Wednesday, April 12, 2017

Nej se det snöar!

Stora snöflingor faller i Weed. Regnet vräkte ner tidigare idag under flera timmar och nu på kvällen har regnet övergått till snö.

Så här vintrigt brukar vi absolut inte ha det i mitten av april. Förra året i april hade vi dagar då det var runt +25. Jag tror att Sverige har mer vår än vad vi har i nordligaste Kalifornien just nu. :)

Passar kanske att spela den här lilla sången idag!Sverige går in i en långhelg nu med många lediga dagar. Här kör vi på som vanligt utan extra ledighet. Easter heter söndagen nu till helgen. Det är allt.

Vitt på marken och rosenbusken ser kall ut.

15 comments:

Gunnel said...

Och här går jag och klagar över att det är kallt och ösregnar. Jag får tänka om. Vilken tur att jag slipper snön. Hoppas verkligen det blir varmare hos dig med snart. Kram

FREEDOMtravel said...

Vi är i Tallinn och här är oxå lite snö - på tvären i luften ;)

Anonymous said...

Det är ju helt otroligt, att det snöar på din "elevation"
så här års. Hoppas du får en trevlig påsk dag iaf.
som du säjer, påsk är bara en annan söndag, utom for dom som
avsagt sej nånting under Lent. En av grannarna sade adjö till
alkaholiga drycker, så på måndag blir det OK med en bira igen. :)

Ruth i Virginia

Anne-Marie said...

Gunnel: Ja nu känns våren litet avlägsen hos oss även om knopparna på träd och buskar är på gång. När jag såg snöfallet igår kväll blev jag verkligen förvånad. Vi fick nästan 40-50 mm regn igår! Kallt i kväll igen men ingen snö i alla fall. Kram

Anne-Marie said...

Helena: Jaha, snö på tvären är kanske ingen höjdare. :) Har sett era bilder från Malta. Ser fint ut där.

Anne-Marie said...

Ruth: Du tänker kanske på latitud. Elevation bidrar nog till snön. :)
Det är rätt många grader under normaltemperaturen hos oss just nu. Det är vinterkläder och stövlar som gäller fortfarande.
Jag firar inte påsk alls faktiskt. Har inte firat sedan jag var rätt ung. Och lent är något jag inte vet mycket om och inte deltar i. Jag dricker ingen alkohol så inga problem för mig. :)
Ha en Glad Påsk Ruth!

Marina said...

Vi har förstått att även våra hemmatrakter i Sverige är alldeles vitt idag!

Steel City Anna said...

Oj, det var det värsta! Glad påsk!

Anonymous said...

Hej, ja stora delar av sverige är snötäckt nu.
riktigt hemskt. -7.8 grader i udde. Mycket är sig olikt nu. Indien har en grym hetta nu. Men juni blir en fin månad, i sverige i år. Maj blir en blöt historia. Men att det skulle va snö hos er. Ja det
är ju lite konstigt. Hela värds vädret har ändrat sig. Glad påsk hälsar Stig och Kristina från Udde.

Annica said...

Här bjöd långfredagen på typiskt aprilväder. Yrande snö och strålande sol om vartannat. Dessutom har det blåst isvindar. Och natten till fredagen var det 11 minusgrader. Än är det ingen vårvärme att vänta, snödrivor och istäckta vatten främjar inte särskilt varma grader.temperaturer. Men snart så ...
Sänder svensk påskkram! ;)

Annica said...

Oj, det blev både grader och temperaturer. Strunta i graderna! :)

Anne-Marie said...

Marina: Sverige känns litet mer “normalt" med snö i mitten av april. Kalifornien litet mer konstigt.

Anne-Marie said...

Anna: Snön har givetvis försvunnit nu men det är fortfarande kyligt på dagarna och kallt på nätterna. Glad Påsk till dig!

Anne-Marie said...

Hej Stig,
Intressant att ni också har ovanligt kallt nu. Oj, så kallt det är i Udde. Det hade jag missat att det var en grym hetta i Indien. Min fd chef kom precis tillbaka från Indien där hon varit ett par veckor. Snön har försvunnit nu men det är ovanligt kallt. Och det verkar som om det fortsätter att vara ostadigt den närmaste veckan. Glad Påsk till er båda!

Anne-Marie said...

Annica: Aprilvädret i Sverige minns jag. Det kunde verkligen vara nyckfullt precis som du beskriver. Isvindar hade vi häromdagen och fortfarande är det ovanligt kyligt. Riktigt så kallt som du har det är det inte här som tur är. Jag har egentligen inte sett några vårblommor här mer än kanske några enstaka.
Skickar påskkramar tillbaka! Skrev även ett mail till dig. :)