Wednesday, May 2, 2018

Hemlösa / transients

Som jag berättade om tidigare fick den fina campingen i Lake Shastina stänga för övernattningar på grund av hemlösa som förstört med nedskräpning och att de varit allmänt störiga. Några få som förstört för det stora flertalet. Nu kan man bara besöka campingen under dagtid.

Jag fick också veta av R (som bor i sin RV) att man numera inte kan övernatta/campa uppe på Mt Shasta på de lägre delarna av berget. Man måste högt upp - där det fortfarande är snö - för att kunna stanna litet längre. Och detta är också på grund av hemlösa som skräpat ned och förstört.

En annan plats som också gjort inskränkningar är parkeringen hos Walmart i Yreka. Även där fick R besked att de numera bara tillåter övernattning en dag. Därefter ringer de polisen. Och gissa varför - jo, hemlösa som skräpat ned och betett sig illa.

Dessa personer som är hemlösa har förstört Mt Shasta sedan en längre tid och nu sprider sig deras dåliga energier även till andra platser. Och polisen verkar inte göra mycket för att stävja och hålla undan. Det enda de gör är att göra inskränkningar och restriktioner som drabbar de som inte beter sig dåligt.

Jag funderar på att skriva till vår sheriff, Jon Lopey, och fråga vad de egentligen har för planer för att återställa ordningen. Han verkar vara en rätt okej person som till exempel jobbar för att få kontroll över de som odlar cannabis illegalt vilket verkar ha blivit ett stort problem i Siskiyou County. Dessutom är Jon Lopey med i organisationen Consitutional Sheriffs and Peace Officers Association “C.S.P.O.A.: Protecting Freedom - To Serve the People and Protect Their Rights. To seek justice, protect civil liberties, and uphold the constitution."

Väderprognosen den närmaste veckan visar högsommarvärme och sol. Tror att det nu kommer att bli mycket varmare.
Tog en promenad efter jobbet i solskenet och det blommar litet här och där. :)

12 comments:

Steel City Anna said...

Trist utveckling! Låter så exotiskt att ha en sheriff att skriva till :)

Gunnel said...

Så typiskt! Det är alltid en del som måste förstöra för det stora flertalet. Varför inte sätta in åtgärder mot de som fördärvar i stället för att göra inskränkningar för de som följer reglerna. Är det enklare, tro?

Annika said...

Låter inte roligt. Trist om de är så många, och dessutom förstör och gör det hela otrevligt för befolkningen. Så ska det inte vara.
Oerhört trist med campingen. DET är ju verkligen botten, rent utsagt.

Ja, skriv till sheriffen!! HAHA, Annas kommentar ovan, jag kan verkligen förstå att sheriffer låter exotiskt i mångas öron. MEN här är de verkligen en del av bilden. Folkvalda och allt. Det vet man nog inte om man inte bor här. Många förknippar nog sheriffer med vilda västern. jag med, innan jag kom hit. Men idag ser jag sheriffens bil titt som tätt då jag är ute och kör!

Må detta problem lösa sig hos er.
Kramar!

Äventyret framtiden said...

Tydligen har hemlöshetens avgrund blivit för djup för att de hemlösa ska kunna ta sig ur eländet. Det där är inget lätt problem precis.
Åtgärderna ska givetvis ske på rätt ställe, hos de hemlösa men så där ser det ut på så många ställen, vilket inte är en ursäkt för det som sker. När man inte har tak och mat för dagen blir det kanske lätt att ta till droger för att "överleva" på något sätt.
Det är verkligen trist. Ja, skriv till sheriffen säger jag också. Någonstans måste man börja.

Annica said...

Det där låter alldeles bedrövligt! Absolut dags att skriva till sheriffen! Och kanske även till fler makthavare. Samhället måste börja sätta gränser. De skötsamma ska ju inte skuffas undan och bli lidande. Var kommer det då att sluta?
Ha en skön helg! Kram!

Anne-Marie said...

Anna: När jag kom hit 1997 lämnade väldigt många människor båda sina hem och bilar olåsta. Det finns säkert de som gör det fortfarande men då tar man en rätt stor risk nuförtiden. Sheriffer finns det överallt i USA men jag har aldrig skrivit till någon. :)

Anne-Marie said...

Gunnel: Jag vet inte varför polisen har varit så slapphänt just i detta sammanhang. Något känns litet “off" tycker jag. Vet att polisen i Mt Shasta varit väldigt slappa kring dessa hemlösa. Tyvärr verkar det ofta vara så att de som följer regler och lagar blir lidande av effekterna pga de som inte är laglydiga. Kram

Anne-Marie said...

Annika: Just den campingen i Lake Shastina har varit en liten “juvel" eftersom den ligger precis vid vattnet (om sjön har något vatten) och dessutom har den alltså varit gratis. Vet inte varför det tog tid för dessa transients att upptäcka den - tror att det var först för 1 eller 2 år sedan. Men tydligen lyckades de förstöra den väldigt snabbt.
Ja, våra sheriffer finns som en del av den amerikanska kulturen och inget man direkt reflekterar över när man bor här. Ja, det kanske är dags att skriva till vår sheriff. :) Många verkar tycka att han är en rejäl person som står med båda fötterna på Jorden.
Jag pratade med en kolla om detta och hon hade hört något (vet inte om detta stämmer eller inte) att en annan stad skickar folk hit via bussar och ger dig pengar till resan - antagligen för att bli av med dem i andra städer. Stämmer det är det ju helt uppåt väggarna.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Karin: Nej, det är inget lätt problem men det tragiska är att människor som lever och gör rätt för sig drabbas av detta. Jättetrist tycker jag att camping och tillgång till bergets fantastiska natur minskat så drastiskt. Inte rätt gentemot de som vill komma och besöka som turister eller de som bor här.
Det verkar som om problemen med hemlösa ökar överallt - både i USA och andra delar av världen. Fler blir fattiga och kanske blir av med sitt jobb osv.
Det borde gå att göra något åt det men ibland får jag känslan av att viljan inte riktigt finns hos de som beslutar.
Ja, vi får se om det blir ett brev till sheriffen. :)

Anne-Marie said...

Annica: Det har accelererat med inskränkningar känns det som under bara det senaste året. Bara för 6 månader sedan kunde de som har RVs övernatta flera nätter hos Walmart i parkeringen och reglerna för berget fanns inte. Campingen stängde i slutet av september. Grejen är ju den också att det här området drar till sig många som kommer pga berget och för att ta del av vårt friluftsliv. Kan man inte utnyttja detta fullt ut kommer säkert turisterna att minska i antal. Och då blir det en dominoeffekt.
Jag får återkomma om det blir ett brev till sheriffen. :)
Detsamma och kramar!

Från Glam till Damm said...

Hej,
Det där med hemlöshet är så tragiskt och det finns även nu i Sverige. Här blir problemet att människor sätter upp camps på andras marker och har tält och plastskynken och gamla husvagnar. Sedan har de ingenstans att göra sig av med skräp, avfall och avföring och då sker det på plats. Våra samhällstjänster verkar helt ställda inför hur man löser problemen.

Ha en fin dag! Viktiga ämnen du tar upp!

Kramen, Anneli

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Visst är det tragiskt med de som är hemlösa. I Sverige verkar man inte ens kunna ta hand om sina äldre utan en del blir hemlösa. Jag blir ledsen och arg varje gång jag hör talas om det.
Det du beskriver är väl ofta på privat mark och jag förstår inte att polisen inte kan ingripa mer. Men det är klart de har ju “nedmonterats" under Dan Eliassons misstyre.
Ha det bra! Kramar!