Thursday, October 25, 2007

Americans are NOT stupid - WITH SUBTITLES

Ibland sägs det att amerikaner inte är särskilt kunniga om geografi och har en dålig allmän kännedom om sin omvärld. Jag hoppas att denna video inte bekräftar detta. Rolig är den i alla fall. :)


14 comments:

Anonymous said...

Hahahahaha. Helt underbart!

Filmer ljuger aldrig ;-)

Desiree said...

Korkade människor finns det överallt i världen. En sådan här film skulle man nog kunna göra på de flesta ställen. Man ska akta sig för att kasta sten i glashus då det gäller geografikunskaper. Man bör fråga sig själv hur stor koll man egentligen har på öarna i söderhavet, de afrikanska länderna, USA:s alla delstater och huvudstäderna i dessa delstater. Självklart vet vi europeer vart Frankrike ligger men hur många vet egentligen vart Zambia ligger och vad som är huvudstaden där?

Frökenfräken said...

Hahahaha! Ja det var väldigt roligt.Det finns visseligen dumma människor överallt men vissa saker ska man ju veta.

Annika said...

Håller med Desiree...det där kan vara lite farligt. jag tycker själv jag är bra på geografi, men hur duktig är jag egentligen? Vad vet jag om länder i Afrika och i Asien, inte mkt...Sen vet man ju inte hur inklippt det är heller...
Rätt kul, men man ska nog ta det med en jättenya salt...

Matildas fikarum said...

Ni känner väl igen dialekten på intervjuaren? Så Australiensk man kan bli. Jag tycker ändå att samma film men i omvänd ordning kunde gjorts i Sydney eller Melbourne, ha ha.

Petra H said...

Jag gillar hur de skrivit Iran/Frankrike på Australien (eftersom det uppenbart är australiensare som har gjort de här intervjuerna) och ingen reagerar. Ok att man inte har koll på alla afrikanska stater etc - men de flesta européerna har nog iaf koll på att det är Australien som är nere i högra hörnet på kartan...

Anne-Marie said...

Maria: Jag tyckte den här videosnutten var rolig. Visst skall man ta allt sådant här med en nypa salt men litet sanning finns det nog i det hela. Hade jag hittat en motsvarande video om svenskar hade jag lagt ut den också. Jag tycker det är viktigt att man kan se på se sig själv och andra med humor. :)

Anne-Marie said...

Desiree: Jag håller helt med dig om att det finns korkade människor överallt. Jag tyckte bara att det var en kul videosnutt som man givetvis skall ta med en nypa salt och inte tro på till 100%. Som jag skrev till Maria hade jag lagt ut en om oss svenskar också om jag hittat någon.

Anne-Marie said...

Frökenfräken: Jag fick mig också ett gott skratt. Jag blev litet mörkrädd när det sattes flaggor på Australien och de som tillfrågades tydligen trodde att det var andra länder.

Anne-Marie said...

Annika: Visst skall man ta sådant här med en nypa salt. Inte kan jag särskilt många länder och städer varken i Asien eller Afrika. Jag tyckte i alla fall att videosnutten var rolig.

Anne-Marie said...

Matilda: Visst var han australiensare. Jaha, det finns vissa "brister" även på andra sidan jordklotet. :)

Anne-Marie said...

Petra: Jag tyckte också att det var en kul grej med Australien och folk som trodde att det var alla möjliga länder. Nog skulle de flesta svenskar kunna peka ut Australien. Vi svenskar reser givetvis mycket till andra länder. Säkert mycket mer än vad amerikaner gör.

Tara said...

This is completely thoughtless and discriminatory. I am certain I can find people in any country and ask questions that they would answer incorrectly. I have to wonder, how many people did you find that answered correctly? Did you edit them out? So much for world peace and being kind to your fellow man.

Anne-Marie said...

Tara: I did not put up this video at YouTube. Keep your anger and judgments to yourself.I just saw this and thought it might be a fun thing. I could just as well have put up a video about weird things that Swedes do. I did not edit anything in this video as it is not my video. Where is your sense of humor?