Tuesday, March 13, 2007

Att flytta

Amerikaner flyttar mycket oftare än vad svenskar gör. Jag antar att jag håller på att bli mer amerikaniserad eftersom jag flyttat flera gånger på de senaste åren. Och inte är det slut på mitt flyttande eftersom jag, när jag kommer tillbaka till Mt Shasta området, bara kan bo tillfälligt hos ett par vänner.

Häromdagen kände jag att det vore härligt att bara ha en ryggsäck och kunna ta den med sig. Nu har jag ju mer än så och när jag snart flyttar kommer jag troligen att anlita en flyttfirma eftersom det är svårt att koordinera en så lång flytt på egen hand. Min bil vill jag ju gärna ta med mig och eftersom jag aldrig kört en U-Haul och än mindre haft en bil på släp tror jag att det är säkrast att jag låter andra transportera mina ägodelar och jag kör min bil.

I Sverige är det vanligt att man bor i samma hus och på samma plats under många, många år. Visst finns det säkert många amerikaner som också gör det men jag minns från min tid i Mt Shasta att det var mycket större "omsättning" på folk än vad jag var van vid från Sverige. Kanske det kan vara en anledning till att många amerikaner är litet svåra att komma inpå livet eftersom de ofta är "on the go."

4 comments:

Matildas fikarum said...

Att svenskar flyttar mer sällan beror väl på att det är så svårt och ont om bostäder. När jag tänker efter är nästan ALLT krångligt i Sverige.

Monica said...

Jag tror att vi inte flyttar på oss i Sverige eftersom vi ju får ekonomisk hjälp även när vi inte jobbar, dvs man kan vara arbetslös i ett år eller så och fortfarande kunna bo kvar. I USA måste man flytta på sig dit jobben finns eftersom det inte finns samma ekonomiska hjälp. Många jag känner här i San Francisco Bay Area flyttade hit för att de fått ett jobb här...och de flyttar härifrån för att de fått ett jobb någonannanstans eller för att de tycker att det är för dyrt att bo här.

Sporty Spice said...

Ja, här i Staterna är flytt ingen större grej. Har bott i samma lgh i 6 månader och en flytt är snart på g. =)

En helt annan sak. Jag ser att du har sådana där pilar under dina arkiv, så man kan arkivera månader under år-kategorier. Hur gjorde du det? Har scrollat runt på blogspot men hittar inte den funktionen.

//Petra

Anne said...

Jag instämmer med Monicas teori, tror också det är därför amerikanerna flyttar mer.