Saturday, January 28, 2017

När kommer Aslan? :)

Min pappa var en person som alltid slog sig i slang med andra och han fick kontakt med väldigt många spännande och intressanta personer. Bland dessa fanns ett par som bodde på Särö utanför Kungsbacka. De bodde i ett hus som heter Villa Gövik som inte är vilket hus som helst. Det var Gustav V sommarhus under 35 år och var tydligen till salu förra året. Det är ett helt otroligt hus med 17 rum och en fantastisk utsikt. Den här hemsidan har några bilder och jag ser att huset har förändrats en hel del sedan jag var där på besök som ung flicka. Jag älskade detta stora hus. :)

http://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/hemnet/nu-kan-du-flytta-in-i-kungens-sommarhus/

Gustav V var god vän med familjen Keiller som bodde där från och med slutet av 30-talet. Det var en av medlemmarna i familjen Keiller som bodde där när min pappa lärde känna familjen på 70-talet. Min mamma och jag följde med dit en gång men sedan var det min pappa och jag som återkom på flera besök under ett antal år. Kvinnan i familjen och jag fick en speciell kontakt (hon gifte senare om sig med en man som var den sista rajahn/prinsen från Sarawak :)) och hon lät mig låna en bok som fick stor betydelse för mig. Det var CS Lewis bok “Silvertronen" (“The Silver Throne") som jag sträckläste och tyckte mycket om.

CS Lewis skrev flera böcker om Narnia som jag har läst och jag har även sett de filmer som gjorts baserade på böckerna. I boken “Häxan och Lejonet" (“The Lion, the Witch and the Wardrobe") kommer barnen för första gången till Narnia genom en garderob. Det råder ständig vinter på grund av en elak häxa och det är först när det goda lejonet Aslan kommer som det blir vår och sommar. Jag börjar tro att vi befinner oss i en evig vinter eftersom rekordsnön från förra helgen fortfarande ligger i stort sett intakt.
Jag åkte in till Mt Shasta idag för att handla mat och möttes av enorma snöhögar. De hade i alla fall röjt bra på gatorna så att man kunde köra.

Förhoppningsvis dyker Aslan upp snart och tar med sig litet varmare väder :)

Det här är BBCs filmatisering av “Häxan och Lejonet" och den är minst lika bra som den Disney gjorde.Så här såg Mt Shasta ut idag och nog var det gott om snö.Jag körde “bakvägen" och där var det stora snövallar. Man hade “skurit" snön för att bredda vägen.


Skolan har försökt röja snö på parkeringsplatserna och så här såg det ut bredvid mitt hus idag. :)

15 comments:

Ulla said...

Jag läste böckerna för min dotter när hon var liten och vi har som ett internt skämt. Vi ropar "Aslan!" när vi har nåt "problem" i hopp om att få hjälp- ;-)

Anonymous said...

Oj oj vad mycket snö!

Malin said...

När jag var 9 bodde vi en termin i Afrika. Då var inte VHS så vanligt men det fanns och en av de filmer som våra kompisar hade (på svenska) var just en tecknad variant av just häxan och lejonet. Jag minns hur vi satt och snyftade när de rakade av Aslans fina lejonman. Det gjorde stort intryck på mig. Har även läst böckerna Och vi har flera av dem, men mina söner fastnade inte lika mycket för dem.

Här har vi inte haft någon snö alls på hela vintern. Det är faktiskt lite ovanligt. Vi brukar få åtminstånde en snöstorm per år.

Trist för de som gillar att åka skidor så klart.


Steel City Anna said...

Åh, det ser ändå väldigt mysigt ut med de söta små färgglada trähusen bland all snö. Men lite väl mycket snö är det ju, vilka enorma vallar det blir!

Anne-Marie said...

Ulla: Narniaböckerna är riktigt bra tycker jag. Och även som vuxen kan man ha behållning av dem. Aslan står ju för det goda så det låter som en bra grej att ropa hans namn. :)

Anne-Marie said...

Marie: Ja, alldeles för mycket!

Anne-Marie said...

Malin: Jag minns att jag tyckte det var väldigt starka scener när de rakade av Aslans lejonman. Jag läste alla böcker i Narniaserien och har sett 3 av de filmer som gjorts. Den enda jag tyckte var riktigt bra av filmerna var Häxan och Lejonet. De andra filmerna kändes inte alls lika intressanta.
Vi kan dela med oss av snön. :) Här har det snöat så det räcker och blir över. Förhoppningsvis kan det bli litet mildare så att en del av snön kan börja smälta.

Anne-Marie said...

Anna: Jodå, visst kan det se mysigt ut men det skall avnjutas när man är inomhus - inte ute bland snön med skyffel. :)
Vallarna har blivit väldigt höga eftersom man inte har haft någon plats att lägga snön.

Annika said...

Hit med det. Jag tar't!!
Underbart ju!
Har bara sett den senaste versionen av filmen. Disneys antar jag.
Inte läst böckerna.
Kramar!

Mimmi i MA said...

Intressant story! Jag har sett det där huset nämnt några gånger, och jag tror det låg uppe på Hemnet tidigare - verkar svårsålt. Du har verkligen ordentligt med snö, men det kanske bara är bra pga. all torka som ni har haft, eller?

Anne-Marie said...

Annika: Japp, vi skickar och jag kan starta en ny business. ;) Men du hade fått litet snö i alla fall när jag såg ditt foto hos Insta.
Böckerna är bra och den första Disneyfilmen. De andra är som The Matrix-trilogin - bara den första levererar. BBCs version är av litet annan kvalitet och håller måttet bättre tycker jag.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Mimmi: Ja, min pappa lyckades få kontakt med intressanta människor. :)
Kan tänka mig att huset inte är alldeles lättsålt. Helt fantastisk utsikt och tycker man om stora hus, då är det här ett bra hus.
Jodå, det är bra för torkan. Vi har dock ingen torka längre - det är bara i södra Kalifornien de har torka nu. Nu får det vara tillräckligt med snö för den här vintern tycker jag. :)

Channal said...

Vilket hus och vilket läge, strålande vackert! Kan tänka mig att det var ännu finare på 70-talet. Ibland tappar inredare greppet. Vill ha det i en annan stil, mer svenskt Gustavianskt med rölakan.

Snart, snart kommer Aslan. Snön är bra för grundvattnet!

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Anna: Det är ett underbart hus. Jag kände mig litet som en prinsessa där. :)
Det var svårt att se på bilderna exakt hur de ändrat huset men självklart måste man göra uppdateringar.
Ja, Aslan hade redan kommit litet igår och idag men framöver kommer mer regn och snö. Förhoppningsvis mer regn.
Kramar!

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com