Sunday, October 7, 2007

Cykla till Redding

När jag var ute på min promenad var det en man som frågade mig om vägen. Han var liten, smal och hade inte många tänder. Jag vet inte vilken nationalitet han var men amerikan var han inte.

Han hade troligen de flesta av sina ägodelar fastspända på sin cyckel och han var på väg söderut. Det var vad han sade i alla fall. Han undrade om en viss väg skulle kunna leda honom till Redding. Det är från den staden jag skulle ha kunnat flyga. Jag sade att han troligen var tvungen att färdas på motorvägen för att komma dit. Det sade han att han inte fick eftersom han ju cyklade.

Tydligen hade han frågat någon annan om vägen och då fått förslaget att ta en viss väg. Jag sade att han ju kunde pröva men att jag inte trodde att han kunde cykla på mindre vägar för att komma fram. Det är en bra bit mellan Weed och Redding, ca 11 mil (svenska).

Tänk vad många olika sorters människor det finns. Han var definitivt en annorlunda person. Förhoppningsvis kommer han fram till Redding.

5 comments:

Maria Byström said...

hoppas ,hoppas ;-)

Matildas fikarum said...

Visst är det lite sorgligt om det inte längre finns vägar man kan gå eller cykla på för att komma fram. Allt är anpassat efter bilen.

Annika said...

Hoppas också att han kom fram till Redding, verkligen!

Desiree said...

Jag hoppas också att han kommer fram. Modigt att våga cykla så långt.

Anne-Marie said...

Maria: Jag får ju aldrig veta vad som hände med honom men man kan alltid hoppas.

Matilda: Här finns det inga cykelvägar nästan alls. Troligen finns det sådana vägar i större städer. Avstånden här i Mt Shasta området till större orter är så stora att man inte riktigt kan cykla.

Annika: Ja, nog får man hoppas att han fann en väg där han kunde cykla.

Deisree: Jag skulle aldrig våga cykla så långt och Redding är nog en stad jag inte skulle vilja cykla i. Verkar helt anpassad till bilar.