Friday, March 30, 2007

Åska och regn på Safeway

Idag var jag inne i La Grande och träffade min advokat. Det var nog sista gången vi sågs innan jag flyttar härifrån. Det känns tryggt och bra att ha en kunnig person på plats som kan ta hand om allt det praktiska när jag inte är här.

Som jag skrivit tidigare har vi inte något stort utbud av affärer här men det finns en rätt så stor Safeway som jag brukar åka till och jag passade på att besöka den idag.
Safeway är USAs näst största kedja med "supermarkets" och det finns mer än 1750 affärer i centrala och västra USA och i Canada.

Till och med i Hilo på Hawaii fanns en Safeway. Deras grönsaksavdelning var nog det sorgligaste jag har sett. Salladen såg ut som om den legat framme i flera veckor och likdadant var det med de andra grönsakerna. Konstigt nog producerar Hawaii väldigt litet inhemska grönsaker vilket ju är litet underligt eftersom man kan odla året runt.

Här i La Grande är grönsaksavdelningen mycket bättre. Med jämna mellanrum sprutar det vatten över grönsakerna och detta kommer med ljud av åska och regn. Har aldrig hört det någon annanstans. I Mt Shasta har den största matvaruaffären också vatten som regelbundet sprutar över grönsakerna men där kommer det helt utan förvarning och jag har blivit riktigt blöt ett par gånger. Jag skrev till och med ett brev till affären i Mt Shasta och sade att det vore trevligt att få en förvarning. Mitt brev måste ha hamnat i papperskorgen eftersom man fortfarande får vara inställd på att bli blöt. Kanske det vore ide att ha med sig en regnjacka!

7 comments:

Matildas fikarum said...

Det är ju en jättebra idé att duscha grönsakerna sådär, men inte bra om kunderna blir blöta, förstås. När jag jobbade i livsmedelsbutik för många herrans år sedan brukade vi gå med sprayflaska och spraya grönsakerna med vatten ett par gånger om dagen.

Annika said...

Samma sak på Safeway här hos mig. Men jämna mellanrum blir det regn och åskväder :-)
Tycker fö Safeway är en toppenaffär. Där handlar jag i princip rubbet. Ibland storhandlar jag på Costco, men Safeway är närbutiken! Nu är min Safeway så nyrenoverad också med Starbucks och sushibar.
Fast, nej, jag vill inte bli duschad när jag handlar grönsaker.

Anne-Marie said...

Matilda: Visst är det bra att hålla grönsakerna fuktiga men det räcker ju med dem - kunderna behöver ju inte bli blöta.

Annika: Visst är Safeway en bra affär. Det låter ju väldigt trevligt att ni också har Starbucks.

SweFlo said...

Det är tydligt vanligt hemma i Svedala numera. Förra sommaren var det stor skandl då legionärssjuka spreds genom just detta vatten. Så numera är jag väldigt misstänksam mot denna praktik... Här är det bara SweetBay som gör det vad jag vet, och de spelar "Singing in the Rain" och har åska innan/under tiden.

Fundersam Cecilia said...

Det låter inte något vidare att få en ofrivillig dusch när man handlar.Kan ju vara bra att grönsakerna får vatten men behöver kunderna få det också?!Måste undersöka om det finns någon Safeway i närheten av oss.

Anne-Marie said...

Sweflo: Tänk det visste jag inte att legionärssjuka hade spritts på det sättet. De flesta affärer jag besökt i Sverige (blir ju inte så ofta nuförtiden) har inte haft något vatten.

Cecilia: Håller helt med dig att det ju inte är kunderna som skall bli besprutade. Se om du har någon Safeway och om de har åska och regn i grönsaksavdelningen.

JaCal said...

Inget regn och åskväder på mitt Safeway. Tror jag... de har ju ifs renoverat precis - kanske de har infört lite storm där också? Låter rätt opraktiskt att bli blöt dock... ;-)