Tuesday, March 29, 2016

Blommigt

Nej, nu tar vi och lämnar påsken för i år tycker jag. Har sett tillräckligt med godis, ägg och påskkärringar. :)

Tanken var att jag skulle skriva ett litet mer "djuplodande" inlägg men efter den gångna natten finns inte riktigt energin. Mina grannar hade varit bortresta ett par veckor men igår kväll/natt kom de hem igen och det var ingen lugn natt för mig. Talade faktiskt med min hyresvärd idag och bara berättade för henne att det här unga paret inte riktigt tycks förstå att andra människor vill sova på natten. Min hyresvärd hade bett mig hålla henne informerad om vad som händer här så då tänkte jag att jag hade en öppning att berätta. Vi får se vad som händer.

Därför blir det ett litet "enklare" inlägg idag med blommig anknytning. Våren har inte kommit så långt här i nordligaste Kalifornien men nu till veckan skall det bli bra mycket varmare. Kanske uppemot +20 till och med.

Krokusarna har redan blommat över så dessa bilder är från ett par veckor tillbaka. I trädgården i Enebyberg blev våra krokusar oftast uppätna av de många rådjur som passerade genom den men här verkar de ha fått vara i fred.De här vackra blommorna finns på en del av träden i Weed. Eftersom jag är dålig på namn vet jag faktiskt inte vilket träd det är. Någon annan kanske vet. :)Denna julstjärna fick jag innan jul. Den står inomhus och är fortfarande riktigt fin så får stå kvar.


Som jag tidigare skrivit om har en hel del av mina saker några år på nacken. De påslakan jag har här är faktiskt sådana jag tog med mig från Sverige och det ena har blivit tunt på några ställen. Först funderade jag på att laga och lappa men insåg att utan symaskin skulle det bli svårt. Så jag "slog till" och köpte ett påslakan samt örngott från en nätbutik som heter Etsy.com. Där säljs det nytt och begagnat och de som tillverkar olika slags saker (konst, smycken osv) säljer ofta hos Etsy. Det var första gången jag handlade där men hittade som sagt ett påslakan som troligen kommer från Europa eftersom det har tvättanvisningar med gradtal i celsius. Har nu invigt detta och känner mig riktigt nöjd med mitt nya lakan.


Och till sist tycker jag att denna låt kan passa. Härliga Blommig falukorv med Hasse Alfredsson.

24 comments:

Anonymous said...

"Blommig falukorv..."
Precis vad jag behövde efter att ha lyssnat på Cruz, Trump
och Kasich i Wisconsin.
Falukorv, vare sig blommig eller ej, skulle smaka underbart
just nu. Jag har Wasabröd.

Våren här är underbar. Alla blommande träd står i full skrud,
och alla lökväxter visar resultatet av att ha varit begravda
i flera månader. Annika kommer givetvis att visa oss allt detta.

Sängdags på högra kusten. Ciao!

Ruth i Virginia

Desiree said...

Fint med alla krokusar som blommar. Det rosa tradet kanske ar nagon form av korsbarsblomma? Usch sa jobbigt med dina grannar som stokar hela natten lang. HOppas att din hyresvard kan saga till dem.
Kram!

Steel City Anna said...

Vilken stor julstjärna! Väldigt fin. Jag brukar också spara dem.

Annika said...

Etsy is the shit! Och lakanet ser fint ut. Jag har å andra sidan debuterat som ebay-kund ;) .

Trist att grannarna är så stökiga! Funkar det med öronproppar för dig? Mig brukar det hjälpa att sova lite bättre och inte vakna lika lätt när det är stökigt utanför.

Det är vackert när blommorna börjar komma :)

Kram

Gunnel said...

Busken de visar påminner mycket om den som står utanför mitt köksfönster, men just nu kan jag inte för mitt liv komma på vad den heter. Jag återkommer när jag kommer på det. Kram

Rebekah said...

Så vackra blommor! Från och med i dag känns det som att våren inte är alltför långt borta här heller.

Påslakan! Jag tog inte med mig några hemifrån. De man köper här (duvet covers), har inga hål upptill, där man kan hålla i täcket. Fanns det hål på det Du köpte från Etsy?

Anonymous said...

Hej !
Det där med växter och blommor är inte min grej men vackra var de! Trist med grannar som stör hoppas att det löser sig. Kollade in sidan och det fanns mycket fint där. Sen såg jag en kommentar om påslakan utan 2 hål upptill som man kan stoppa in händerna i och ta tag i täcket då är det så mycket lättare här hemma i Sverige är det så i alla sen många år tillbaks är det inte så i USA ? Dum fråga och varför jag snöa in på det? jo därför at det var så länge sen jag var i Usa och glömt mkt mycket många vardagliga saker under min tid där har jag glömt?
Hälsningar Birgitta S som uppskattar din blogg mycket

Annica said...

Krokusar och blommande träd är härliga vårtecken. Allt som är blommigt känns välkommet efter en lång vinter. Blommig falukorv skulle förstås förvåna men den vore onekligen en trevlig syn på matbordet. En riktig "snackis". ;)
Kul med ett vårblommigt påslakan. Såg att Rebekah här ovan skrev om påslakan utan hål upptill. Jag köpte påslakan på IKEA och de hade inte heller hål att hålla fast täcket i. Märkligt. Jag vill absolut inte ha det så men löste det genom att sprätta upp ca 10 cm av sömmen på båda sidorna. Det vore ju väldigt enkelt för tillverkarna att inte sy ända upp.
Ha det gott bland blomstren! Kram från o-blommigt norr!

Anne-Marie said...

Ruth: Blommig falukorv kan säkert vara gott. :) Jag har också Wasa knäckebröd hemma.
Jag lyssnar inte på politikernas tjaf och trams.
Ja, Annika borde vara tillbaka på bloggen när som helst. Antar att det blir bilder både från hennes "cruise" och från våren hos er.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Desiree: Krokusar tycker jag mycket om. Verkligen vackra blommor.
Vet faktiskt inte alls vad det är för slags träd med de rosa blommorna. Har sett en del här i Weed som blommar nu.
Grannarna är jobbiga och även om hyresvärden pratar med dem undrar jag om det hjälper. Jag har inte pratat med dem men har hört (eftersom kvinnan pratar högt) att de troligen bott i bil/RV och då har de givetvis inte haft grannar.
Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Julstjärnan har stått sig förvånansvärt bra. Skulle inte ha hjärta att kasta ut den.

Anne-Marie said...

Annika: Det var en "rave revue" av Etsy! ;)
Ebay är bra också. Jag kollade även där och var på väg att beställa men var inte tillräckligt snabb. Det här var nog en bättre "deal" från Etsy eftersom jag även fick ett örngott. Det hade inte Ebay-lakanet.
Jag har svårt för öronproppar så det fungerar inte riktigt för mig. Det här unga paret skulle definitivt inte bo med grannar utan i en liten "hydda" i skogen. :)
Blommorna kommer att komma mycket längre hos oss denna veckan eftersom det verkar bli rätt varmt.
Kram!

Anne-Marie said...

Gunnel: Återkom gärna om du kommer på vad den heter. Det här är faktiskt träd och inte buskar som har dessa blommor. Kram!

Anne-Marie said...

Rebekah: Idag har det varit strålande solsken och runt +16. Det lär bli ännu varmare i morgon och på fredag.
Påslakanet hade inte hål upptill vilket jag givetvis är van vid. Det gick rätt bra trots allt. Det hade dock knappar nedtill vilket var praktiskt. Det har jag faktiskt inte haft på de svenska. Jag är nöjd i alla fall med mitt köp. :)

Anne-Marie said...

Hej Birgitta,
Blommorna växer mest utomhus så inget jag behöver ta hand om. :) Julstjärnan står förstås inomhus.
Jag har faktiskt aldrig köpt påslakan i USA trots att jag bott här så länge. De svenska påslakanen måste vara kring 25 år nu så inte så konstigt om det ena är litet tunt. ;)
Så jag vet faktiskt inte om det finns hål eller inte. Förhoppningsvis kanske någon annan som bor i USA kan ge svar.
Man glömmer och saker och ting förändras. Det har jag märkt med mina Sverigekunskaper.
Roligt att du tycker om min blogg - tack! :)

Anne-Marie said...

Annica: Våren kommer nog att "explodera" i Weed snart eftersom det kommer att bli rätt varmt de närmaste dagarna. Än så länge är inte mycket utslaget.
Blommig falukorv skulle troligen bli "viralt" väldigt snabbt. ;)
Det var intressant att inte ens IKEA hade hål i sina påslakan. Moderskeppet för alla utlandssvenskar. :) Jag vet faktiskt inte hur det är med de amerikanska påslakanen eftersom jag aldrig köpt några här. Eftersom mitt lakan hade tvättanvisningar i celsius antar jag att det inte är ett amerikanskt påslakan. Visst kan man ändra som du gjorde men det verkar ju litet onödigt att behöva göra det.
Kram till dig och hoppas att du får se litet grönt snart!

Rebekah M said...

Anne-Marie: Jaa ... här har de knappar eller dragkedja, det tycker jag är bra. Man kan köpa små klämmor, som håller täcket på plats. Jag provade, men det var så komplicerat -- först skulle man vända påslakanet ut och in, sätta fast klämmorna i hörnen, sedan dra alltihop rätt. Det var som att slåss med en Zeppelinare!

Anne-Marie said...

Rebekah: Visst är det praktiskt med knappar eller till och med dragkedja.
De där klämmorna låter väldigt komplicerade. Har faktiskt aldrig hört talas om dessa. David mot Goliat låter det nästan som. ;)

Annika said...

Trädet är en prunus. Vet inte om du redan fått det svaret ovan, men en prunus är det.
De tillhör de tidigaste blommande träden.
DU ska se så fint det är här nu. SOM en ren dröm!!!
Allt blommar, det är så vackert att man vill skrika. Imorrn, fredag, tänker jag köra en bildbomb.
Jag har inte firat påsk alls. Inte ens ägnat den en enda tanke.
Slutade sgs fira påsk sen jag kom till USA. USA förstörde påsken för mig eftersom den bara räcker en enda dag här.
OCh iår var jag på kryssning, so there!! :-)
No Easter for the Cruise Lady!
Kul att vara tillbaka på din blogg igen, och i bloggvärlden.
Kramar!!!

Anne-Marie said...

Annika: Men vad kul att du är tillbaka igen! :) Har saknat dig!
Nej, ingen hade svarat betr. trädet. Jag hade på känn att du skulle veta. Prunus - vad bra att veta. Tack!
Jag har sett dina bilder hos Insta och det ser fantastiskt ut. Kan ju inte kommentera där som du vet.
Låter bra med bildbomb.
Nej, påsk firar jag inte. Åt en smörgås med kokt ägg och kaviar. Det var allt. :)
Jomenvisst, the cruise lady is back. Och the cruise lady saknar sin cruiiiiiise! ;) Såg ditt inlägg hos FB.
Nu skall jag kolla din blogg också.
Kramar!!

Channal said...

Haha du är ju för härlig! Söta påslakan... lena och sköna! Blommig falukorv bjöd jag mina barn på när det var små =) Här blommar krokusen för fullt. 20 grader vore en dröm!! Solen är varm, annars är luften kylig.

Usch, stackare! Hemskt med jobbiga grannar! Går de på något?!! Trist!

KRAMAR Anna

Anne-Marie said...

Anna: Påslakanet var faktiskt riktigt bra. Jag blev nöjd med mitt köp. :) Och det gamla har små hål och är tunt så det var verkligen dags.
Blommig falukorv har jag aldrig ätit ;) men det måste vara gott. :)
Idag är det uppemot +17-18 och solen strålar från en klarblå himmel. Det borde vara mycket mer vinter för att vara 31 mars (vi borde ha snö egentligen) men det verkar som om klimatet definitivt har ändrats.
Grannarna går säkert på marijuana eftersom jag hört att de köper sk "medical marijuana" vilket är lagligt i Kalifornien. I staten norr om oss (Oregon) kan man nog till och med odla egen om man vill. Kvinnan tror jag har någon obalans eftersom hon varit riktigt arg och skrikit och gapat flera gånger. Ja, trist är bara förnamnet.
Kramar!!

Malin said...

Vi använder endast påslakan för det säljer de på IKEA;) Visst är det lite jobbigare att bädda om, men tycker det är mycket lättare att hålla rent och för barnen att bädda själva om vi hjälper till med själva bytet av påslakan. Här har påskliljorna nästan blommat ut, men de hotar plötsligt med frost nästa vecka! Mina syrener har dock knoppar.

Anne-Marie said...

Malin: Har man IKEA i närheten är det självklart en affär som har påslakan. Min närmaste IKEA ligger ca 40 svenska mil härifrån.
Jag tycker det är enklare överlag med påslakan eftersom täcket hålls på plats i lakanet.
Det verkar som om östkusten har en hel del vår och mycket som slagit ut. Vi hade ca +17-18 idag så nu kommer det att slå ut snabbt.