Sunday, July 12, 2015

Tyst igen

Min del av Weed har blivit tyst och lugn igen. Efter flera dagar med den årliga Weed Carnevale känns det väldigt skönt att det är som det brukar, det vill säga tyst och inte många människor och bilar.

Varje sommar i juli ordnar Weed en stor "karneval" med mat, underhållning och olika nöjesparksattraktioner. Det hela började i torsdags och avslutades under eftermiddagen idag.
Eftersom "karnevalen" pågår i Bel Air Park som ligger alldeles i närheten av min bostad känns det nästan som om jag har haft bilar, människor och musik i min bostad under flera dagar. Och man har inte bara några få timmar med musik utan det är många timmar ända fram till midnatt både på fredagen och lördagen. Alldeles för sent tycker jag.
Varje dag har det också varit tävlingar då man kastat hästskor och spelat boccia.
Jag har ingen längtan att gå till parken men de hade många besökare även i år och bilarna stod i rader utmed vägen och på parkeringen.

Det är intressant hur olika ljudkänsliga vi människor är. När jag var liten var mina föräldrar väldigt tysta när jag hade lagt mig och det har gjort att jag har svårt att somna om det är en massa ljud omkring mig.
Vissa ljud går att koppla bort som bruset från motorvägen som går rakt genom Weed. Den tystnar aldrig och på sommaren när man måste ha fönstren öppna hörs motorvägen väl. Men den har jag vant mig vid.
Egentligen borde jag bo som en "eremit" ;) eftersom jag är ljudkänslig och inte tycker om en massa ljud. Naturens ljud däremot har jag inga problem med förutom väldigt morgontidiga fåglar. Alldeles i närheten av skolan finns ett hus där man har en tupp! Jag vet inte om man egentligen får ha tuppar inom stadens gränser men ingen tycks ha klagat.

Igår natt var det hög musik och jag sov inte särskilt bra. Nu ser jag fram emot en mycket tystare natt. :)

Här pågår boccia- och hästskotävlingarna för fullt.


Pariserhjulet skymtar fram bland träden.


Bilarna har som sagt varit parkerade överallt och även precis utanför min bostad.


20 comments:

Steel City Anna said...

Sommarkarnevaler verkar vara en annan likhet med UK!

Jag gillar lite ljud. Kan inte sova utan kattens spinnande & helst ocksa en trakig sommarpratare bakgrunden :)

Channal said...

Lugnet efter stormen! Kul med festligheter men det måste vara tufft att bo mitt i festen! Har tänkt många gånger att de som bor i Norrköping flyr stan när augustifesten drar igång. Tur det bara varar ett par dagar.

KRAM Anna

Andra året i Hjo said...

Här på väster i Hjo är det alltid väldigt lugnt. Vi hör och ser inget av mässor och andra evenemang i stan - de avlöser varandra. Nu till helgen Hamnfest med bl a Bob Hund, som var rätt populära här hemma för ca 5-7 år sedan. Avsomnade men uppvaknade igen. Kanske något för Hjo-Hjo.

Stina said...

Jag är också ljudkänslig! Tänker ofta att jag borde bo i en liten stuga i skogen. haha. Här i Colorado är det så många som har hundar, det låter ofta som att vi bor mitt i en kennel om sommaren när fönstren är öppna. :)

Anne-Marie said...

Anna: Det verkar finnas massor med likheter mellan UK och USA. Men så var det ju också engelsmän som kom till östkusten i USA.
Tråkig sommarpratare i bakgrunden kan jag absolut vara utan. ;)
Katt skulle nog gå om jag inte var allergisk.

Anne-Marie said...

Anna: Det var underbart igår kväll med lugnet efter de intensiva dagarna. Jag njöt i stora drag. :)
Att bo mitt uppe i sådana här aktiviteter blir litet väl mycket för mig. Nu får vi innerligen hoppas att jag kommit härifrån till nästan sommar. :)
Kram!!

Anne-Marie said...

Hans: Jag har inget emot aktiviteter så länge som jag inte behöver bo mitt uppe i dem. Då kan jag undvika dem. :)
Tycker absolut att du skall ta Hjo-Hjo till Bob Hund. Kanske de till och med kan träffas efteråt.

Anne-Marie said...

Stina: Stuga i skogan låter perfekt tycker jag. :)
Hundar kan verkligen bli högljudda när de skäller timme efter timme. Då undrar jag varför ägarna inte har ett bättre "system" att ta hand om dem.

Desiree said...

En sommarfestival kan vara trevligt men jag har full förståelse för att man helst inte vill bo mitt i den. Jag känner själv att jag är glad att vi bor lite utanför Basel så att man alltid kan dra sig undan till sin lugna förort när man fått nog av jippon och festligheter.
Du får njuta av tystanden nu. Det är som du säger att vissa ljud vänjer man sig vid och har överseende med. Man lär sig leva med dem medans andra ljud är väldigt påfrestande och kan gå en på nerverna.
Kramar!

Mrs Clapper said...

När jag bodde i Stockholm så bodde jag ovanför en restaurang, det tog lite tid men toll slut vande jag mig och tyckte till och med att det var mysigt att höra slamret från köket om kvällarna.
Nu bor vi på landet med sjötomt och det är lugnt och tyst, utom just alla fåglar som för ett väldans liv. Trevligt på dagen men kan vara mycket störande på natten.
Det bästa jag vet är stt somna till ett svagt ljud från tex en fläkt.
Skönt att festivalen är över!! Sånt är trevligt men inte när man blir påtvingad det i flera dagar.

Maria said...

Å, det är verkligen många bilar. Skönt att du far lite lugn och ro nu :) Du är välkommen att ta bussen upp hit nästa gång du behöver lugn och ro. Kram

Anne-Marie said...

Desiree: Nej, att bo mitt uppe i en stor karneval är inte något jag uppskattar faktiskt. Men nu är den över för i år och det är inte många människor i närområdet. Det är givetvis fler när skolan är i full gång.
Bättre att vara litet i utkanten om man kan.
Att ha konsertljudsvolym (vilket det var i fredags och lördags) fungerar inte riktigt i ett bostadsområde.
Kramar!

Anne-Marie said...

Malin: Vilken tur att du kunde vänja dig vid slamret från restaurangen. Det skulle jag nog ha svårt för.
Jag tror att man mår mycket bättre att ha det tyst runtomkring sig. Tror att många ljud stressar. "Konstgjorda" ljud. Naturens ljud är helt annorlunda. Men jag vet att starka oväder med mycket blåst också kan göra det svårt att sova. Här har vi så många stora barrträd att det låter som ett frakttåg när det blåser ordentligt.
Håller helt med dig om att flera dagar av påtvingade ljud kan bli litet påfrestande.

Anne-Marie said...

Maria: Det var fullproppat med bilar i lördags när konserterna avlöste varandra.
Tack för inbjudan! Vet inte om det går bussar från mig till den plats där du nu bor. Det var litet enklare när jag åkte söderut på I-5. :) Kram!

Från Glam till Damm said...

Hej!

Hoppas allt är bra med dej och vad skönt att det blivit tyst igen. Jag är som du och har sällan längtan till festivaler eller marknader med en massa folk och buller. Jag tillhör nog skaran Highly Sensitive People....

Du skulle nog passa bra att bo på landet här i Sverige :-)

Ha det så gott. Vi är fortfarande i skärgården och Emilia åker till USA imorgon.

Kram, Anneli

Gunnel said...

Jag är nog inte särskilt ljudkänslig. Där jag bor är det förståss väldigt tyst och lugnt både kvällar och nätter. Det är bara koltrasten som väcker mig i ottan med sin sång. Kram

Annica said...

Att bo mitt i en högljudd karneval måste vara rena mardrömmen, även om den så bara varade under några dagar. Lite konstigt att de får ha en skrålande karneval så nära bostadsområden.
Så länge jag kan minnas så har jag uppskattat tystnaden. Jag är väldigt ljudkänslig och efter min hörselskada så har det blivit ännu värre. Lyckligtvis är det väldigt tyst och rofyllt där jag bor. Det uppskattas! :)
Kram från ett halvkyligt, men soligt (just nu!) Norrbotten!

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Jag njöt i fulla drag igår av att det var så lugnt och tyst på kvällen. Det blev ännu tystare eftersom elen försvann under ca 2,5 timme, troligen pga åskoväder.
Jag hör absolut till "sensitive people"-gruppen. Tycker inte om stora grupper med mycket ljud.
Tror också att landsbygden är min plats. :)
Ha det bra och fortsätt njuta av den vackra skärgården! Kram!

Anne-Marie said...

Gunnel: Det kan vara jobbigt att vara riktigt ljudkänslig. Jag har märkt att andra människor inte alls uppfattar ljud som jag gör. Jag kan säga "hör du det?" Och de skakar på huvudet.
Koltrastens sång är mycket vacker men kanske inte vid 4 på morgonen. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Annica: Det är en mindre "pina" med denna karneval men nu är den över och jag utgår från att det var den sista jag var med om.
Dagtid var det inte så farligt men just att man låter konserter pågå till midnatt tycker jag är väldigt konstigt.
Minns att du skrivit på din blogg om dina "ljudproblem". Måste vara jättejobbigt som du har det. Min mamma hade tinnitus förutom att hon hörde dåligt och det led hon av många gånger.
Kram från ett soligt och återigen varmare Weed!