Friday, December 24, 2010

God Jul!

Tänk att det är julafton idag. Eftersom jag inte har någon familj eller några svenskar som jag kan fira jul tillsammans med får jag påminna mig om att det faktiskt är julafton idag.

I morse pratade jag med min mamma och vi önskade varandra god jul. Tydligen fortsätter kylan och snön i oförminskad styrka i Sverige. Här har vi ingen snö men det blåser hårda vindar vilket inte alls är trevligt. Häromdagen knäcktes toppen på ett stort träd, utanför en av skolbyggnaderna, i den hårda vinden och trädet fick sågas ner.

Eftersom jag tillbringar dagen på egen hand blir mitt julfirande minimalt. Litet svensk julmat skall jag laga till senare idag. Det blir risgrynsgröt och så skall jag också smaka på sill som jag köpte i Medford (senaste utflykten C och jag gjorde dit). Däremot kommer jag att vara bortbjuden både i morgon och på söndag.

Litet senare idag skall jag också titta på Karl-Bertil Jonssons julafton via nätet. Det är lika roligt varje år att se det här välgjorda programmet som ju blivit en klassiker vid det här laget.

Adventsljusstaken står givetvis fortfarande framme men annars är det tunt med juldekorationer. Huset jag bor i ger mig ingen inspiration alls. Förra julaftonen bodde jag fortfarande i Lake Shastina (det känns verkligen som om det gångna året har inneburit många och stora förändringar) och där hade jag en stor skorstensstock inne i lägenheten där min julkrans verkligen passade. Kransen hänger uppe även i år men den gör sig inte riktigt i det här huset. Här kommer i alla fall en bild på kransen som jag själv dekorerade förra året. Det är bra när man kan köpa en krans utan dekorationer och sedan själv bestämma vad man vill ha.


Affären i Medford hade ingen svensk sill men däremot sill från Tyskland. Skall bli intressant att se hur den smakar.


God Jul till er alla!

13 comments:

Fredrik Arvidsson said...

God jul! Det är jättemycket snö i Sverige. Kallt är det också.
Jag firar julen ensam. Brukar göra det. Eller, firar gör jag ju inte. Har legat och sovit fram till klockan 14 och sedan försökt läsa en bok om Israel Palestina- konflikten. Men jag har svårt för att koncentrera mig. Nu är det förresten redan juldagen, eftersom klockan har passerat midnatt med 17 minuter.

Malin said...

GOD JUL från en läsare i Florida!

olgakatt said...

God Fortsättning, som det så egendomligt heter när julaftonen är över!
Hoppas din senapssill var god!

Trillingnöten said...

God fortsättning till dig också! Njut av ledighet och god mat och gott sällskap :) Kramar

Äventyret framtiden said...

God Jul, Anne-Marie!
Att fira jul ensam behöver ju inte alls vara tråkigt på något sätt. Man tar det för vad det är. Jag har också firat ett par ensamma jular och det gick hur bra som helst. Hellre att vara ensam med sig själv än att vara ensam med andra....julen är fin och härlig, men också svår när den blir så upphaussad som en ren familjehögtid, när den förväntas vara någonting speciellt, när man inte kan ta dagen som den kommer.
Det är då som julfällan slår igen.
Skönt att kunna ta det hela rakt upp och ner, njuta av dagen, stunden eller hur?
Ha en fin dag!
Kram!

El Sueco said...

God jul!

Barbara said...

God Jul frán en tysk läsare.

Tycker inte alls tysk sill är lika bra som den svenska!

Men kanske bättre en ingenting!

Hälsningar frán ett kallt Tyskland!

Anne-Marie said...

Fredrik: God fortsättning! Det är ju redan juldagen. Jag firar inte jul egentligen heller mer än att äta litet annorlunda mat och titta på Karl-Bertil Jonsson. Idag firar amrisarna sin jul.

Malin: God fortsättning! Antar att ni har litet varmare än vad vi har. :)

Olgakatt: God fortsättning önskar jag dig också. Undras just var det uttrycket kommer ifrån? Senapssillen var okej men inte alls lika god som Abbas inlagda sill. Men den gick ner. :)

Anne-Marie said...

Trillingnöten: God fortsättning! Idag skall jag iväg på ett större knytkalas. Vädret ser litet hotfullt ut men jag hoppas det går bra ändå. Kram!

Karin: God fortsättning! Jag har egentligen inte firat jul sedan jag var i 20-årsåldern - och det var länge sedan. ;) Idag är ju amrisarnas stora dag men för mig är det bara juldagen. Det finns säkert massor med människor som firar julen på egen hand - framför allt om man egentligen inte tycker det är så speciellt. När Michael (mannen jag var gift med här i USA) fortfarande levde firade vi heller inte jul så det är ingen större skillnad. Kram!

Anne-Marie said...

El Sueco: God fortsättning!

Barbara: Välkommen hit! Sillen var inte alls lika god som den svenska men, som sagt, bättre än ingenting. Svensk sill finns inte i mina trakter - tyvärr. God fortsättning!

Saltistjejen said...

Hoppas du har en riktigt fin julhelg med lugn och frid! ingen stress. DET är ofta vad man önskar tycker jag. Att få ett litet "break". Kul att du hittade sill, men synd att den inte var lika god som den svenska. Kanske var det ändå lite roligt att få äta den på jul.
Kramar!

Anna, Fair and True said...

God fortsättning! Hur smakade sillen? Var det kalkon som gällde sedan när du var bortbjuden?

Anne-Marie said...

Anna: Sillen var okej men hade en helt annan konsistens än den svenska. Inte lika god, men som sagt okej. Det var kalkon och massa annan mat som bjöds. Riktigt gott!