Tuesday, June 13, 2017

Flag Day

För att bloggen inte skall ligga alltför mycket i träda får jag nog inrikta mig på litet kortare inlägg under mina maratonarbetsdagar. Energin är inte riktigt i topp skall villigt erkännas.

I morgon den 14 juni är det Flag Day i USA. Dagen firas till minne av antagandet av den amerikanska flaggan som lär ha skett den 14 juni 1777.

Här flaggas det på många olika håll och vid alla slags byggnader året runt i stort sett. Den här flaggan hänger utanför postkontoret i Weed.

Fint med flaggor av olika slag tycker jag. Minns med glädje den fina flaggstången vi hade i trädgården i Enebyberg där vi både flaggade vid namnsdagar, födelsedagar och helgdagar och hade en vimpel under sommaren. Har ni flaggor?

8 comments:

Lena said...

Visst är det fint när flaggan "dansar" i vinden. Jag har den gärna uppe även till vardags och inte bara vid olika högtider. Måste dock erkänna att ren lathet -att hissa den upp och ner morgon och kväll- har gjort att jag mest övergått till vimpel.
Lena

Channal said...

Hej fina du! Önskar dig en härlig flaggdag!
Tycker om flaggor. Det är tjusigt!

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Lena: Flaggor är fina tycker jag. Här i USA har man ofta flaggor uppe hela tiden. Skolan till exempel har alltid USAs flagga och Kaliforniens flagga. Det där med tiderna för flaggans “upp- och nedgång" kan man ju verkligen undra varför den regeln lever kvar. Känns litet gammaldags tycker jag.

Anne-Marie said...

Hej Anna! Ja, flaggor ger litet extra “piff" tycker jag. Flaggdagen gick obemärkt förbi där jag bor men kanske firades mer på andra platser. Kramar!

Steel City Anna said...

Ja, korta inlägg blir det hos mej med. Det gör inget tycker jag, kul med lite livstecken :) hoppas du har en fin helg!

Anonymous said...

Flag Day! Vi gifte oss den 14 juni. Bröllopsdag!
Vi var i Rochester, NY, makens hemstad. Bodde hos hans mor
i huset där han växt upp. Han kände nästan alla familjer på
gatan sen barndomen. Jag hade ingen aning om Flag Day efter
mindre än 2 år i USA. När jag kom ut på gatan den 14e och
såg alla flaggorna, sa jag till Don: "How nice that the
neighbors are putting up flags for us on our wedding day."
Han höll god min och lät mej tro, att flaggorna var för oss.
Fick inte reda på sanningen förrän följande år. :)

Ruth i Virginia

Anne-Marie said...

Anna: Du har så många fina foton i varje inlägg (jag känner att jag inte har så mycket att fota) att kortare text går jättebra. Jag är van att skriva litet längre inlägg men det kanske får bli litet annorlunda under sommaren. Ha en fin helg du också!

Anne-Marie said...

Ruth: Underbar historia om flaggorna. :)
Visst, man vet inte vilka traditioner som finns i ett nytt land när man kommer.
Jag såg inga “extra" flaggor här på Flag Day men det är ju så att flaggor är hissade hela tiden i större utsträckning än vad vi har i Sverige.
Ha en fin helg!