Friday, March 19, 2010

Livstecken

Här kommer ett litet livstecken. Har inte haft tillgång till dator sedan jag åkte för 2,5 veckor sedan - befinner mig på Täbys Bibliotek just nu. Känns litet konstigt att inte ha tillgång till dator eftersom jag är så van att kunna gå in på en dator dygnet runt i USA.

I morgon åker jag tillbaka hem till USA och skall komma till Weed (om allt fungerar som det skall) på söndag morgon. Tyvärr blev min resa till Sverige den här gången inte riktigt vad jag trott eftersom jag åkte på en dunderförkylning i England. Att flyga med en förkylning är inte bra och jag har tillbringat större delen av tiden i Stockholm att försöka kurera mig. Känner mig fortfarande inte helt bra så vi får se hur flygresorna går tillbaka till USA.

Litet trist minst sagt men vad gör man. Jag tror att jag var helt slutkörd, både fysiskt och psykist när jag åkte på grund av allt strul med min bostad. Har inte kunnat fota egentligen men kan rapportera att vintern håller Stockholm i ett fast grepp.

Räknar med att vara tillbaka här på bloggen nästa vecka. Inte med lika många intryck från Sverige som jag hoppats på men tillbaka i alla fall. :)

10 comments:

Katarina på Filippinerna said...

Åh, så trist att bli sjuk! Men som du själv skriver, du har nog kört på mycket hårt innan din resa..

Hoppas det går bra hem och krya på dig!

Inger said...

Otur med förkylningen, hoppas ändå att dagarna har gett välbehövlig vila. Det är så typiskt att när ledigheten kommer så åker man på någon sjukdom.
Önskar dig en bra tillbakaresa och ser fram emot nya inlägg.
Tace care!

Fransyskan said...

Trist att bli sjuk på semestern - men se det från den ljusa sidan: ATT du blir sjuk just när du är ledig betyder att kroppen äntligen hunnit ikapp och varvat ner. Man blir aldrig sjuk när man stressar som mest, utan det kommer alltid när man unnar sig lite ledigt efter en lång och fartfylld period. Lagen om alltings jävlighet:-) Hoppas att resan tillbaka går bra!

olgakatt said...

Väldigt typiskt -när man tror att man ska slappna av så slår infektionen till! Synd, men jag hoppas du ändå fått ut något av din resa!
Antar att du har näsdroppar till hands när du ska flyga med förkylning, det kan underlätta.
Det ser inte ut som om Weed har kommit så mycket lägre med våren än Stockholm, -2° nu när det är morgon där. Här i norra Skåne har vi + 7 och regn, vilket tär bra på snöhögarna som nu är gråa och trista.

Saltistjejen said...

Å nej vad trist. MEN jag hoppas att du ändå kunnat få njuta lite av svensk mat och godis och annat du saknat. Hoppas nu att flygresan går bra. Spreja mycket Nezeril innan flygstarten!!!!!!!!!
Kram!!

Lisa said...

Järnspikar vad synd att du blev sjuk. Inte konstigt egentligen med tanke på all stress du hade så lång tid innnan avresan.
Tänk när du skriver det här inlägget är du bara 10 mil från mig. Nu är kl 19.40 här och snön har rasat från vårt valmade tak i ett dygn nu.
Jag har också varit sjuk. Legat/sprungit på toaletten i tre veckor, - 12 kg och har mått som ett vrak. Halkar nu mina mil till jobbet igen, är så himla skönt att kunna börja jobba igen. Har längtat.
Hoppas fortsättningen går bättre för dig, så hörs vi...hälsar Lisa

Anonymous said...

Åh vad kul med en uppdatering, men så synd att du har varit sjuk:(
hoppas resan tillbaka går smidigt och välkommen tillbaka till din blogg, har kikat in efter dig varje dag:)

Malin C

em said...

Välkommen hem igen!
Hoppas resan gick bra och att du inte känner dig alltför risig!
Margaretha

Anne-Marie said...

Katarina: Det kändes litet trist men jag tror att stress verkligen sätter ned immunförsvaret. Det var litet jobbigt med flygresorna och hur det kändes i öronen men jag överlevde. :)

Inger: Det blev mycket vila i Stockholm vilket kanske var vad jag behövde. Min mamma blev nog också glad eftersom jag inte alls gjorde så mycket som jag brukar. Hade hoppats ha fler intryck från Stockholm som jag kunde ha skrivit inlägg om men det är som det är. Ha det bra!

Fransyskan: Du har nog helt rätt. Min flytt och all stress kring den tog ut sin rätt. Lagen om... eller Murphys Law är "still going strong" :). Som du kan se i mitt inlägg idag var det en ny mastodontresa tillbaka.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Stress och nedsatt immunförsvar brukar ju gå hand i hand. Näsdropparna var min vän på flyget och litet annat kurerande också. Genom att Weed ligger så högt upp i bergen har vi rätt kalla nätter. Även på somrarna, vilket är en fördel eftersom det går att bo här utan luftkonditionering.

Saltis: Jag hade gjort litet "beställningar" på svensk mat: "riktig" rökt lax, köttbullar, räkor osv så det åt mamma och jag med god aptit. Kram!

Lisa: Det var ju verkligen inte långt mellan oss. Det låter ju inte alls bra med magproblem under så lång tid. Hoppas du kryar på dig snabbt. Kram!

Malin: Tack! Resan gick relativt bra trots nästan två dygn och förseningar. Men jag var trött när jag kom fram. Nu hoppas jag att jag skall kunna uppdatera som vanligt igen. Att vara utan dator i 2,5 vecka är inte lätt. Jag hade ca 400 email på jobbet och runt 200 privata email.

Margaretha: Tack! Jag känner mig bättre än i Sverige faktiskt. Kanske litet psykologiskt också att vara hemma igen och ha tillgång till mina egna saker.