Tuesday, June 21, 2016

Att vinna på lotteri

I USA finns ett nationellt lotteri som heter Mega Millions. Potten var uppe i 333 miljoner dollar för dragningen i kväll så jag slog till och köpte en lott med flera nummerkombinationer. En rad med nummer kostar $1 och jag betalade för fem rader.
Så här spelar man Mega Millions "Players may pick six numbers from two separate pools of numbers - five different numbers from 1 to 75 and one number from 1 to 15 - or select Easy Pick. You win the jackpot by matching all six winning numbers in a drawing."

Eftersom potten var uppe i en så stor summa var det många som spelade men det verkar som om ingen vann den stora vinsten eftersom potten nu har gått upp till $363 miljoner. Jag vann $1! ;)

Lotterier har aldrig varit något som tycks ha legat för mig med tanke på turen. Har aldrig vunnit några stora priser utan bara små vinster de få gånger jag vunnit.
Michael och jag spelade på enarmade banditer vid ett par tillfällen i Lake Tahoe och i Reno men inte heller där vann vi.
Det är märkligt att vissa personer alltid tycks vinna medan andra nästan aldrig vinner. Brukar ni som läser vinna?

Jag skriver litet kortare inlägg eftersom jag fortfarande har en del besvär med mina muskler i ena armen och axeln. Eftersom jag har ett jobb som innebär att jag sitter vid en dator är det svårt att vila så mycket som behövs.

Värmen har återvänt och just nu har jag alla fönster öppna med fläktar som är igång för att få in den svalare kvällsluften.

De här söta nejlikorna växer utanför "min" skolbyggnad och lyser upp. :)


19 comments:

Anonymous said...

Jag köper aldrig "officiella" lotter. Däremot för välgörenhet och i de föreningar jag är med i. Där ingår det liksom att man köper en lott och priserna tar vi med själva.
Ska du fira midsommar?

Äventyret framtiden said...

Jag gör som Lena! Välgörenhetslotterier gäller. Annars så tror jag att det är spelbolagen som är storvinnarna!
Men man kan ju aldrig veta :) Spelar man inte så vinner man inte heller.

Rebekah said...

Ibland tänker jag att jag ska köpa en lott, när potterna är uppe i så'na där belopp ... som Pettas skrev; om man inte har nå'n lott så kan man ju inte vinna heller, men det blir aldrig av. Har aldrig vunnit något att tala om. Fem tusen spänn på Dagens Dubbel (hästar) tror jag är mitt rekord, och det kom in väldigt lägligt.

Rebekah said...

Jag hade en rätt obehaglig upplevelse betr. lotteri en gång. I stället för att skriva en jättelång kommentar här, tror jag jag ska ta det i min egen blogg. 🙂

Maria said...

Väldigt vackra nejlikor. Har alltid gillat de, även om nejlikor i Sverige ofta är förknippade med begravning.
Kram

Tredje året i Hjo said...

Spelar 10 rader lotto varje lördag. Vinner rätt ofta 22 kronor och däromkring. Någon tusenlapp har faktiskt blivit någon gång. Hade vi sparat pengarna hade vi varit rika. Nej, men haft mer än vi vunnit. Tja, så är det...

olgakatt said...

Endast välgörenhetslotterier här med. Den statistiska möjligheten att vinna något ordentligt är ju mindre än risken att få en allvarlig sjukdom eller störta med flyget. Maken brukar köpa skraplotter och tippa en och annan rad men ham smusslar med det för han vet vad jag tycker. Ibland vinner han till en ny skraplott eller två och skrapar tills han förlorar. Så det går ju ändå alltid minus.Min bästa vinst är 10 000 kr på lönsparandet 1978 - det passade utmärkt just då eftersom vi byggde hus! Sen la man ner lönsparandet, det var nog för många som vann något utan att man tog några lotter.

Annica said...

Det mesta jag vunnit är en ny damcykel. Det var en kille på jobbet som sålde lotter för tennisklubben han var med i och jag råkade vinna högsta vinsten.
Sedan har det blivit en tusenlapp ett par gånger på tips och Penninglotteriet. Jag har aldrig varit för att spela eftersom jag tror jag vinner mest på att INTE spela. Så nu är spelvinstchanserna noll. ;)
Men under juni har två riktiga storvinster hamnat här i stan, först 127 miljoner till en vinnare och sedan runt 10 miljoner till en syskonskara som spelade tillsammans. Fantastiska vinster!
Kram från nattljusa norr!
Trevlig midsommar till alla!

Gunnel said...

Jag prenumererar på lotter i ett välgörenhetslotteri och där har jag faktiskt haft en enorm tur. När jag köper andra lotter blir det bara nitlotter. Någon riktig sommarvärme har vi inte just nu, men förhoppningsvis vänder det tills i morgon när det är Midsommarafton. Låter trist med din axel. Hoppas du blir bra snart. Kram

Channal said...

Stackare! Hoppas du snart blir bra i armen. INTE KUL MED VÄRK! Två Alvedon och en Ipren brukar hjälpa och så lite Zoon Gel på det och massage! Du får be en vän om lite massage så musklerna mjuknar upp. Nu blev jag sugen på att lämna in min gamla Lotto-rad. Brukar ha tur i spel =) fast jag spelar väldigt sällan.

Glad midsommar och KRAM! Anna

Anne-Marie said...

Lena: Det låter bra med mer välgörenhetslotterier som du brukar vara med i.
Nej du, det finns inga svenskar här egentligen och därmed inget midsommarfirande. Och jag är inte mycket för att fira helgdagar rent allmänt.

Anne-Marie said...

Karin: Det verkar vara bara jag som är “förfallen“ och köper vanliga lotter. ;)
Spelbolagen tjänar säkert enorma pengar på alla som spelar och hoppas. Att vinna en storvinst händer givetvis men det är självklart bara några få som gör. Jag brukar inte köpa lotter men någon enstaka gång kan det hända.

Anne-Marie said...

Rebekah: Nej, köper man aldrig någon lott kan man givetvis inte vinna. Sådana stora summor som du nämner har jag aldrig vunnit på lotterier.
Usch då, det låter inte trevligt med din upplevelse. Jag har varit tvungen att ligga litet lågt med att läsa och skriva kommentarer på bloggar eftersom min arm inte känts riktigt bra de senaste dagarna.

Anne-Marie said...

Maria: Nejlikorna var faktiskt ännu vackrare och fler förra sommaren. Jag har alltid tyckte om nejlikor och visst kan man ha dessa blommor till alla sammanhang, inte bara begravningar.
Kram!

Anne-Marie said...

Hans: Jag köpte lotter några enstaka gånger i Sverige och vann litet grand men bara små summor. Jag tror att man i längden förlorar pengar gentemot spelbolagen eftersom de självklart vill göra vinsterna.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Självklart är det uppsatt så att spelbolagen är de som vinner i längden. Skraplotter har jag bara köpt någon enstaka gång. Det blir säkert många som köper lotter till den stora Mega Millions jackpotten här i USA.
Lönsparandet känner jag faktiskt inte till. Kanske jag var litet väl ung när det fanns.

Anne-Marie said...

Annica: Det var inga dåliga vinster du har lyckats pricka in. Min pappa hade mer tur än vad jag har och han vann också en cykel vid ett tillfälle. En cykel som jag sedan använde. :)
Oj, så stora vinster som “din“ hemstad kammat in. Att vinna så mycket pengar tror jag oftast kan vara förenat med mer problem numera än att det är positivt. I USA har de stenkoll på alla pengar som folk använder och ramlar det in så stora summor på bankkontot vet de absolut om det.
Ha en fin midsommar! Kramar!

Anne-Marie said...

Gunnel: Trevligt att du har tur i det lotteri du är med i. Värmen kommer att komma med stormsteg hos oss med mycket varmt väder under helgen och nästa vecka. Det blir att hålla sig mycket inomhus.
Ja, armen och axeln är inte i allra bästa form just nu så det blir litet glesare med mina besök hos mina bloggvänner tyvärr. Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Jag har inte så mycket värk egentligen utan det är mest att det kan göra ont när jag sitter vid datorn och musklerna känns överbelastade. Jag tar faktiskt aldrig värktabletter. Magneter brukar hjälpa för mig men de har inte riktigt hjälpt som jag hade hoppats just nu.
Du verkar ha tur tycker jag i det mesta. :) Vem vet, kanske du skulle vinna en storvinst. :)
Ha en fin midsommar och kram!