Saturday, December 18, 2010

Lördagsblandat

Idag får det bli ett inlägg med litet "blandad kompott". :)

Nu har skolans hösttermin avslutats. Förra veckan var det inga vanliga lektioner utan bara slutprov (finals heter de på engelska). Slutbetyget kan verkligen påverkas, både uppåt och nedåt, beroende på hur bra eller dåligt man klarar sig vid slutprovet. Ibland kan man till och med få slippa slutprovet om man gjort så bra ifrån sig under terminen att ens slutbetyg inte ens påverkas. Jag hade ett par kurser (när jag var elev) där jag slapp göra slutprovet.

Nästa vecka jobbar vi till och med torsdag, sedan stänger skolan till och med den 3 januari. Vi har förmånen att få betalt under dessa dagar och inte behöva ta semester. Elever och lärare kommer inte tillbaka förrän den 10 januari men vi som jobbar på de olika kontoren börjar jobba igen den 4. Jag har inga direkta planer men jag kommer att träffa några jag känner. Eftersom jag måste spara pengar till mina resor till Sacramento och senare till Sverige har jag helt enkelt inte råd att resa bort. Att vara i Weed känns väl inte som någon direkt höjdare men jag överlever nog. ;) Jag blir mer och mer klar med Weed och skulle helst flytta imorgon om jag kunde. Men det kan jag inte så det är bara att "gilla läget".

Jag nämnde Sacramento. I torsdags i förra veckan kom ett mejl från immigrationsverket att de skickat eller skulle skicka ett brev med tid för fingeravtryck!!!! Nu har det börjat röra på sig litet i alla fall. Men inte att de kan tala om i sitt mejl när besöket är utan nu skall jag sitta på nålar tills jag får brevet. Nästa vecka är det ju massor med julpost som skickas så det är bara att hoppas att brevet kommer snart. Ingen, mer än immigrationsverket, vet hur lång förvarning man får. Litet stenålder över det hela tycker jag.

Och jag kan också berätta att brunt omslagspapper faktiskt finns i Mt Shasta! Min specialorder blev försenad och jag insåg att jag var tvungen att hitta på något annat så att jag skulle kunna skicka almanackan till min mamma. Jag ringde upp en av affärerna jag ringt tidigare till (de hade sagt att de inte hade brunt omslagspapper) men den som nu svarade sade att de hade det. Igår inhandlades en rulle och almanackan är nu ivägskickad.

Eftersom vädret inte är särskilt kul och jag inte vet vad jag skall fota här i downtown Weed (som känns litet slummigt faktiskt) blir det ett par bilder från Lake Shastina. Sjön har börjat komma tillbaka där efter att i stort sett försvunnit under den gångna sommaren. De här bilderna är från den tiden då jag bodde där och det var soligt och varmt. :)


6 comments:

Saltistjejen said...

Vad skönt att höra att immigration har hört av sig!!!! Äntligen! :-)
Och det låter skönt att du får lite ledigt ändå. Det känns med amerikanska mått mätt som om du får en hyfsad ledighet ändå över jul- och nyårshelgen. Det är ju många som inte har ledigt alls egentligen. Mer än juldagen och i år infaller den ju en lördag.
Vackra foton från sjön!
Kramar!!

Äventyret framtiden said...

Följer med spänning hur det går för dig vad gäller immigrationspapprena. Skönt om det börjar röra på sig litet.
Fortsatt lycka till!
Kram!

Anne-Marie said...

Saltis: Ja, det känns bra att det blivit litet rörelse på min ansökan. :) Det är rätt många dagars ledighet i sträck som vi får utan att behöva ta semester. Inte alla förunnat att ha den sortens ledighet här i USA. Jag kan ibland verkligen sakna Lake Shastina och sjön (när den finns där ;)). Kram!

Karin: Tack! Jag hoppas att saker och ting rullar på. Och att vädret samarbetar. När man bor så här i bergen vet man aldrig riktigt vad som kan hända och enda vägen ut härifrån är motorvägen och ibland stängs den när det snöar. Kram!

Katarina said...

Bra att det börjat hända lite med handlingarna. Jag förstår att du undrat och gått och väntat på ett livstecken.

Jag gjorde också mina fingeravtryck i Sacramento,, mycket smidigt och inrutat på vilket klockslag man skulle vara där..

Ha det gott nu och njut av lite ledigt!

Annika said...

Skönt att du hört ifrån dem. Det tar ju lite tid, det gäller att ha is i magen när man dealar med dem, alltid.
Skön ledighet du får!
Fördelen med att jobba på skola.
Hoppas att helgerna ska bli mkt trevliga!!
Kram!!

Anne-Marie said...

Katarina: Ja, nu väntar jag bara på att brevet skall dyka upp. Ännu har det inte synts till. När jag ansökte om mitt gröna kort var det också Sacramento som gällde för fingeravtrycken. Då kunde vi kombinera det besöket med ett besök för att hämta upp arbetstillstånd och resetillstånd. Nu blir det bara själva fingeravtrycket. Långt att åka tycker jag. Ha det bra du med!

Annika: Just själva medborgarskapsansökningarn har ju snabbats upp väldigt mycket de senaste åren. Tydligen kunde det ta ett par år tidigare. Ja, det blir en rätt lång ledighet. Jag firar ju egentligen inte jul men ett par middagar har jag redan blivit inbjuden till. Kram!