Friday, June 30, 2017

Semester

För ett år sedan nästan på dagen fick jag min axelskada som gjorde att jag blev mer eller mindre invalidiserad under lång tid. Och bloggen fick “ta stryk" eftersom jag var tvungen att kunna jobba och tjäna pengar. Hemma fick jag mest vila armen och axeln.
Nu har jag i stort sett blivit återställd även om rörelseförmågan fortfarande inte är helt som den skall och styrkan inte finns där till 100%. Eftersom jag fick skotta massor med snö i vintras tränade jag dock armen och axeln.

Jag tjänar nu in semester vilket jag inte gjorde under förra året. Så som skolan fungerar tjänar man in ett visst antal timmar per månad - litet olika beroende på vilken slags grupp anställda man hör till. Eftersom jag bara tjänat in semester sedan slutet av förra året har jag inte hunnit få så många timmar och dagar att jag skulle kunna åka till Sverige. När man bor på västkusten i USA kan man inte åka bara en vecka utan man måste nästan åka ett par veckor. Därför bestämde jag mig för att ta semester under några dagar även om jag inte har några resor inplanerade.

Igår var min första dag och den tillbringade jag med att åka till bilmekanikern och få en del bytt som orsakat litet oljeläckage. Förhoppningsvis har de lyckats åtgärda det hela. Eftersom min bil numera börjar tillhöra gruppen äldre bilar (jag har en bil från 1999) är det svårt att hitta delar. Bilmekanikern sade dock att det även för nyare bilar börjar bli svårt att leta fram delar. Bilmekanikern hade inte hittat den delen som jag behövde men jag lyckades via Ebay - har man jobbat för Google så kan man hitta saker och ting. :)

Idag var skolan stängd såsom den är under juni och juli så då behövde jag inte ta någon semesterdag. Det var varmt idag och tyvärr ser det ut att bli riktigt varmt hela veckan. Jag har inga direkta aktiviteter planerade men blir det varmt kommer jag att hålla mig mest inomhus. Dessutom har min bil ingen luftkonditionering. Nåväl, det blir i alla fall skönt att inte behöva vakna till väckarklockan under några dagar. :)

Det har varit dåligt med bilder på berget så här kommer en från i kväll.

14 comments:

Steel City Anna said...

Skönt att höra att din axel är bättre! Och lyllos alla som har svensk semester ;)

Channal said...

Skönt med lite semester och bra att axeln är bättre. Men vilken tid för läkning. En allvarlig skada. Snart måste du vara 100%. Men jag vet, i vår ålder knakar det lite här o där.

Vackert ljus på ditt berg! KRAMAR Anna

Anonymous said...

Hej kul att du kunde fixa delar till bilen skälv.

Fina berget. Trevlig bild. Ha så skönt med dina semester bilder. Hälsningar Stig udde.

Anonymous said...

Hej

Semester dagar ska det vara. Fast det blir nog
några fina semester bilder tagna. Det är ju ingen risk
att kameran blir blöt. I denna hetta.

Hälsningar Stig.

Gunnel said...

Nej en sån lång resa lönar det sig knappast med en veckas semester. !4 dagar är mer ok, eftersom tidsskillnaden gör att åtminstone jag mår jättedåligt i flera dagar. Kram

Anne-Marie said...

Anna: Axelskadan har verkligen tagit sin tid. Tur i alla fall att kroppen läker. :)
Svensk längd på semestern har jag helt glömt bort hur det är. En del i USA har litet längre semester men det är inget jag varit med om.

Anne-Marie said...

Anna: Ja, litet semester måste man ha. Litet längre vore trevligt men jag vill ta alla dagar jag har tjänat in just nu. Det där med 5 veckors semester är ett minne blott. :)
Just axelskador kan tydligen ta väldigt lång tid för att läka. Jag har hört 1,5 år som en vanlig tidsram. Jag märker att min kropp inte läker lika snabbt som den gjorde när jag var 25. Men den läker i alla fall fortfarande. :)
Berget har inte så många intressanta moln och annat spännande just nu eftersom det bara är sol och blå himmel. Ja, det blir faktiskt tjatigt vecka ut och vecka in att inte ens se ett moln.
Kramar!

Anne-Marie said...

Stig: Jag var faktiskt litet stolt att jag hade hittat delen och bilmekanikern var också imponerad verkade det som.
Ja, berget är vackert även med mindre mängd snö.

Anne-Marie said...

Stig: Jag förstod vad du menade med semestern. :)
Nu är det riktigt varmt så jag håller mig faktiskt mest inomhus. Verkar kanske trist men det är svalare inomhus. Det skall fortsätta att vara varmt som du såg på prognosen.

Anne-Marie said...

Gunnel: Det är alldeles för kort tid att resa till Sverige under bara en vecka. Jag reste dit under 10 dagar vid ett tillfälle och det var litet jobbigt faktiskt med en så kort vistelse. Eftersom jag har så långt till en större flygplats tar min resa väldigt lång tid.
Jag påverkas av någon anledning inte så mycket av tidsomställningen men visst blir man litet seg och konstig under några dagar. Kram

Annica said...

Fint att läsa om att dina axelproblem börjar ebba ut. Och så skönt att du kan ta några semesterdagar och får njuta av en avstängd väckarklocka. Det är härligt att få vakna av sin egen "inbyggda" klocka. Hoppas vädret inte blir alltför hett så du även kan strosa omkring lite utomhus.
Berget är — som alltid! — vackert och majestätiskt.
Kram från ljusa Norrbotten! (Där solen lyser och temperaturen dagtid ligger på perfekta 20-21°. Njutbart!!!)

Anne-Marie said...

Annica: Ja, det känns skönt att axeln är mer som den “skall vara". Förra sommaren var inte rolig. Jag kände att jag behövde ha litet ledigt även om jag inte har några direkta planer. Ingen borde behöva väckas av väckarklockan.
Det är hett men “bara" litet drygt +30. Och det tycks fortsätta inom en överskådlig framtid. Jag skulle gärna ha litet moln och kanske regn till och med.
Berget är inte fullt lika “spännande" när det inte finns moln eller andra väderfenomen men det är alltid vackert. :)
Jag skulle gärna komma till dig och dina svalare temperaturer.
Kramar!

Från Glam till Damm said...

Vad skönt att du får lite ledigt. Ja, och den där värmen...Hua. Jag kommer ihåg hur det var vid svärföräldrarnas hus i Auburn. Håll dig inne i svalkan. Som lärare har jag ledigt hela sommaren och det är verkligen toppen.

Kram och ha det gott!

Anneli

Anne-Marie said...

Anneli: Ja, det behövs litet ledigt. Inte i närheten av den ledigheten du har men litet i alla fall. :)
Ja, värmen är jobbig när man inte har luftkonditionering hemma. Som tur är blir nätterna för det mesta relativt svala och man kan svalka lägenhet genom att ha fönstren öppna. Vi får se hur svalt det blir den kommande veckan eftersom de visar rätt höga dagstemperaturer.
Ha det fint! Kram!