Tuesday, December 14, 2010

Brunt omslagspapper

Brunt omslagspapper tycks inte finnas i Mt Shasta området. Att bo i ett glesbygdsområde har definitivt sina utmaningar. Trots att jag bott här så länge har jag ibland fortfarande svårt att acceptera det dåliga utbudet av affärer. Min senaste utmaning var att hitta vanligt, brunt omslagspapper.

Efter ett antal telefonsamtal var det bara att konstatera att jag fick göra en specialbeställning. En av våra "hardware" affärer (svenska ordet järnhandel är nog den närmaste översättningen) hade möjligheten att beställa brunt omslagspapper från sitt huvudlager i Oregon. Jag har väntat i snart en vecka nu. Förhoppningsvis är de inte lika långsamma som immigrationsverket. ;) Det som skall slås in är en fin väggalmanacka i ett konstigt format. Jag hoppas att jag kan skicka den till min mamma innan nästa år!

Vi har ju en litet större affär, Walmart, men inte ens de verkade ha brunt omslagspapper. Walmart har nyligen haft en hel del stora förändringar. En av de senaste, som inte slog särskilt väl ut, var att förändra och minska på varusortimentet, vilket många inte tyckte om. Tydligen håller man på att omvärdera det projektet. Något annat som Walmart gett sig in på, vilket retat och upprört många här i USA, är att man startat ett samarbete med Department of Homeland Security! DHS skapades efter 11 september och har utvecklats till en "jätte" i det amerikanska samhället. Effekterna av DHS ser vi nu t ex på flygplatserna i USA. DHS startade en kampanj tidigare i år som gick ut på att man skall rapportera till polismyndigheterna om man ser något misstänkt i sitt närområde. I många av Walmarts affärer har det nu satts upp TV-skärmar där DHS chef eller "big-sis" (som hon skämtsamt kallas med tanke på det hon ber folk att göra) ger kunderna budskapet att rapportera misstänkta personer eller aktiviteter i affärerna. Låter det inte litet som boken "1984"?

http://www.msnbc.msn.com/id/40552073/ns/us_news-security/


Skriver inte mer om detta - kanske immigrationsverket smygläser min blogg. ;)

Bilden från Amazon.com

7 comments:

Annika said...

Hmmmm...ja, du bor i en liten avkrok :-)
PÅ gott och ont. Vad förvånad jag blir över att du inte hittar brunt papper. Inte ens på walmart alltså? På deras kuvert och pappersavd? Underligt.
Tycker inte om walmart och deras policys, försöker undvika den butiken. Inser att det inte är lika lätt för dig att bojkotta den.
MÅ du snart ha ditt papper. Säljer inte posten sådant papper förresten? Det gör de här. Dåligt av Weed.
OCh ja, kanske bäst att ligga lite lågt med att skriva om u*s---c*iii's här på bloggen, man vet som sagt aldrig...
Stora kramar från mig på östkusten som nu har det ISKALLT!!!

Anonymous said...

The Dollar Store har ofta rullar med brunt papper.

Anna, Fair and True said...

Jag som fått för mig att brunt omslagspapper nästan var vanligare i USA än i Sverige!

Katarina said...

Gillar inte amerikaner allt med färg,, så,, brunt omslagspapper,, kanske inte står så högt i kurs!

Hoppas pappret anlänt!

El Sueco said...

Måste det vara just brunt?

Anne-Marie said...

Annika: Avkrok är ordet! ;) Weed börjar faktiskt gå mig på nerverna. Att både jobba och bo i Weed är ingen bra kombination. Nåja, jag får bo kvar med tanke på mitt kontrakt. Sedan Walmart förändrade/försämrade sitt sortiment har massor med saker försvunnit. Nej, svårt att bojkotta Walmart i mina trakter. Posten i mina trakter säljer faktiskt inte brunt omslagspapper. Litet förvånande tycker jag. Stor kram!

Anonym: Dollar Store har jag aldrig sett ha den typen papper. Större Dollar store affärer kanske har men inte den som finns här.

Anna: Kanske i andra trakter. Här är det brist på allt möjligt som andra kan köpa hur enkelt som helst.

Anne-Marie said...

Katarina: Se mitt inlägg från idag. Nej, specialordern blev en hel vecka försenad men en av affärerna som sade sig inte ha pappret, hade faktiskt rullar. Jättebra!

El Sueco: Nej, det behöver inte vara brunt, men skickar man tvärs över Atlanten hjälper det att vara neutral och inte dra uppmärksamhet till sin försändelse plus att det troligen är enklare för posten att se adresslapparna. Dessutom är brunt omslagspapper mer tåligt och tjockare än annat omslagspapper.