Thursday, August 10, 2017

Får ni det här att gå ihop? :)

Staden Weed har två mataffärer - Grocery Outlet (som jag har skrivit om tidigare) och Ray’s. Efter jobbet idag skulle jag åka till postkontoret och kolla min postbox samt även passa på att köpa ett par saker hos Ray’s.

De sålde ekologska jordgubbar till ett litet billigare pris så jag slog till. Det var inget jag hade planerat att köpa men jordgubbarna brukar vara dyra så det var bäst att passa på. Trots att jordgubbarna oftast odlas här i Kalifornien är de dyra.

När jag kom till kassan hade kassörskan problem att scanna jordgubbskartongen så hon provade alla möjliga och omöjliga sätt att få betalt. Jag fick “stand my ground" så att jag inte blev helt grundlurad. :)

Efter otaliga försök att scanna tog hon till ett “knep" jag aldrig sett tidigare. Hon vägde bananerna som jag också skulle köpa och tog priset för jordgubbarna som ett pris per pound (vi har ju inte kilo utan pound) så vikten gånger $4.99 (vilket var vad hela jordgubbskartongen kostade) blev helt plötsligt $10.87!!!!! Ja men så smart att försöka få mig att betala mer. Priset för bananerna per pound var bara $0.79 så det var en liten nätt vinst i så fall för Ray’s. Hon blinkade inte ens och verkade inte ha några problem att göra så. Självklart sade jag ifrån.

Nästa knep hon tog till var att knappa in några siffror på kartongen och då kom det upp $6.99 vilket säkert var ordinarie pris. Återigen fick jag säga ifrån att jag inte alls ville betala mer än vad de kostade. Till slut lyckades hon få rätt pris och verkade irriterad över att jag faktiskt sagt ifrån att jag inte ville betala mer än vad jag skulle. Milde tid! Hon var ung skall tilläggas. Det här var nog bland det mest märkliga jag varit med om i en affär eftersom det inte ens var logiskt.

Jag brukar alltid titta på vad de slår in och säger ifrån om något ser fel ut och innan jag lämnar affären dubbelkollar jag kvittot. Det är många gånger jag har fått säga till även i efterhand eftersom de ibland är väldigt snabba i kassorna så att man knappt hinner med.

Jordgubbarna var okej men inte smakade de som jordgubbarna från jordgubbslandet i Enebyberg. Min barndoms jordgubbar var väldigt söta och goda. :)

18 comments:

Steel City Anna said...

Ganska fräckt! Du fick dina gubbar ändå :)

Anne-Marie said...

Anna: Visst var det fräckt! Ja, man får vara om sig och kring sig hela tiden. :)

Malin said...

Fräckt! Vet de inte så brukar de gå och kolla, eller gå på vad kunden säger att det kostade. Ibland har de gett mycket billigare för att slippa kolla. Men jag brukar också titta när det scannar för det kan ju bli fel. Tittar även en extra gång på kvittot innan jag slänger.
Något som är vanligt här är ju att man är medlem på ett eller annat sätt i en affär och på det sättet kanske får rabatt eller kuponger. Jag använder även appar för t ex Target och Safeway som ger rabatter på vissa varor. Men det tar längre tid, då man scannar varor med sin mobil.
Det låter dyrt för ekologiska jordgubbar, billigare här på östkusten.

Channal said...

Jag kollar alltid! Speciellt om det är erbjudande! Ibland gör de missar och det är aldrig några problem att fixa till. De är väldigt trevliga unga som gamla. Men det är bäst att hålla koll!

KRAMAR Anna

Anne-Marie said...

Malin: Ja, det var litet fräckt tycker jag ocksä. Jag till och med föreslog att hon skulle gå och hämta en annan kartong och använda den och scanna med men det verkade hon inte ens förstå hur hon skulle göra. Jag tittar alltid när de scannar och även på kvittot innan jag lämnar affären. Det har varit rätt många gånger som jag har fått säga till i olika affärer.
Jag har inget kort eftersom jag inte vill att de skall ha koll på vad jag köper. Tycker “storebror" vet för mycket redan. Har heller ingen mobil så kan inte använda den.
Troligen kommer i stort sett alla jordgubbar från Kalifornien som säljs här och ändå är de dyra.

Anne-Marie said...

Anna: Jag brukar alltid titta på när de scannar in och även på kvittot innan jag lämnar butiken. Det är rätt ofta som deras priser inte verkar stämma i kassan med vad som finns ute i affären. Tjejen var inte otrevlig men hon verkade inte vara särskilt smart. Som jag skrev till Malin föreslog jag till och med att hon skulle använda en annan kartong att scanna med men det verkade hon inte ens förstå. Mysko.
Kramar!

Gunnel said...

Det var ett underligt sätt att räkna ut priset på. Man måste verkligen vara uppmärksam när man handlar. Ibland har varor "scannats" som jag inte ens har köpt. Jag kollar också alltid och säger genast till. Kram

Anne-Marie said...

Gunnel: Ja, det var nog det märkligaste kassabesöket jag varit med om. Jag kommer att få säga till i en mataffär inne i Mt Shasta nästa vecka. Upptäckte ett fel i lördags men det var så mycket folk där att jag inte orkade "ta i ut" med det hela.
Kram

Anonymous said...

Hej kul att dina barndoms jordgubbar är bäst.
Möja gubbar va lite speciella ochså. Hälsningar Stig.

Anne-Marie said...

Stig: Barndomens jordgubbar var goda. Och det var inte bara för att jag var barn utan det var väldigt goda jordgubbar som vi odlade helt giftfritt.
Har säkert ätit även Möjagubbar.

Äventyret framtiden said...

Jag skulle bett om att få tala med hennes chef! Det är ju makalöst fräckt, nonchalant och fullständigt ologiskt. Hon måtte inte förstå. Det verkar lite dumt.
Undrar hur många kunder som har fått betala mera p.g.a detta beteende.
Tur att du har ögonen med dig!
Jordgubbar smakar alltid bäst ur eget land, så är det bara. Lika är det med potatis :)

Lena i Wales said...

oj, vilket palaver! Tur att gubbarna smakade i alla fall.
Ha det bra!

Charlie sa ... said...

HÅller med alla, verkligen fräckt! Bra att du är så observant och kollar. Jag brukar också alltid kolla kvittot innan jag knallar ut från affären!

Tack för att du kikade in hos mig Anne-marie, trots att jag var inaktiv så länge! Jag ska ta mig i kragen och vara lite mer "igång" i höst.

Hoppas allt är bra!

Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Hennes “hjärnkontor" var nog inte helt i sin ordning. ;)
Hade inte riktigt tid eller lust att prata med chefen men kommer att vara på min vakt framöver om det blir fler kassabesök med den “stjärnan" bakom kassaaparaten.
Vi odlade mycket goda jordgubbar i trädgården i Enebyberg. Potatis blev det inte mycket bevänt med utan mest blast! :)

Anne-Marie said...

Lena: Det var ett “intressant" besök i mataffären. :)
Kommer att vara på min vakt framöver.
Jordgubbarna var okej men inte som gubbarna från trädgården i Enebyberg.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Lotta: Men vad kul att se dig här. :)
Ja sådant där trams funkar inte med mig. ;) Man måste kolla kvittot eftersom affärerna rätt ofta verkar ha fel uppgifter i sina system så att varorna blir dyrare.
Jättefina bilder du lade upp och självklart att jag kollar när du skriver.
Ha det gott och kram!

UplayOnline said...

Jag kollar också alltid och säger genast till. Kram


แคมฟรอก

Anne-Marie said...

Roth: Man måste kolla. Så sent som i lördags fick jag säga till eftersom priset i kassan var högre än på prislappen.