Sunday, May 1, 2011

Havarti ger mersmak

Joeys mamma och pappa kom hem tidigare. Inte helt fel eftersom jag kunde åka hem redan idag och packa upp. Helt otroligt så mycket jag hade haft med mig. Joey och jag har haft en kul tid ihop men det skall bli skönt att få sova i min egen säng i natt.

Igår blev det en liten utflykt till Yreka. Walmart och Raley's (en rätt stor mataffär) var mina mål. Raley's har en litet mer "exotisk" ostavdelning och där inhandlades en bit Havarti - en importerad dansk ost. Mmmmm. Inte alls dumt.

Litet dyrt (motsvarande ungefär 30:- för en liten, liten bit) men det var ju Valborg igår kväll.

Jag blev så ivrig att öppna ostpaketet så glömde helt bort att fota. :) Arla (som tydligen distribuerar den här osten) fick komma till räddningen.

13 comments:

Mimmi said...

Havarti Dill är en av mina absoluta favoriter, men som du säger så är den rätt dyr, men värd varena cent. Yummy!! :o)

Pettas said...

Havarti, skall jag lägga på minnet till nästa gång jag besöker en välsorterad ostdisk:)
Alltid får man nya fina tips via bloggen!

Kram!

magdalena said...

Det gjorde du rätt i som unnade dig ost. Jag saknar Herrgård, 12 mån lagrad. Har inte hittat någonstans. Har ni Sams Club? Har hittat 12 mån lagrad cheddar ost där, och Giant Eagle här har en hel del bra ostar här. Kram Magdalena som nästan får resfeber bara av att läsa att du ska ut å åka

olgakatt said...

Särskilt om det är en Gamle Ole så är en Havarti värd vart enda öre!
Tyvärr måste vi åka till Danmark för att få den rätta lagringen, till Sverige skickar de bara de mera menlösa varianterna. Vi vill helst ha en som kan gå hem själv, haha!

Annika said...

Jag kan inte äta Havarti längre. Inte sen jag läste John Ajvide Lindkvists Hanteringen av odöda...
Hehehe, innan dess brukade jag köpa dillhavarti lite då och då.
Här där jag bor har vi rätt välsorterade ostdiskar och det är jag glad över, även om det mest blir Jarlsberg för oss.
Men du gjorde helt rätt som unnade dig en god ost!!
Kram!!

Lars Hultqvist said...

Tyvärr så smakar inte Hawarti i USA som den som jag köpte i Sverige. I USA är den väldigt mild och ingen 'fotsvettsdoft' :-)

Den är fortfarande bättre än de flesta amerikanska process ostar men inte lika smakrik som i Sverige.

Lotta said...

Ost! Vad vore livet utan ost. När vi åker till Vermont äter vi ost tills det sprutar ut genom öronen. Jag har fått pippi på stark ost och älskar att provsmaka på gårdarna där.

En ostbit piggar upp ;)

Kram!

Anne-Marie said...

Mimmi: De hade dill också. Den här osten var riktigt god. Hade biten varit större hade jag nog kunnat betala en del men det här var en liten bit. Den var riktigt god så det är möjligt att det blir fler framöver. Men bara någon gång då och då.

Karin: Vad bra att jag kunde ge dig ett tips! Du som annars verkar vara rena köksmästaren. :) Kan tänka mig att den här osten kanske inte alls är så dyr i dina trakter eftersom Danmark ligger litet närmare. Kramar!

Anne-Marie said...

Magdalena: Vi har inga stora affärer här så Sams Club finns inte ens i närheten. Det är litet trist faktiskt att det är så dåligt utbud, men, men. Jag skall passa på och äta goda svenska ostar snart. :) Ja, nu börjar det dra ihop sig. Kram!

Olgakatt: Haha! Den jag köpte kunde absolut inte gå själv men jag tyckte den var god ändå. Du som har nära till Danmark kan väl köpa en hel del olika saker som kanske inte alltid finns i Sverige.

Anne-Marie said...

Annika: Jag hängde inte riktigt med i början.... men det är okej. :) Du som har så många stora, välsorterade affärer kan säkert köpa alla möjliga slags ostar och även andra spännande matvaror. Jarlsberg - är det en norsk ost? Jag är så dålig på ostsorter. Kramar!

Lars: Jag hade aldrig provat Havarti tidigare så hade inget att jämföra med. Men kan tänka mig att man anpassat osten kanske till den amerikanska marknaden. USA är väl inte direkt känt för exotiska ostar. :)

Anne-Marie said...

Lotta: Ost är fantastiskt gott! Jag minns när jag först kom hit och förtvivlat letade efter fettsnåla ostar (som jag brukade äta i Sverige). Michael tyckte det var litet komiskt. Jag gav sedan upp och äter numera i stort sett bara Mozarella eftersom det är den magraste jag hittat av de "hårdare" ostarna. Kramar!

Annika said...

HAHA, nej jag kan förstå det. Det är en bok jag skriver om. John Ajvude Lindkvists bok som heter hanteringen av odöda. Där beskrivs havarti på ett sätt som totalt fick mig att inte vilja ha osten mer.
Fånigt i kvadrat, för den är ju god!!
Jarlsberg är norsk, ja. Helt OK, lte mesig sådär, men god.
Kram igen!!!

Anne-Marie said...

Annika: Aha! :) Kan tänka mig att det gett dig obehagliga upplevelser. Har nog aldrig köpt eller smakat på Jarlsberg. Kanske skall prova den nästan gången jag vill ha en litet mer "exotisk" ost. Kramar!