan dess. Nu har jag litet kortare hår än bilden på bloggen eftersom jag är helt nyklippt.
Överspänningsskydd har jag aldrig ens hört talas om. Men så kan jag inga svenska ord inom datorområdet eftersom allt jag lärt mig har skett i USA. :)
Och snart är fredagen över hos mig och du har redan lördag! :)

Anne-Marie said...

Det är märkligt hur tiden går snabbt ibland och långsamt vid andra tidpunkter. Eftersom vi människor hittat på tiden tror jag faktiskt att det kan variera med hur saker och ting fortlöper. Nu blir jag djuplodande. ;)
I natt kommer det att helt klart bli kyligt. Hela dagen var vinden kylslagen även om det gick upp till runt +20. Mycket behagligare än över +30, den saken är klar. :)
Jag har inte besökt Walmart sedan i vintras. Och vissa saker är mycket billigare där. Eftersom vi har så få affärer får man ta sig dit ibland även om jag egentligen inte tycker om Walmart och hur de påverkar andra affärer.
Hårklippningen gick bra och var helt odramatisk. :) Inga snedklippningar där inte. ;)
Visst är “facklorna“ häftiga. Har ingen aning om var de växer mest.
Ha en fin helg du också! Kramar!!

Anne-Marie said...

Gunilla: Det var väldigt skönt att ha det svalare idag och att kunna handla utan att smälta bort i bilen. Det skall vara kyligare ett par dagar, bli litet varmare och sedan tydligen bli litet svalare igen. Jojoväder. :)
Som jag skrev till Rebekah, hade jag kortare hår när jag var yngre men tyckte inte alls om det. Som riktigt liten hade jag också kort hår men då var jag inte så medveten om det där med hårlängd. Skönt ibland att ha litet kortare hår kanske. Jag brukar ha det i en hästsvans när det blir varmt hemma.
Tänk att det har regnat så mycket i Frankrike. Man undrar om det kommer att vara så här framöver med torka och översvämningar pga obalansen.
Det gick bra hos frisören och han höll saxen lugn och stilla. ;)
Ha det gott och ha en fin helg! Stor kram!

Anne-Marie said...

Anna: Det var underbart idag med litet svalare väder. Jag njöt i stora drag. :)
Det är inte dumt att gå till frissan även om min frisör pratar alldeles för mycket. Ibland så mycket att han nästan glömmer bort att klippa. :)
Blomman är fin och litet speciell tycker jag. Kul med ovanliga växter.
Ha en fin helg och kramar!

Steel City Anna said...

Inte lätt för de heltidsanställda med så långa dagar om de har familjer ... Och att ta av semestern, det tror jag nästan skulle vara på gränsen till olagligt här. Säger inte folk ifrån?

Glad att det blivit svalare för dej! Du får njuta av det vädret medan det går.

Ja, visst är det väldiga svängningar i vädret nu och jag tror det har att göra med det varmare klimatet absolut. Jorden som desperat försöker kyla ned haven. Jag tror faktiskt att det är för sent för oss, vi är för dumma :) men vi pinnar väl på i några århundraden till med skygglappar åt alla håll och kanter.

Annica said...

Så skönt med lite svalare väder. Runt 20 tycker jag är idealiskt. Då orkar man andas utan att bli utbränd ;)
Här har det ju varit svalt (läs: kallt!) och blåsigt sedan i onsdags, men idag kämpade sig i alla fall temperaturen upp till ca +12. Och det är tio grader mer än vi hade som kallast. Man får vara glad för det lilla.
Du hittar alltid så vackra blommor och den där "facklan" var dessutom mycket speciell.
Bra att ha samma frissa/"frisse", då vet hon/han hur man vill ha det. I 44 år klippte jag ju mig själv men fick för mig att jag skulle testa någon annans handlag med mina testar. Det blev en gång hos första frissan, en gång hos en frisse och hela tre gånger hos en tredje frissa. Sedan fick jag nog, jag gav upp så nu klipper jag mig själv igen. Hörselproblem verkar vara en vanlig yrkesskada hos frissor - de hör inte vad man säger.
Ha en god söndag! Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Att jobba 10 timmar per dag skulle jag aldrig klara av. När jag var heltidsanställd tog jag alltid 2 timmars semester varje dag.
Det här är USA där man som anställd inte har särskilt mycket att säga till om tyvärr. Passar det inte tror jag att det ofta blir så att man måste se sig om efter något annat. Fackföreningar finns men de har ingen kraft.
Jag var iväg till Walmart idag och det var bra att passa på eftersom det var svalare. Nu skall det bli varmare igen i morgon.
Jag undrar om det ens finns några århundraden att rätta till allt som gått snett med klimatet. Tror att det är litet mer brådskande tyvärr.

Anne-Marie said...

Annica: Det var rätt perfekt väder idag med runt +20 och då går det att fungera och göra saker. Förra helgen orkade jag inte riktigt ta tag i saker i hettan.
Var iväg idag till Walmart i Yreka och det var bra att passa på medan det var litet svalare.
Det var litet väl kallt hos dig tycker jag för att vara i juni men det var ju tydligen snöfall någonstans i norra Sverige på en skolavslutning.
Fortfarande finns det en del blommor men ju längre sommaren går desto magrare blir det med blommorna. Facklan är vacker och litet speciellt.
Vad bra att du inte skriver “hen“. :) Kan inte med det ordet. Jag klipper min lugg eftersom den blir alldeles för lång annars men annars vågar jag mig inte på att klippa håret i övrigt. Man måste vara bestämd och visa att frissan/frissen inte får göra som hon/han vill. :)
Ha en fin söndag och kram!

Gunnel said...

Så fina blombilder du kunde fånga trots torkan. Det var något som förvånade mig mycket att det var så väldigt grönt överallt i San Diego, men rätt som det vat´r satte ju sprinklersystemet igång. Det måste gå åt massvis med vatten. Kram

Tredje året i Hjo said...

Semester ja. Vi diskuterade semestern här igår kväll och kom fram till att Sverige ligger i framkant. Och USA snarare i bakkant i den frågan. Rätta mig om jag har fel.

Anne-Marie said...

Gunnel: Tack! Det är fortfarande relativt grönt men det börjar redan bli brunbränt på olika håll.
Man vattnar alldeles för mycket i Kalifornien. Gräsmattor till exempel hör inte alls hemma här och borde egentligen inte vara tillåtna. Det finns inhemska växter, buskar och träd som klarar torkan. Kram!

Anne-Marie said...

Hans: USA har ingen lagstadgad semester! Det låter otroligt men är sant. Det är upp till varje företag, myndighet och organisation att bestämma hur mycket semester de anställda får. Ett helt annat klimat än i Sverige. Troligen pga de starkare fackföreningarna i Sverige.

Från Glam till Damm said...

Godmorgon Anne.Marie,

Vilket fantastiskt mångfald in natur bjuder på. Blomman längst upp hade jag aldris sett förut. När vi bodde i Monterey såg vi massor med fantastiska vilda blommor ute i Naturen men på Coronado var de mest planterade prakter.

Ja, arbetspolitiken i USA är minsann inte ett dugg som i Sverige. Det känns hårt att läsa om. Men i det hela ligger väl att man i USA ar stort eget ansvar att se om sitt eget hus och det implementeras ju redan i småskolan och barn hejas på att vara framgångsrika, utbilda sig och få bra jobb med höga löner och förmåner i syfte att ha en chans till ett bra liv. Men skönt för er att ni kan välja upplägg över sommaren.

Ha en fin dag!

Kram, Anneli

Anne-Marie said...

Anneli: Ligger litet efter i mina svar. :)
Den annorlunda blomman har jag bara sett i en trägård här i Weed. Har aldrig sett den någon annanstans.
Jag har nog vant mig (tyvärr) vid det i stort sett obefintliga fackföreningsinflytandet i USA. Ibland tar jag mig fortfarande för pannan och undrar hur folk tolererar det som pågår i USA. Men kulturen är helt annorlunda och de flesta vet inte om något annat.
Som tillfälligt anställd (som jag är fortfarande) har man ju i stort sett inga rättigheter alls men det kanske man inte har i Sverige heller. Man skulle vinna en storvinst pä lotteri så man kan kunde pensionera sig. ;) Fast då gäller det ju att man är med i något lotteri. :)
Kramar!