Monday, October 1, 2007

Tillbaka igen

Nu äntligen är jag tillbaka till bloggen. Jag kom tillbaka till USA i torsdags i förra veckan och började jobba igen samma dag vilket var litet väl intensivt kanske efter att ha rest 1,5 dag ungefär. Det var även jobb på fredag som gällde och jag har ägnat helgen att vila upp mig efter denna maratonresa.

Helt klart kommer jag inte att göra om en sådan bussresa med Greyhound och andra lokalbussar. Enda anledningen till att jag gjorde det var att flygbolaget United, som flyger från en liten flygplats i staden Redding ungefär 1,5 timmes bilresa söder om Mt Shasta, hade höjt sina priser så otroligt mycket sedan förra året. Men det var det inte värt.

Jag kommer nog att ägna de närmaste inläggen åt att återge litet upplevelser och intryck från min resa och mitt besök i Stockholm. Det var väldigt kort tid, litet väl kort faktiskt. Det kändes som om jag aldrig riktigt "landade" i Sverige utan jag visste hela tiden att jag bara hade några dagar och så var det dags att resa igen.

Vädret var i alla fall bra. Jag lyckades nog pricka in en riktigt fin period med mycket sol och inte alltför kallt väder. När jag kom tillbaka till Kalifornien var det sol och sommarvarmt men jag och alla andra fick nog en mindre shock eftersom det dagen efter, i fredags, blev ett väldigt omslag till kallare väder och det till och med snöade!!!! Ena dagen var det +25 och nästa alltså snö. Tvära kast minst sagt.

Nu skall jag börja läsa mina favoritbloggar igen och försöka uppdatera mig om allt som hänt. Och, som sagt, det blir några inlägg med intryck från min resa.

11 comments:

JaCal said...

Åh, vad skönt att höra att du är tillbaka! Gick precis in för att börja efterlysa dig... orolig efter den där resan tillbaka med bussen.

Hua - snö redan! jo, vi har haft ovanligt svalt här också - helkonstig höst... först superhetto ch sen riktigt kyliga nätter (även om vi fortfarande har sol).

Ska bli så spännande att läsa om dina intryck!! Hoppas du fick svar på några av dina funderingar.

Välkommen tillbaka!

Desiree said...

Härligt att du är tillbaka. Ser fram emot att få höra mer om din sverigeresa och alla din intryck. Välkommen hem Anne-Marie.

Sporty Spice said...

Välkommen hem! Ser med spänning fram emot dina Sverigerapporter.

Annika said...

You're back!! Välkommen!! Kul att ha dig tillbaks igen!
ska bli jätteroligt att få ta del av dina rapporter från sverige. Kramar!!!

Monica said...

Välkommen tillbaka Ann-Marie!! Och vad säger du...SNÖ???? Är det inte live väl tidigt för dina trakter?

Petra H said...

Välkommen tillbaka från Bryssel! Det ska bli spännande att höra om dina äventyr i Sverige. Jag förstår att du inte vill resa i 1,5 dag i vardera riktningen, hoppas att du hittar ett bättre alternativ till nästa gång.

SweFlo said...

Va bra att du är tillbaka! Har saknat din blogg!

Saltistjejen said...

Välkommen tillbaks!!!!
Hur länge var du i Sverige egentligen, och hur många dagar gikc åt till själva resan?
Jag var ju i Stockholm ungefär samtidigt med dig gissar jag, men kom tillbaks för en vecka sedan (förra tisdagen).

Strongt gjort att jobba samma dag du kom tillbaks till USA! Wow! Det vet jag itne ifall jag klarat...

Ser fram emot att få läsa lite mer om hur du hade det i Sverige! :-)

Anne-Marie said...

Jacal: Tack för omtanken. Det var inte så farligt alls i Sacramento. Det var en massa människor där och flera poliser. Jag var mest bara trött. Snön låg givetvis inte kvar men uppe på berget är det vitt.

Desiree: Tack! Ja, det var ju en kort resa men jag hann ju med litet grand i alla fall.

Petra: Tack! Känns rätt skönt att vara hemma igen. Borta bra, men hemma bäst.

Anne-Marie said...

Annika: Tack! Det hade varit kul att kunna skriva litet från Sverige men det fanns inte tid när man bara kan ha tillgång till dator på biblioteket. Kram!

Monica: Tack! Jo, det är tidigt. Snön låg ju inte kvar men uppe på Mt Shasta är det vitt nu. Jag kollade precis på den webkamera-länk jag har och där kan man se hur vitt det är.

Petra: Ja, nästa gång blir det flyg absolut från Redding. Aldrig att jag tillbringar så många timmar på Greyhound igen.

Anne-Marie said...

Sweflo: Roligt att få sådana kommentarer. Då känns det kul att börja blogga igen.

Saltistjejen: Tack! Jag var i Sverige från den 17/9 till den 26/9. Jag lämnade Weed den 15/9 på morgonen så den resan tog nästan två dagar (med tidsskillnad förstås). Resan tillbaka gick litet snabbare eftersom jag inte behövde sova över och sedan "vann" jag ju 9 timmar också. Det var litet väl intensivt att jobba samma dag men vad gör man när man inte får betalt när man är ledig.