Tuesday, December 21, 2010

Flygbolag med humor

Det är tur att vissa flygbolag fortfarande har humor. Det är ju inte alldeles enkelt att flyga nuförtiden - antingen blir man undersökt som om man var hos doktorn eller så sitter man fast på någon flygplats på grund av mini-istiden som verkar råda.

Det finns ett sydafrikanskt flygbolag som heter Kulula Airlines. De har sett till att piffa till sina flygplan litet med väldigt informativa texter. :) Inte nog med att deras flygplan har ett helt unikt utseende, flygpersonalen är också utrustad med litet extra humor.

Det här flygplanet kallas "Flying 101" - och nej, det är inget skämt, mer än att man inom flygbolaget uppenbarligen har humor.
Klicka på bilderna för att förstora dem.


Personalen ombord på flygplanen har också hört sägas:

From a Kulula employee: “Welcome aboard Kulula 245 to Calgary. To operate your seat belt, insert the metal tab into the buckle, and pull tight. It works just like every other seat belt; and, if you don’t know how to operate one, you probably shouldn’t be out in public unsupervised.”

Heard on a Kulula flight. “Ladies and gentlemen, if you wish to smoke, the smoking section on this airplane is on the wing. If you can light ‘em, you can smoke ‘em.”

And from the pilot during his welcome message: “Kulula Airlines is pleased to announce that we have some of the best flight attendants in the industry. Unfortunately, none of them are on this flight!”

Synd att man inte kan flyga med Kulula från USAs västkust. ;)

14 comments:

Monica said...

Hej, härligt att läsa om di Karliforniska liv=) Kommer att följa din blogg om det är Ok för dig =) / Monica

Äventyret framtiden said...

Haha...härligt med humor på det här sättet. Flygresan måste bli ett rent nöje. Någonting för Finnair och SAS? Absolut.

Kram!

Anonymous said...

Deras safety briefing är verlkige rolig, flög med dem för 2 års sedan.

em said...

Pedagogiskt utformad desajn!
säger
Margaretha

Anna, Fair and True said...

Kul! Jag flög faktiskt med dem inrikes i Sydafrika en gång men minns inte att de var roliga då så det kanske är något nytt?!

olgakatt said...

Osså heter dom ju KUL...

Saltistjejen said...

HAhaa!

Annika said...

Nämen vad KUL!!
Gillar!!
Kram!!

El Sueco said...

@Anne-Marie: Roligaste inlägget någonsin!

@Pettas: Klanka inte ner på Finnair. De har några coola och stolta flygvärdar och värdinnor som brukar komma och presentera sig på mitt gamla jobb med frasen: "We're AY666 going to HEL!" (HEL är flygplatskoden för Helsingfors och AY666 är en av Finnairs rutter mellan Köpenhamn och Helsingfors.)

Anne-Marie said...

Monica: Välkommen hit! Självklart att du kan lägga till min blogg. Skall kolla in din blogg också.

Pettas: Nog kunde de skandinaviska flygbolagen "svänga till det" litet grand. De är proffsiga och bra men inte så himla lustiga. Jag såg El Suecos kommentar - som också var riktad till dig - att Finnair tydligen har humor. Jag har en "skräckupplevelse" av Finnair mellan San Francisco och Helsingfors. Det var så trångt att man inte kunda röra sig. Och ingen hade humor heller. Kram!

Anne-Marie said...

Anonym: Kul att läsa att folk faktiskt flugit med det här bolaget. Jag hade aldrig hört talas om dem innan de här bilderna kom min väg.

Margaretha: Javisst. Verkligen pedagogisk - kanske något för de som skriver "Dummies"-böckerna.

Anna: Kanske de "poppat" till sig under årens lopp. Intressant att du också flugit med dem. Ett sådant flygplan skapar nog litet uppmärksamhet på en flygplats. :)

Anne-Marie said...

Olgakatt: Jamen visst. Hahaha!

Saltis: :)

Annika: Visst verkar det här bolaget ha humor. KRAM!

El Sueco: Tack! Se min kommentar till Pettas betr. Finnair. Det du hört var ju litet kul faktiskt.

Marie said...

Härlig idé, varför ska det vara så stelt o tråkigt att flyga? Sen får de gärna servera sushi på planet, vore toppen! Längtar till nästa gång jag ska flyga som förmodligen blir resan hem till Sverige i sommar.

Anne-Marie said...

Marie: Håller helt med dig. Det har blivit väldigt tråkigt att flyga tycker jag med alla säkerhetskontroller och begränsningar ifråga om vad man får ta med sig.