Monday, October 8, 2007

Det blåser i Weed

Som jag säkert tidigare nämnt här på bloggen är Weed en mycket blåsig stad under hösten, vintern och tidiga våren. I kväll och i morgon är ett intensivt lågtryck på väg - tydligen skall det värsta ovädret inte komma in över vårt område. Trots detta har det för Weed till och med utfärdats "High Wind Warnings".

Idag var det en riktig sommardag med sol och värme men det har blåst. När jag var ute på min promenad fick jag mig ett gott skratt. Här i USA finns det något som heter "leaf blowers" och de använder man för att flytta på löv och liknande. Trots att det alltså har blåst kraftigt hela dagen var en kvinna ute och jobbade med sin "leaf blower". Det såg komiskt ut när hon försökte blåsa löven, som givetvis redan blåste runt av vinden. Varför hon var ute med sin "leaf blower" en sådan här dag blev jag inte riktigt klok på. Det verkade inte som om det var någon större idé. :)

Jag är faktiskt glad att jag inte bor kvar i Lake Shastina (där jag bodde innan jag flyttade till Oregon) eftersom det huset skakade när det blåste. Ingenting stoppade vinden och det var flera gånger som det blåste och jag kände hur hela huset gungade. Vi får se hur huset är där jag bor nu. Det har inte varit något riktigt oväder sedan jag flyttade in.

Bilden från Wikipedia.

7 comments:

Desiree said...

Hi hi vi har en sådan där leaf blower och det är omöjligt att andvända sig av den då det är blåsigt ute vilket den där kvinnan förmodligen fick lära sig.

Petra H said...

Folk gör de mest konstiga saker i sina trädgårdar, mina föräldrars grannar brukar sopa ner löv och skräp på gatan från trottoaren framför deras hus - som sedan blåser upp igen och in i deras trädgårdar... Har sett minst två grannfruar som tagit upp glasspapper och annat skräp från deras trädgårdar och slängt på gatan - om de nu bemödat sig med att böja sig ner för att ta upp det, skulle de väl kunna slänga det i soporna istället?
Vindarna verkar inte vara att leka med i din del av USA... bäst att hålla sig inomhus om det blåser så mycket (och hoppas att huset står kvar)..

Petra H said...
This comment has been removed by the author.
Thy said...

Äh jag blir vansinnig på de där lövblåsarna! Högljudda, luftförorenande och HELT onödiga i mitt kvarter där tomterna är frimärksstora och det går lika fort att kratta. Blä!

Anne-Marie said...

Desiree: Det såg verkligen komiskt ut när hon blåste på löven som redan blåste i vinden. Hon kanske inte hade fattat hur den funkade.

Petra: Folk gör de mest bisarra saker. Ibland undrar man vad som rör sig där uppe på hjärnkontoret. Ja, idag har det blåst ordentligt. Som tur är har det varit rätt varmt men det skall bli kallare.

Thy: Folk verkar lata tycker jag. Om man krattar blir det mycket bättre tycker jag och samtidigt får man ju motion.

Anonymous said...

Å, en sådan har jag sett men aldrig testat själv :-)

Anne-Marie said...

Maria: De är högljudda och luktar illa om de drivs med bensin och jag vet inte om de gör någon större nytta. Jag krattar mycket hellre själv. :)