Saturday, January 7, 2017

Listor och extremt väder

Men vilken vinter vi har. I morse när jag klev upp var det “snöstorm galore" och man såg inte långt. Det kom säkert ytterligare 30 cm eller mer även idag. Och det har blåst något helt otroligt. Jag var givetvis tvungen att ge mig ut och skotta - igen. Vi får se hur länge min axel håller. Tur i alla fall att jag skadade mig under sommaren och inte nu under vintern. Dessutom var det extremt kallt ett par dagar. I fredags morse var det runt -15 C på min termometer. I en stad en bit norrut (inte så långt från staden Yreka) var det -25! Det är mycket kallt för att vara i det här området.

Jag tycker varken om kyla eller snö men det är inte mycket jag kan göra mer än att försöka hålla undan snön så gott det går. De har talat om översvämningar i Kalifornien på grund av fler fronter som skall komma med regn de närmaste dagarna. De säger att det kan bli lika illa som det var 1997. Jag minns de översvämningarna eftersom jag var på väg hit och undrade hur det skulle gå. Om det regnar och all denna snö smälter finns det givetvis stor risk att det blir översvämningar.

Nog om vädret för denna gången. Att skriva listor tycker jag är perfekt och brukar göra det ofta för att komma ihåg olika saker. Den listan som jag nu skriver här på bloggen hittade jag på ett par, tre olika bloggar och tyckte det kunde vara litet kul att ha med även hos mig.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag bestämde mig för att börja ta ut pengar under 2017 från min privata pensionsförsäkring i Sverige. Kommer att skriva mer om detta i ett separat inlägg eftersom det är ett projekt i sig.

Vilka länder besökte du?
Befann mig bara i USA under 2016.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Ett eget hus som bara jag bor i. :)

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
28 juni när axelskadan uppstod. Denna segdragna skada som fortfarande gör att jag är litet handikappad.

Vad var din största framgång 2016?
Att jag inte blev “tokig" när skolan helt fick fnatt beträffande min tjänst.

Bästa köpet?
En handväska som jag gav mig själv som födelsedagspresent när jag fyllde 55. :)

Vad spenderade du mest pengar på?
Den person som gjorde min deklaration! Skall prova en annan tjänst i år och se hur det fungerar. Har redan bokat en tid. Gör de inte rätt vet jag ju i alla fall hur det skall vara. Vill ha en “mellanhand" som verkar som en buffert efter det jag gick igenom 2015 visavi USAs skatteverk.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag gjort vissa inre förändringar som jag hoppas kommer att hjälpa mig framöver. Blir litet väl personligt att gå in på dessa så skriver bara detta.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer frustrerad skulle jag vilja påstå på grund av hur skolan har agerat och att axelskadan gjorde att jag inte kunde göra särskilt mycket under lång tid.

Blev du kär i år?
Inte vad jag vet.

Favoritprogram på TV?
Jag tittar rätt litet på TV numera men jag gillar serien The Big Bang Theory och skrattar gott åt olika avsnitt.

Något du önskade dig och fick?
Något du önskade dig och inte fick?
Kan inte komma på något direkt för endera frågan.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag hade en helt vanlig lördag vad jag minns. Fick många födelsedagshälsningar via Facebook och email.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att få ha varit frisk hela året vilket inte blev fallet.

Vad fick dig att må bra?
Promenader i skogen och att äta nyttig och god mat.

Vem saknade du?
Jag tänkte en del på min pappa och kände att det hade varit roligt att ha haft kontakt med honom.

De bästa nya människorna du träffade?
Ett par trevliga och bra arbetskamrater som jag kommer bra överens med. Detta kändes extra viktigt när min chef gick i pension i oktober. Hon och jag hade jobbat tillsammans under 11 år.

Mest stolt över?
Att jag valde “the high way" i relation till en person som helt feltolkade en situation.

Högsta önskan just nu?
Att saker och ting skall börja falla på plats mera under 2017 så att jag kanske kan ha litet mer av ett liv som känns mer tillfredsställande än vad det gjort under 2016. Jag vet att det kommer att innebära en flytt och troligen stora förändringar.

Här kommer litet roliga scener från Big Bang Theory. :)

14 comments:

Ann said...

Hoppas att axeln håller för skottandet och överansträng dig inte. Min axel är inte helt bra än tyvärr, känner det inuti axeln :/ jag hoppas att det blir bättre i framtiden, får nog ta och börja träna den lite kanske.

Här i Bozeman (där vi är på winter vacation) har det snöat en del, och vi har åkt genom en del snöstormar men det har gått bra. I Fairbanks har jag hört att de snöat jättemycket. Tog två timmar för en kompis att gräva fram sin bil efter hennes jullov. Och det har blåst uppemot 40-60 mph sägs det. Förra året var det ju tre månader under vintern som det inte snöade, rekord då, men så blev ju 2016 det varmaste året sedan de började mäta i HELA Alaska. Skrämmande.

Annika said...

Roligt med den här listan. Jag har också fnulat lite på den - kan hända att jag postar mina svar framöver. Ja det låter frustrerande både med axelskadan och med jobbet. Hoppas som sagt att allt ordnar sig! Kul med ny handväska. Ska bli väldigt intressant (och kanske inte helt på ett positivt sätt) och se hur det blir med 2017....

Vi har haft två kallfronter på sistone men nu ser det ut som det blir lite varmare igen. skönt tycker jag. Det är visserligen vackert när det är riktigt kallt men det blir jobbigt med och för hundarna, att komma ut, få på sig, när deras tassar får snöklumpar i sig och med den äldre hundens artros. I bättre väder är vi lite rörligare och piggare helt enkelt.

Ha det fint!

FREEDOMtravel said...

Kul lista! Men mindre kul att spendera pengar på hjälp med dellarationen! Hälsningar från Österrike!

Gunnel said...

En lite annorlunda lista spm jag ska gå genom lite mer noggrant. Där finns säkert många tips till blogginlägg. Jag gillar med The Big Bang Theory. Kram

Marina said...

En lite annorlunda och kul "årsrevision". önskar dig ett riktigt bra 2017! Och hoppas det slutar snöa på er snart ;)

Steel City Anna said...

Himla trist att vara vuxen känner jag när jag läser detta, med deklarationer, pensionssparande och hälsoproblem :) känner också att det är mycket tråkigt, motigt och kämpigt som väntar 2017. Hälsa är ju nummer ett. Hoppas din axel blir bättre och även att det löser sej med jobb och boende. Vädret och klimatet är ännu en oro, men Trump ska ju ordna det ;)

Anne-Marie said...

Ann: Eftersom jag måste kunna komma ut med min bil och jag inte vill att det skall bli alldeles för mycket snö får jag nog lov att skotta. Kanske inte kan skriva på bloggen lika mycket. Axelskador kan tyvärr ta mycket lång tid och kan man inte vila tar det givetvis ännu längre tid.
Vi ligger just nu i en “atmospheric river" och det är verkligen som en flod i himlen. Upp och nedvänd flod. :)
Jag funderar starkt på att bygga en ark eftersom det kanske blir det enda sättet att ta sig fram snart. :)

Anne-Marie said...

Annika: Det är en litet annorlunda lista som jag tyckte var kul. Många listor känns rätt ointressanta tycker jag.
2016 har varit ett mindre roligt år kan jag med bestämdhet säga.
Ibland när man köper saker vet man att det blir en favorit och det har den här handväskan blivit. Kanske skulle skriva om den och visa bilder eftersom företaget som tillverkar den gör väldigt bra saker.
Jag klarar inte alls av kyla särskilt bra men idag var det +10! Vi har fått enorma mängder med regn och som jag skrev till Ann är det kanske dags att konstruera en ark. :) Himlafloder (atmospheric rivers) är underliga fenomen med väldigt mycket nederbörd.
Kram!

Anne-Marie said...

Helena: Att ha utländska konton när man bor i USA är komplicerat och kan bli dyrt när det gäller deklarationer. Ni verkar ha det riktigt bra i Österrike.

Anne-Marie said...

Gunnel: Tyckte också att listan var rolig och den kan säkert ge uppslag till blogginlägg. Big Bang Theory är rolig. Jag kan se om avsnitten och fortfarande skratta efter att ha sett dem mer än en gång. Kram

Anne-Marie said...

Marina: Roligt att du gillade listan. :) Det skall fortsätta regna och snöa eftersom “himlafloden" (atmospheric river) kommer att dumpa mer nederbörd de närmaste dagarna. God fortsättning till dig också!

Anne-Marie said...

Anna: Ja, nog var det mer bekymmersfritt att vara barn. :) Ibland undrar jag varför allt skall vara så komplicerat med än det ena, än det andra.
2017 kommer nog att bli ett intressant år på många sätt. Tror att hela världen står inför stora, stora förändringar.
Ja, vi får se hur allt blir med allt det där praktiska som jag ibland önskar att man slapp. Vädret är så ur led att jag undrar om det ens kommer att gå att bo på vissa platser. Man skulle kunna resa obehindrat och vara på olika platser. :)

Annika said...

Sådana där listor är trevliga, tycker jag. Det finns en del intressanta nyårslistor att ta del av på olika bloggar.
Ert väder.
Det är ju fantastiskt med allt regn och all snö som ni har nu efter åratal av torka. MEN visst, det behöver ju inte gå till överdrift.
Ja, vi tar också alltid hjälp vad gäller deklarationen, betalar en summa, men det känns bäst så.
Konstigt nog är Big Bang ett program jag inte sett. Otroligt nog. Var på Warner Brothers i somras och såg var den spelas in, det var kul.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Annika: Jag såg listan först hos Anna i Sheffield men sedan även på ett par andra bloggar. Minns inte nu vilka de var.
Det har kommit litet väl mycket “av det goda" de senaste dagarna och nu kommer resultaten - vägar är avstängda, översvämningar, “mud slides, osv. Och ett stort, gammalt Sequoia träd föll! Så tragiskt tycker jag. Det var en turistattraktion. http://abcnews.go.com/US/beloved-california-giant-sequoia-tree-felled-storm/story?id=44646286
Jag måste nästan ta hjälp betr. deklarationen numera efter "tramset“ 2015. Och hur det blir när jag väl börjar ta ut pengar från min privata pensionsförsäkring vill jag inte ens tänka på.
Big Bang är en klar favorit men den passar säkert inte alla.
Kramar!!