Tuesday, January 1, 2019

Nytt 2019

Jag ser att det var mycket länge sedan jag skrev på bloggen. Hade tänkt skriva ett kort inlägg tidigare men har inte orkat och haft inspiration på grund av att jag blev sjuk precis innan skolan stängde för jullovet.

Mest troligt var det en influensa som drabbade mig. Har inte haft influensa på kanske 30 år och brukar inte vara sjuk. Har inte haft sjukdagar på jobbet på väldigt länge, flera år troligen. Men hösten har varit mycket intensiv på jobbet och jag var nog slutkörd helt enkelt. En av mina FB-vänner skrev på sin sida (hon jobbar inom skolan som Public Relations Director) att hon åkt på samma skit som jag fick. Och flera personer som jobbar inom skolan hade skrivit och berättat att de också blivit sjuka.

Jag hade sett fram emot att vara ledig och frisk under ett bra tag nu när skolan stängde. Men det gick tydligen inte i år. Känns rätt kymigt och trist faktiskt skall jag villigt erkänna. Har inte varit sängliggande men hållit mig inomhus till stor del eftersom detta virus är segt verkar det som. Det har också varit ovanligt kallt under den senaste veckan med ofta riktigt kalla nätter. Har proppat i mig alla tillskott jag har för att stärka immunförsvaret men det tar tydligen sin tid. I morgon öppnar skolan igen och det är bara att gilla läget och börja jobba igen.

Nytt år igen och jag har tagit fram mina 2019-almanackor. Jag avlägger aldrig nyårslöften utan gör förändringar när de behövs allt eftersom. Känns enklare tycker jag.

Önskar er alla ett Gott Nytt År!

Den här låten har ett par år på nacken men tycker om den fortfarande och den får sätta tonen för det här året. :)

20 comments:

Gunnel said...

Hoppas du tillfrisknar snabbt på det nya året. Jag önskar dig ett riktigt bra 2019. Kram

Från Glam till Damm said...

Hej Anne-Marie,
Så trist och träligt att behöva vara sjuk på den lilla ledigheten du hade, men jag tror tyvärr att det blev så för många. Så här i slutet av en hektisk hösttermin är man nog rätt sliten och kanske har ett lite svagare immunförsvar vilket är så olägligt i dessa influensa tider. Jag har något skit som försöker smyga sig på och jag har motat det i flera dagar nu....
Hoppas du känner dig bättre snart och att det gick bra att jobba första dagen trots allt.

Kramen och så önskar jag dig ett strålande och hälsosamt Gott Nytt År!

Anneli

Channal said...

Ph Ann-Marie! Stackars dig som ligger i influensa. Hoppas du får bra hjälp med saker hemma och att du snart blir frisk!

Gott Nytt 2019 och KryaKram! Anna

Lena i Wales said...

Oh, vad tråkigt att bli sjuk över helgerna och när du är ledig, fast inte heller roligt när man jobbar. Egentligen aldrig bra tid för en influensa.
Krya på dig och god fortsättning på det nya året!

Lena said...

Hoppas att du snart känner dej pigg igen och ett riktigt Gott Nytt År!

Steel City Anna said...

Gott nytt år Anne-Marie! Hoppas 2019 bjuder på bättre hälsa och de förändringar som du önskar! Kram!

Annica said...

Jättetrist att du varit dålig hela ledigheten. Istället för välbehövlig vila och återhämtning har kroppen fått kämpa mot en infektion. Dessutom verkar det som vissa förkylningar (och influensor) blir allt mer långvariga och besvärliga. De kan ju vara otroligt envisa. Men jag tror du har helt rätt i att all brandrök ni andats in under lång tid också har irriterat luftrören och gör er mer känsliga.
Den senaste tiden har jag hört av förkylda vänner och bekanta att de varit dåliga ovanligt länge och mått som något katten släpat in. Och det UTAN brandrök. Så inte konstigt att det blir ännu värre MED.
Hoppas du snarast kryar på dig och får tillbaka orken.
Varm kram från kallt norr! (Just nu -15° C)
Tack för mail! :)

Anne-Marie said...

Gunnel: Tack! Önskar dig också ett bra nytt år! Kram

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Ja, det var inte särskilt kul att vara sjuk - framför allt då jag inte varit sjuk på väldigt länge. Men tydligen var det flera inom skolan som också drabbades.
Jag tar alltid immunhöjande tillskott om jag känner att något är på gång men den här gången lyckades jag tydligen inte “mota Olle i grind”.
Hoppas att du känner dig bra snart.
Jodå, det gick bra att jobba idag även om jag kände att jag hade litet mindre energi än vanligt.
Ha ett riktigt fint nytt år och kramar!

Anne-Marie said...

Anna: Jag var på jobbet idag eftersom skolan öppnade igen och det gick relativt bra. Kände att jag inte hade lika mycket energi som vanligt och har litet hosta fortfarande.
Ingen hjälp hemma - bra kvinna reder sig själv. ;)
Gott Nytt till dig och kramar!

Anne-Marie said...

Lena: Ja, det kändes litet kymigt att inte kunna riktigt njuta av ledigheten. Nej, det är egentligen aldrig någon bra tid för att bli sjuk.
Tack och jag önskar dig detsamma!

Anne-Marie said...

Lena: Jag var på jobbet idag och det gick relativt bra även om jag märkte att energin inte riktigt var på “vanlig nivå”.
Tack och gott nytt år önskar jag dig!

Anne-Marie said...

Anna: Tack! Ja, vi får hoppas att 2019 blir ett bra år. Önskar dig också ett fint, nytt år! Kram

Anne-Marie said...

Annica: Ja, roligare kan man ha än att vara sjuk under sin ledighet. Tror absolut att brandröken (vem vet vilka gifter den innehöll) har påverkat luftrören hos mig och säkert även andra. Har märkt att min hals/röst varit litet påverkad av och till även om jag varit frisk.
Jag tror att de flesta infektioner blir mer långvariga än vad de var för 20-30 år sedan. Det finns mycket mer “skit” i luften, maten, vattnet osv som gör att våra kroppar har blivit svagare rent allmänt. Minns dock att jag hade HongKong-influensan när jag var runt 9-10 år och då var jag ordentligt dålig och det tog lång tid att bli bra.
Tack för ditt mail!
Det låter alldeles för kallt för mig med -15 - mår inte bra av så kall luft.
Kramar!

Marina said...

Så trist att tillbringa ledigheten med att vara sjuk! Hoppas du känner dig bättre och att det har ordnat upp sig på häslofronten! Gott Nytt År!

Anne-Marie said...

Marina: Ja, det är verkligen ingen höjdare att vara sjuk på sin ledighet. Jodå, det går långsamt framåt. Pratade med en annan person inom skolan idag som också varit sjuk under ledigheten och hon sade samma sak, dvs att det tar tid att bli bättre. Gott Nytt År!

Äventyret framtiden said...

Att vara ledig och samtidigt bli sjuk är rätt vanligt men om du inte har varit sjuk på så många år så måste det kännas synnerligen frustrerande att bli sjuk när du nu en gång hade möjlighet att slappna av ordentligt. Hoppas att du har ork och kraft att ta emot vardagen på nytt och med gott humör.
Du har haft ett mycket jobbigt år, (jobbiga år,) så kroppen säger säkert ifrån när den väl får tid att göra det. Kanske det trots allt är ett sundhetstecken? Förkylningar går till all lycka om och nu önskar jag dig mycket krya på dig, försök att inte stressa, låt kroppen säga sitt, ge den chans att rehabilitera sig på bästa sätt. Det låter väl kryptiskt det här men jag vet att du förstår vad jag menar.
Jag känner igen det så väl; när man äntligen blev ledig så dök förkylningen ner och golvade en...har hänt mig några gånger också.
Önskar allt gott och ett Gott Nytt År, sent omsider.
Här har vi haft strömavbrott i många dygn utan möjlighet till internet eller liknande, så därför kommenterar jag så sent.
Lycka till!

Anne-Marie said...

Karin: Jag har haft förkylningar även på senare år (var nog ett par år sedan) men influensa har jag inte haft på väldigt, väldigt länge. Tydligen var det flera personer inom skolan som åkte på samma sak och jag pratade i fredags med en av lärarna (som jag arbetar mycket med) och hon hade blivit sjuk innan jag blev sjuk och hon var heller inte riktigt bra ännu.
Jag tror att detta var ett ovanligt “ettrigt” virus men jag tror också att sommarens brandrök under flera månader har gjort oss alla kanske mer mottagliga med tanke på att våra luftrör utsattes för - mest troligt - giftig brandrök under lång tid.
Jag förstår precis vad du menar Karin. :-) Jag tar det lugnt men samtidigt känns det tradigt att inte ha den vanliga energin.
Ingen fara beträffande kommenterandet - inga krav på att skriva snabbt. ;) Förstod ju när jag läste ditt FB-inlägg att ni haft det väldigt utmanande under en längre tid. Skönt att ni klarade er såpass bra samtidigt som det är trist att andra inte alls klarat sig så bra.
God fortsättning och tack!

Carina Lindahl said...

Gottnytt år oxå om än lite sent på året!
Jag kom in på din sida pga jag sökte om dialekter i USA. Dialekter är mycket intressant tycker jag. Har alltid undrat hur amerikanarna låter och av vad jag förstår så kan vissa dialekter vara komplett ofattliga. Precis som i Sverge. Min bror har besökt Amerika på många platser och även runt i världen. Vad jag förstår så pratar amerikarna en engelska som är långt tillbaka i tiden. Min son säger ifrån slutet av 1600-talet. När man läser texter som är lite mer invecklade så fattar jag lite av det, måste jag säga. Sen måste jag säga att läsa kurslitteratur var mycket enklare; medicin och ekonomi. Iallafall så är det intressant med dialekter och språk. Jag har varit i Washington DC, Atlanta och New York New York. Pratade inte så mycket med folket som bodde där dock. Tack för en trevlig sida att fördjupa sig i om Amerika.

Anne-Marie said...

Carina: Välkommen hit! Ja, dialekter i USA kan skilja sig mycket åt beroende på var man bor. Här i Kalifornien är det en relativt enkel och lättförståelig engelska. Men om man kommer till södern och även på östkusten kan det vara mycket svårare. USA är ett land med stora variationer inom de flesta områden, även språket.
Tack för dina fina ord om min blogg. :)