Wednesday, October 20, 2010

Här jobbar jag

Efter fem år känns mitt arbete fortfarande intressant och lärorikt. Den avdelning jag jobbar på heter Videoconferencing/Distance Learning. Vi supportar de kurser som erbjuds som video-kurser inom skolan. De här kurserna gör att elever som bor ännu mer i glesbygden än vad jag gör kan gå collegekurser även om de inte kan komma till vår skola i Weed. De fungerar så att läraren oftast finns i vår byggnad och eleverna som bor på andra orter kan se och höra kursen via videokonferens-teknologi i lokaler/skolor där de bor. Allt sker alltså i "real life" och man kan prata med varandra direkt. Jag kunde ingenting om den här typen teknologi när jag började men har lärt mig under tiden och jag har alltid gillat teknologi - det är en klar fördel i det här jobbet.

Allt möjligt kan hända under en sådan kurs - det är därför vi måste finnas till hands under tiden kursen pågår. Och det är därför vi har mycket oregelbundna arbetsscheman med tidiga morgnar och sena kvällar. Det är jag och min kollega David som tar hand om det mesta som rör dessa kurser. Vår chef Nancy har hand om mer övergripande bitar inom just den här avdelningen.

Något annat som vi också gör är att vi till viss del tar hand om skolans hemsida - har berättat om det tidigare. Vi är inga webmasters men det är en rätt stor del av vårt jobb. Det här är något jag verkligen tycker om - en anledning kanske till att jag har den här bloggen.

Eftersom skolan har en väldigt strikt policy när det gäller bilder på elever och anställda (man måste ha en underskrift av de man tar bilder på) fick jag ta bilder utan folk. Litet trist men så är det.

Här är min byggnad.


Det här är rummet jag jobbar i. I USA är det väldigt vanligt att folk inte har egna kontorsrum. Jag var van att ha mitt eget rum när jag jobbade i Sverige. Här har jag faktiskt ett eget rum även om det inte är något mysigt litet kontorsrum utan själva "navet" för all vår utrustning. Även skolans utrustning för internet och telefon finns i detta rum.

Två av våra klassrum.Skolan är överlag en bra arbetsplats även om löneskillnaderna mellan olika grupper inom skolan är för stora och det verkar som om folk börjar tröttna på det. Men fackföreningen som de flesta av "fotfolket" hör till är tyvärr inte särskilt stark. Strejker blir det inte ens tal om. Men man får vara tacksam i dagens USA och Kalifornien att ha ett jobb och att kunna betala sina räkningar. :)

9 comments:

olgakatt said...

Roligt att du har ett jobb som du trivs med när nu bostadssituationen är som den är. Skolan verkar ju vara med i tiden och utnyttja tekniken på ett utmärkt sätt.
Kan detta jobbet hjälpa dig brygga över till en annan arbetsplats på en ort du skulle vilja flytta till? För det låter ju som om du skulle vilja flytta även om det beslutet tarvar mer tid och eftertanke för att mogna. Man vill ju kunna tänka sig ett "nätverk" dit man flyttar också, det är ju verkligen inte bara att "dra" som heter nuförtiden.

Anna -Man ser floden said...

Hej Anne-Marie!

Vi har nominerat dig till en Beautiful Blogger Award. Den finns att hämta på vår blogg.

Hälsningar
Anna och Jan

Anne-Marie said...

Olgakatt: Ja, det är tur att jag inte vantrivs på jobbet. Har faktiskt aldrig känt att jag inte velat gå dit. Kanske delvis beroende på att jag inte jobbade på så länge efter det att jag kommit till USA. Det där att hitta en annan plats att bosätta sig på kräver "timing", flyt och att det är meningen. Som jag berättat tidigare brukar jag följa mitt hjärta och intuition och det brukar fungera. Men det rent praktiska vet jag inte i dagsläget hur det skulle gå till. Och jag vet ju heller inte vart jag skulle flytta. Men självklart är den erfarenhet jag har: customer service, säljassistent, web-jobb, assistent inom Distance Learning en tillgång. Sedan jobbade jag faktiskt för Google under ett år (för ett par år sedan) - det var ett jobb jag gjorde hemifrån och det handlade om att utvärdera hemsidor. Vi fick inte tala om att vi jobbade för Google men nu är det två år sedan så förhoppningsvis är det okej. ;) Tyvärr tog den typen jobb slut då den ekonomiska krisen kom hösten 2008. Google kanske kan vara en "fjäder i hatten" också.

Anne-Marie said...

Anna: Tack! Vad roligt och vad glad jag blir. :) Får skriva om det i morgon. Nu är det snart dags att gå och lägga sig här på västkusten.

Kraxpelax said...

The Moon
shines
on a cat

Meow

As a native Swede, I am particularly proud of my love poetry suite Sonnets for Katie.

My Poems

My wallpaper art Babes!

Sexuality introduces Death to Being; and indeed Life simultaneously. This is the profound Myth of the Eden. The work of the Serpent. Bringing us out of "blessed" Standstill. So, in contrast to the mindless pietism of vulgar Christianity, my personal "Christo-Satanism" should be given serious thought by the Enlightened Few, the Pneumatics, the 1% Outlaws. The Light Bringer must be rehabilitated, beacause if not, the All of it simply doesn't make sense: true Catholicism is necessarily Meta Catholicism.

My philosophy

Arthur Rimbaud, Max Jacob, Saint-John Perse, René Char, Henri Michaux, Roger Kowalski, Peter Ingestad...

LE FRUIT DU CIEL

Un orage nocturne illmuna maintenant l'Amazonie, franchis les Andes, envoya des jeux de cartes gigantesques et frappantes en bas à la Pampa –

Puis: petit déjeuner à melon; café fumant!

À la bague du cigare tu lis, étonné: GÉOGRAPHIE.

My prosepoetry in French:

Poétudes

Schwarzes Birne!
Aufforderung zur Erotik.

My poetry in German:

Fremde Gedichte


Casualidad sopla la sangre
de alguno señor desconocido
durante los pocos restantes
momentos del resplandor de faroles

que se vislumbran tras el follaje
flameando de las obsesiónes
igual efimero como gotas
del cinzano de la soledad –

En aquel tiempo me levanta
dentro uno incidente avejentado
que en seguida palidece
al camouflaje de abstraccion;

chica, nadie conoce que tus grisos
ojos significan aún; con todo
el sueño que hube evacuado
tu escudriñas nuevamente.

Mi poesía aproximadamente española

And: reciprocity: for mutual benefit, you will do me a favor promoting your own blog on mine!

The best way to do it is lining up as a Follower, since then your icon will advertise you indefinitely, and I will follow you in return. Let's forge a mighty alliance of synergy and common interest.

Yours,

- Peter Ingestad, Sweden

HIV

Anne-Marie said...

Peter: What? :)

Mimmi said...

Intressant att se var du jobbat. :o)

Anne-Marie said...

Mimmi: Den byggnad jag jobbar i har nog den mest avancerade tekniken av alla inom skolans område. Bara det rummet jag sitter i har utrustning för minst $100,000.

Mimmi said...

Wow! $100,000 - då gäller det att inte snubbla runt med en kopp kaffe där inte. ;o)