Tuesday, January 17, 2017

Bloggen fyllde 10 år!

Medan bloggen låg i träda i höstas fyllde den 10 år!

Jag satte igång att blogga i november 2006 strax innan jag skulle flytta till Oregon. Det var litet trevande i början och litet läskigt att skriva saker som andra kunde läsa men relativt snart blev det vardagsmat att skriva inlägg och svara på kommentarer och skriva kommentarer hos andra bloggare.

Ni som följt bloggen länge vet att min vistelse i Oregon blev kortvarig eftersom Michael oväntat gick bort. Bara tre månader efter det att jag hade flyttat dit. Vi hade levt åtskilda under litet drygt ett år men var fortfarande gifta och goda vänner. Han hade köpt ett hus i nordöstra Oregon och vi tyckte det kunde vara trevligt att bo närmare varandra. Så jag sade upp mig från skolan (jag tycks göra det då och då ;)) och flyttade till Oregon. Men som sagt, det blev en kortvarig vistelse.

Efter det att jag kom tillbaka till Kalifornien var det naturligt att fortsätta att blogga och sedan har det rullat på. Ibland har jag litet svårt att förstå att det redan gått 10 år sedan jag startade bloggen men tiden tycks gå fort. Efter det ofrivilliga uppehållet i höstas känns det bra att åter vara tillbaka i bloggvärlden. Men som jag skrivit tidigare, jag skriver bara när jag tycker att jag har något att säga och det skall kännas inspirerande och roligt.

Ibland kan det vara väldigt praktiskt med bloggen eftersom det är relativt enkelt att söka och hitta när något speciellt hände. Det har jag gjort flera gånger under årens lopp. Bloggen är ett bra sätt att hålla koll på olika händelser.

Idag satte skolan igång med en rivstart och min hjärna känns litet “mosig" så det blir inget långt inlägg idag. Vi får se hur bra jag kan sova i natt eftersom vi har ett nytt oväder med starka vindar som är på ingång. Börjar faktiskt bli trött på denna blåst som känns obehaglig eftersom det kan blåsa väldigt mycket där jag bor. Enligt väderhemsidorna tycks det blir regn och snö och vinterväder den närmaste veckan.

I morse syntes den här vackra himlen när det började ljusna.

24 comments:

Anonymous said...

Jag ser fram emot att läsa många nya blogginlägg från dig. Tråkigt bara att jag missade de första åtta åren ...

FREEDOMtravel said...

Grattis till 10 årskubileet!!! Då har du bloggat längre än vi, vi började 2009. Håller med om att bloggen är ett fantastiskt bibliotek för att hålla reda på händelser, datum och platser ... Hoppas på många kommande bliggår här! :)

Gunnel said...

Grattis till 10 bloggår! Själva bloggen blir nästan som en dagbok där man kan kontrollera vissa saker längre bakåt i tiden. Då märker man så mycket man glömt bort. Jag har inte varit med under alla 10 åren, men jag ser fram mot alla följande år. Kram

Marina said...

Åren går - ibland går de fortare än vad man skulle önska! Jag startade bloggen av samma anledning, att hålla nära och kära lite uppdaterade på mina upplevelser av Singapore när vi flyttade. Vi skulle ju inte vara borta så länge så bloggen skulle väl bli en tillfällig sak, nu går vi in i på åtta där borta i Asien...and counting...

Fjärde året i Hjo said...

10 år! Grattis till dig och bloggen! Trevligt att följa Bo i USA, vilket jag väl gjort i åtminstone två. Gissningsvis.
Jag är bara på det fjärde. Och märker att mina inlägg är ransonerade jämfört med. Ett par i veckan högst. På fredag blir Trump president officiellt. Världen håller andan.

Annika said...

Grattis till 10-årsjubiléet! Händer mycket i livet som man inte har planerat eller hur? Jag tycker alltid det är roligt när du berättar om Michael, han verkar ha varit en speciell människa som passade med dig trots att ni bodde ifrån varandra då ett tag.
Kram

Anonymous said...

Åh, himmel, vilken himmel! Tjusig bild. Fascinerande, faktiskt.
Grattis till de 10 åren; alltid intressant att läsa din blogg.

Ruth i Virginia

Annika said...

Grattis Anne-Marie!

Min är också 10.
Det är jätteroligt att läsa din blogg. Vi skriver från samma land, men från olika kuster och från helt olika utgångspunkter.
DET är kul.
Sen känns det som om vi blivit in i vassen bra vänner fastän vi aldrig träffats. Men vi har flitig mailväxling på FB!! Uppskattar det verkligen.
Du skriver så intressant och BRA. Du skriver mer faktabaserat än vad jag gör. Det uppskattar säkert många, många!!
Stora kramar från mig!!!

Steel City Anna said...

Underbar himmel.

Grattis till tio år! Jag har läst här ganska länge tycker jag, men inget om Oregon. Så konstigt livet är, och vilka vändningar det tar. Det är bara att åka med antar jag, men lite vill man ju planera själv också. Vem vet vad som hänt om tio är till! Hoppas du fortfarande bloggar då :)

Bettan said...

Grattis till 10 år!
Jag firar faktiskt också 10 år, i juni. Tänk vad mycket som hänt under dessa år. Och precis som du säger, det är roligt att kunna titta tillbaka. Dessutom kommer man ju på hur snabbt man glömmer en del saker.. ;)
Kram

Anne-Marie said...

Anonym: Roligt att du vill fortsätta att läsa bloggen. :) Om du har litet extra tid finns ju alla inlägg tillbaka till 2006 så de finns kvar.

Anne-Marie said...

Helena: Tack! Kul att du/ni också bloggat länge. Tror att många bloggar finns några år och sedan kanske läggs ner. Det krävs en del att blogga och ni verkar ju ha ett himla flyt nu med allt möjligt som händer genom er blogg.

Anne-Marie said...

Gunnel: Tack så mycket! Jag tycker bloggar är ett väldigt trevligt medium för att få kontakt med andra och att kunna dela med sig av saker och ting i tillvaron. Roligt att du vill fortsätta vara med. :) Kram

Anne-Marie said...

Marina: Ja, ibland hisnar man litet vid tanken att åren gått så fort. Eftersom du har flera hem nu på olika platser i världen kommer väl du alltid att ha något att blogga om. :)

Anne-Marie said...

Hans: Tack skall du ha! Ja, ett par år har vi nog följt varandra. Roligt med en man bland alla bloggande kvinnor. :)
Det stämmer att Trump svärjs in på fredag. Många tycks tro att världen skall gå under vilket verkar litet överdrivet tycker jag.

Anne-Marie said...

Annika: Tack! :) Ja, livet har sina upp- och nedgångar men jag försöker alltid att se en mening med allt som sker.
Michael och jag hade en komplicerad relation - han var terapeut vilket kanske förklarar en del. :) Och han skulle aldrig ha velat vara med på bild på bloggen eller att jag skrev mycket om honom. Han var en riktig “eremit". :) Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Tack snälla! Ja, du och jag har väl bloggat ungefär lika länge. Och som jag skrivit tidigare, din blogg var en av de första som jag hittade via Annes blogg.
Man kan inte ens jämföra “våra USA" eftersom de är som natt och dag. Min tillvaro när jag bodde i Enebyberg i Danderyd liknade nog din mer än vad tillvaron i Weed gör.
Jättetrevligt att vi fått så bra kontakt utan att ens ha träffats. Det uppskattar jag verkligen. :) Och förhoppningsvis kanske jag kan sitta på ditt deck en vacker dag. :) Det vore väldigt trevligt.
Tack för dina snälla ord. Ja, jag skriver nog mer fakta än vad du gör men det börjar kännas som om jag inte kan ge så mycket nya fakta eftersom jag skrivit så mycket om hur det fungerar i USA.
Stora kramar tillbaka Annika!!

Anne-Marie said...

Anna: Himlen varade bara några minuter så det gäller att passa på.
Tack! :) Eftersom Oregon“äventyret" varade så kort tid är det inte så många inlägg därifrån. Jag letade fortfarande efter “min stil" på den tiden. Jättetrevligt att jag hittade till din blogg och fina Sheffield. :)

Anne-Marie said...

Ruth: Det var inte avsikten att “hoppa över" din kommentar - missade den av någon anledning. Ja, himlen “brann" under några minuter det var allt.
Tack! Roligt att du finns här och läser och kommenterar tycker jag. :) Och du har ju en helt fantastisk erfarenhet från alla dina år i USA och olika platser du bott på.

Anne-Marie said...

Lisbeth: Tack så mycket! Och jag får önska dig grattis i förskott till ditt jubileum!
Ja, man märker ibland att man glömmer när något skedde men då kommer bloggen bra tillhands. :)
Kram!

Anonymous said...

Grattis till 10-årsjubiléet!
Jag har bara hållit på i snart 4 år, men tycker jag hunnit med mycket.
Lycka till i fortsättningen!

Från Glam till Damm said...

Ett stort grattis till tio-årsjubilaren! Din blogg är så bra! Jag är speciellt störtförtjust över ditt sätt att beskriva vardagslivet i din del av USA.

Jag började blogga för sju år sedan och minns att jag precis som du kände att det var lite läskigt att skriva sådant som andra kunde läsa, men nu har jag också vant mig.

Ännu en gång grattis och keep on blogging!

Kramar, Anneli

Anne-Marie said...

Lena: Tack!
Du har verkligen fullt upp och mycket att berätta och visa.
Roligt att jag hittade till dig. :)

Anne-Marie said...

Anneli: Tack! Roligt att du tycker om vardagslivet i min “lilla håla". :)
Du har haft flera olika bloggar vad jag vet. Verkligen roligt att vi hittade till varandra tycker jag. :)
Hoppas att du också fortsätter. Kramar!