Monday, October 15, 2007

Mount Shasta Film Festival

Under de senaste åren har det hållits en filmfestival här i Mount Shasta. Den gick av stapeln den gångna helgen men jag gick inte dit.

För ett par år sedan var jag emellertid där och tittade på en otroligt fascinerande dokumentärfilm. Den heter "The Wild Parrots of Telegraph Hill" och är en sann historia om den bohemiske Mark Bittner som utvecklar en fantastisk relation med en flock vilda papegojor på Telegraph Hill i San Francisco.

Mark Bittner söker efter meningen med sitt liv och allt eftersom tiden går visar det sig att papegojorna ger honom alla svar han behöver. Det är en charmig och rörande film och man får lära känna de olika papegojorna och deras olika personligheter.

Efter det att jag sett filmen köpte jag faktiskt boken med samma namn och den var lika läsvärd som filmen var sevärd. Kan verkligen rekommenderas.

Bilden från Barnes & Noble.

8 comments:

Desiree said...

Låter som en interessant och annorlunda film och bok. Kul med lite sådana uppstickare.

Annika said...

ja, det är alltid kul med det som är lite annorlunda. Boken verkar intressant, ska kolla in den nästa ggn jag går till bokaffären.

Monica said...

åh, jag älskar att se film på bio och på just filmfestivaler kan man ju få se lite mindre "mainstream" filmer som är superintressanta!

Anonymous said...

Hurra för bra tips! Tusen tusen tack!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag blev verkligen glatt överraskad när jag såg filmen. Boken kompletterar filmen.

Anne-Marie said...

Annika: Ja, kolla in boken när du är i bokhandeln nästa gång. Kan verkligen rekommenderas.

Anne-Marie said...

Monica: Den här filmen skulle man ju aldrig se i en "vanlig" biograf. Filmfestivaler kan verkligen ha riktigt bra filmer.

Anne-Marie said...

Maria: Varsågod! Kan verkligen rekommenderas - både bok och film.