Monday, June 25, 2018

Allt har en mening

Under de senaste 25-30 åren har jag följt min magkänsla, intuition och mitt hjärta. Ibland har kanske de saker jag gjort verkat underliga för utomstående men jag har känt i hjärtat och magen att det var rätt. Som när jag åkte till Sverige hösten 2015 utan att egentligen veta hur det skulle bli. Att följa sin intution kräver en del mod eftersom det ibland innebär att man måste kasta sig ut i det okända.

Att allt har en mening upplever jag går hand i hand med att följa sin magkänsla och intuition. Ofta är det först efteråt som jag har förstått varför vissa saker skedde och jag kan se en “röd tråd" i olika händelseförlopp. Min flytt till och mitt liv i USA är ett sådant händelsförlopp. Men jag kan även se meningen i mindre sammanhang.

Häromveckan skulle jag till bilmekanikern eftersom jag behövde få en sak undersökt och jag hade fått tid på sena eftermiddagen. Jag kan faktiskt se bostaden jag hyr och den plats där min bil står från kontoret på jobbet och helt plötsligt sade min kollega “There's a car in your driveway!" Mycket riktigt stod en bil parkerad i min driveway och blockerade min bil. Jag bestämde mig för att undersöka vad som var på gång eftersom jag har haft bilar som blockerat tidigare på den allmänna gatan.

En yngre kille satt i bilen och jag sade att han inte kunde parkera där eftersom det var en privat väg där min bil stod. Tydligen skulle han hämta någon från grannlägenheten och varför han inte parkerade i deras driveway (som var tom) är ett mysterium. Han bad i alla fall om ursäkt och flyttade bilen som tur var.

Jag bestämde mig för att gå in i min bostad och såg att någon ringt och lämnat ett meddelande på min telefonsvarare. Det var bilmekanikern som hade ringt mitt hemtelefonnummer trots att jag hade gett honom mitt arbetsnummer. Det visade sig att de hade fått en öppning tidigare på dagen.

Hade bilen inte stått där den stod hade jag inte fått meddelandet och kunnat åka tidigare. Även om jag blev frustrerad av situationen med bilen blev det bra i slutändan. Och min bil behövde inte repareras som tur var vilket jag var väldigt tacksam för. Har man en äldre bil börjar det till och med vara svårt att hitta reservdelar nuförtiden.

Ingen stor händelse men det kändes som om det var meningen att det som skedde faktiskt skedde. :)


Bilden lånad från internet.

En kort uppdatering för vulkanutbrottet på Hawaii. Eftersom man inte skriver om det direkt nu här i USA antar jag att det inte heller skrivs om i Sverige.
Vulkanen har dagliga explosioner och enligt jordbävningskartan som jag kollar varje dag är det jordbävningar som ligger kring 5.3-5.5 på Richterskalan.
Lavan fortsätter att pumpas ut genom “fissure 8" och varje dag byggs ny mark i havet. Kapoho Bay har egentligen ersatts numera av vulkanisk mark. Runt 600-700 hus/byggnader har förstörts på grund av lavan. Hawaii är en levande ö med nyskapande lava.

10 comments:

Äventyret framtiden said...

Tänkte alldeles nyss på dig, för Uffe berättade att det brinner väldigt mycket i Kalifornien och då åker förstås tankarna iväg mot ditt håll.
Ja, jag är övertygad, liksom du , att det finns en mening och att slumpen inte existerar.
Och tänk att Hawaii-vulkanen bara fortsätter och fortsätter. Arma människor!
Ha det bra Anne-Marie!

Anne-Marie said...

Karin: Ja, det började flera bränder under helgen. Ett par större men som tur är ligger de en bra bit från mig. Jag tyckte det var litet brandröksdis kring berget idag.
Jag har fått många bekräftelser att saker och ting sker av en anledning så tror på det till 100%.
Vulkanen på Hawaii verkar vilja skapa nytt land där. :)
Ha det gott Karin!

Steel City Anna said...

Jag hoppas verkligen att det är så men ibland tvivlar jag. Den som lever får se :)

Anne-Marie said...

Anna: Ja, det är verkligen inte alla som känner som jag gör. :)
Jag har fått tillräckligt med "bevis" under årens lopp för att ha kommit till den här inställningen.

Lena i Wales said...

Ibland känner man bara något på sig och det finns en mening med det. Känner mer och mer så med åren.
Sköt om dej!

Anne-Marie said...

Lena: Visst är det så att man kan känna på sig saker och ting. Och om man lyssnar brukar den där känslan blir starkare. :)
Ha det gott!

Gunnel said...

Det skrivs inget om vulkanen mer i vår tidning, så jag trodde faktiskt att det hade avtagit. Jag är helt övertygad om att saker och ting inte sker så där på en höft utan att det är en mening med allt. Kram

Anne-Marie said...

Gunnel: Jag förstod att det inte skrivs om Hawaii i Sverige. Inte ens här talar man direkt om det.
Vad roligt med ytterligare en person som tycker att det finns mening med det som sker. :) Kram

Femte året i Hjo said...

Apropå jordbävningar. På midsommardagen vaknade jag av att huset skakade till och klirrade i skåpet med glas. Jodå, ett jordskalv mellan Skövde och Skara, som kändes också i Hjo. Glasen höll och huset står kvar. Så att.

Anne-Marie said...

Hans: Javisst kan Sverige få jordbävningar. Troligen inte lika stora dock som vi skulle kunna få här i Kalifornien. Senaste istiden lär vara orsaken vad jag förstått och jordskorpan som fortfarande rör sig. Skönt att inget blev skadat hos dig.