Saturday, August 26, 2017

Getting in the grove

Den gångna veckan har varit “brutal". Förberedelserna inför skolstarten är i full gång, massor med möten för mig, en sen kväll som innebar en mycket lång arbetsdag och två dagar i rad med presentationer från administrationen inom skolan samt “grupparbeten". Plus att hettan inte vill ge med sig utan tycks fortsätta i oförminskad styrka med MYCKET stora skogsbränder som har gjort att luften varit fylld av rök den senaste veckan. Min bil hade aska som “ytlager" häromdagen.

Skolan jag jobbar inom har haft flera olika skolchefer de senaste åren vilket har gjort att arbetsmoralen och sammanhållningen inom skolan har blivit lidande. I juli fick vi en ny skolchef och han verkar vara en trevlig, litet “laid back" men samtidigt “hard working" chef som förhoppningsvis skall kunna får skolan på rätt köl igen.

I torsdags och fredags hade vi som jag nämnde dagar med presentationer och grupparbeten. På fredagen gjorde skolchefen en presentation av hur han vill leda skolan framöver. Innan han satte igång den presentationen kom hans litet mer lekfulla och humoristiska sida fram - vilket han tycks ha.

Helt plötsligt gick han upp på scenen i teaterbyggnaden där vi befann oss och började dansa! Det var nog första gången i skolans historia som en skolchef bjöd på sig själv på det sättet vilket var uppskattat. Skolchefen fick sällskap en stund av en annan person inom skolan och flera i "publiken" ställde sig upp och körde litet dans på stället. Jag var en av dem. :) Jag var litet förvånad att inte fler drogs med i musiken eftersom amrisarna ju ofta är så bra på att ställa sig upp och visa sin uppskattning. Kanske de flesta var överrumplade och litet chockade över skolchefens initiativ.
Vår “Public Relations Director" lade ut videon hos Facebook och redan har runt 1500 personer sett den. Kul och litet ovanligt med dans och det får gärna fortsätta tycker jag. :)

Jag hoppas att videon kan ses även utanför USA och att jag lyckades “klistra in" den från Facebook. Varsågoda, här kommer Cupid Shuffle med vår skolchef. Jag lägger även ut en länk till en video hos YouTube med bättre ljud än från skolans video.


18 comments:

Channal said...

Haha underbart! Min gamla rektor sjöng och bjöd alltid på sig själv för eleverna vid skolstart och avslutningar. Obehagligt med rökig luft. Kan inte vara hälsosamt. Hoppas de får bukt på bränderna. Så intensivt med skolstarten men roligt. Helt slut i fredags :-)

KRAMAR Anna

Steel City Anna said...

Låter kul :) alltid härligt med folk som bjuder på sej själva :)

UplayOnline said...

Så intensivt med skolstarten men roligt. Helt slut i fredags :-)


แคมฟรอก

Gunnel said...

Härligt med människor som inte är så tillknäppta och rädda för att göra bort sig. Kram

Fjärde året i Hjo said...

Har tagit en längre paus men bloggar nu i lagom takt igen. Tycker att det tar alldeles för mycket tid i anspråk. Men till Kalifornien måste jag då och då. Hoppas ni får bukt med bränderna. Har varit mycket sådant kring Medelhavet i sommar också
Ha det gott!

Anonymous said...

Kul att det blev dans. Det lättar upp stämningen.
Trevligt att det spred en varm stämning.

Hemskt att skogsbränderna alltid kommer varje år.
Men när det är så otroligt torrt. Så behövs det
inte mycket innan det är i gång. Med bränder. Alla dessa rök partiklar, i dessa mängder är ju inte nyttiga. Hoppas att dom kan stoppa dessa bränder. Men dom är inte lätta att stoppa. Hälsningar Stig.

Anne-Marie said...

Anna: Visst var det kul med skolchefens lilla dans. :)
Alltid trevligt med människor som kan bjuda på sig själva.
Nej, den här röken är inte hälsosam alls. Och hettan är jobbig. Samtidigt som Texas har historiska översvämningar.
Kramar!

Anne-Marie said...

Anna: Den här mannen som nu är skolchef verkar litet annorlunda jämfört med tidigare chefer. Hoppas att han inte låter sig påverkas av folk och deras inskränkta åsikter.

Anne-Marie said...

Roth: Vet inte varför du skrev samma sak som Anna?

Anne-Marie said...

Gunnel: Det här härligt med människor som vågar bjuda på sig själva och gör det på ett fint sätt. Kram

Anne-Marie said...

Hans: Det tar tid att blogga och jag har inte alls orkat att vara så aktiv den senaste tiden pga hettan och mitt intensiva arbete.
Bränderna är alldeles för många och för stora för att det skall vara okej. Nu blir det varje år som vi har många och stora bränder vilket inte är normalt.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Stig: Dans är trevligt. Det kunde vi ha mer av inom skolan. :) Folk uppskattade skolchefens lilla uppträdande.
Det är alltid skogsbränder i västra USA men nu är de fler och mer omfattande än vad de brukar vara och det verkar vara den nya “normen" tyvärr. Vi har det otroligt torrt nu och kommer det åskoväder på olika håll kommer det att bli fler bränder.

Äventyret framtiden said...

Underbart och härligt avslappnat. Att bjuda på sig själv på det viset säger en hel del om skolchefen. Jag tror att ni snart märker en förändring till det bättre för er alla.
Jag tänkte på dig igår kväll eftersom jag vet hur torrt och hett, med bränder runt omkring, ni har det, då jag såg på Rapport och översvämningarna som härjar längre söderut. Fördelningen av vattnet är verkligen ojämn. Sällan som lagom tycks vara hemma. Katastrofer på olika sätt för de olika landområdena.
Var rädd om dig och ha det bra!

Anne-Marie said...

Karin: Jag tror att skolchefen skulle kunna bli en ny sorts ledare jänfört med hur det har varit tidigare. Det är bara att hoppas att han fortsätter med sin egen stil. :)
Ja, i Texas är det rena, rama syndafloden. Noas Ark passar där. Har sett en hel del videor med folk som åker båtar och hur stora motorvägar har vatten upp till trafikmärken som sitter högt. Såg också en "storm chaser" som filmade orkanen när den kom till Rockport, Texas. Och där blev mycket förstört i den staden.
Ha det gott Karin!

Annika said...

KUL!!! Cupid Shuffle brukar vi dansa på nyår med grannarna och vänner. Like it a LOT!!
OCH vilken kul skolchef. JA, mer sånt till folket. Det stärker alla med lite skoj ibland.
Nu kanske det blir lite mer ordning på skolan, ska vi hoppas.
Och så era skogsbränder, fy så otäckt. OCH ni har så varmt, brukar kolla tempen hos dig. USCH!!
Hoppas att det snart lugnar sig, och att ni ska få lite REGN.
Här ösregnar det idag.
Men, tankarna går till Houston, arma folk alltså.
Kramar!!!

Anne-Marie said...

Annika: Visst var det litet cool och kul med skolchefens dans! :)
Jag har faktiskt aldrig sett eller hört den här dansen tidigare av någon anledning. Men gillar den!
Den här skolchefen är annorlunda, det ser jag litet av redan nu. Idag gick han och hans assistent runt med godis till alla inom skolan som uppskattning för hur han och hans familj blivit mottagna. Det har varit mycket “ont blod" inom olika grupper inom skolan pga hur skolledningen tidigare betett sig så han har en del att bevisa känns det som, dvs att han faktiskt menar allvar med det han säger.
I kväll åkte jag till postkontoret och mataffären här i Weed och tänkte att det var så trevligt eftersom det var relativt klart. Jag såg röken som låg som en rökbank norrut. Bara ca 1 timme senare var Weed insvept i stinkande rök och jag kunde inte ens öppna fönstren. Hettan verkar fortsätta och inget regn finns i prognoserna så långt som de sträcker sig, dvs flera månader framöver. Det här kan bli en ny torka har jag en känsla av. Otäckt.
Ja, stackars människor i Houston och andra delar av Texas. Såg också att dammar och “levees" nu inte klarar av vattenmassorna riktigt utan det svämmar över. Går dammar sönder kan det ju bli ännu värre.
Kramar!!

Från Glam till Damm said...

Hej Anne-Marie,

Hoppas allt är bra med dig och att du är tillbaka i rutiner och gängor på jobbet och att det rullar på. Det är väl alltid mest stressigt i början på alla terminer.

Ja, det kan ju minst sagt vara lite akward när en ny chef försöker vara rolig. Samtidigt som det är väldigt riskfyllt och modigt med en sådan gest när man är ny som chef. Jag minns en rektor på en skola som alltid skulle spexa och vara rolig inför eleverna och envisades med att alltid sjunga och dansa. Hmmm, det blev faktiskt lite fjantigt till slut och ingen tyckte det var vidare underhållande. Utom rektorn själv. Och som anställd var man ju mer eller mindre tvingad att låtsas att det var lite kul iallafall...

Ha en fin dag!

Kram, Anneli

Anne-Marie said...

Hej Anneli,

Det är full fart på jobbet. Så där 120 km/timme ungefär. :)

Vi hade en skolchef som skrattade hysteriskt varje gång han sade något i stort sett. Det var patetiskt och fånigt. Han slutade för några år sedan.
Den här skolchefen verkar annorlunda. Jag har läst en del av vad han gjort och det finns saker i hans bakgrund som borde innebära att han kan leda på ett annat sätt. Att dansa på scenen som han gjorde applåderar jag eftersom man inte kan ta sig själv på alltför stort allvar. Fortsätter han varje gång det är större möten kan man ju kanske undra. Nästa gång får han väl sjunga! ;)

Kramar!