Saturday, November 11, 2017

Att vara ledig

Det var ett tag sedan vi hade ledigt inom skolan och det känns av tycker jag. Idag, lördag, är det helgdag i USA - Veterans Day när man minns de som krigat för USA. Eftersom helgdagen infaller på en lördag, hade skolan stängt igår vilket vi tackar för. :)

Att ha en extra dag ledigt behövs verkligen ibland så att man hinner med litet mer än att bara handla, städa och tvätta. Och snart är det även dags för USAs kanske största helgdagar - Thanksgiving Holiday. Den infaller om ungefär två veckor. Då har vi fyra dagars ledighet vilket jag ser fram emot.

Den gångna veckan har inspirationen legat lågt tycker jag. Dagarna har rullat på som vanligt och inget speciellt har hänt. Eftersom vi ställde om till vintertid/normaltid förra helgen har eftermiddagarna blivit kortare givetvis innan det blir helmörkt. Att ta en promenad efter jobbet är inte lika lätt nu eftersom jag gärna vill gå i skogen kring skolan. Man får använda pannlampa om man skall kunna se. ;) Och gatubelysningen är som på de flesta håll i USA långt från vad man är van vid i Sverige. Det är glest mellan lyktstolparna och mörkt.

Idag tog jag i alla fall en promenad på eftermiddagen medan solen sken. Jag gick bort till skogen men det var allt annat än tyst eftersom det var en amerikansk football-match med bland annat skolans lag. Som tur är var det den sista matchen för säsongen så nu blir nog skogen tystare igen.


I morgon (söndag) lär jag fylla år vilket inte är något som jag firar direkt. Jag har slutat att fylla! ;) Finns ingen anledning att bli äldre tycker jag. Det blir en helt vanlig dag som det verkar och det är helt okej.

Vi fick mer regn för ett par dagar sedan och berget visade sig idag och såg ännu litet vitare ut. Fortfarande är det inga riktigt tjocka lager med snö men det är i alla fall en början. Förhoppningsvis kommer det att både regna och snöa under vintern så att vi inte har en ny torka på gång.

26 comments:

Lena i Wales said...

Grattis på födelsedagen!!!!

Malin said...

Grattis!

Lena said...

Grattis på födelsedagen trots att du inte firar den. Jag tycker som du, det är inte mycket att fira längre! Ha en trevlig dag i alla fall.

Gunilla Nardin said...

Grattis Anne-Marie! Nej, firar inte heller numera..slutade väl vid 45 ungefär. Trevligt med lediga dagar från jobb då och då. Vi har fått regn efter en lååång torka.. det kändes bra.
Men idag sken solen igen.Fast nog känner man att hösten är här. Snön har också kommit tidigare iår på flera håll i Frankrike. Berget ser ju ut som det ska, så kanske betyder det slutet på torrperiod hos er också?
Kul att du kan fortsätta blogga trots ditt problem med axeln.
Ha det gott och Stor Kram!
Gunilla


Annica said...

Gott Nytt År, Anne-Marie! ;) Hoppas de kommande 365 dagarna blir bra.
Mina födelsedagar firas inte heller numera. Jag bara konstaterar att "hm ... jaha, liemannen har kommit ännu lite närmare." ;)
Kram från grått och vått norr!

Anne-Marie said...

Lena: Tack snälla!

Anne-Marie said...

Malin: Tack så mycket!

Anne-Marie said...

Lena: Tack skall du ha! Nej, det känns relativt ointressant numera med födelsedagar. Dock var det inte så när jag var liten flicka. Hade svårt att sova på natten. ;)

Anne-Marie said...

Gunilla: Tack snälla! Jag slutade nog ännu tidigare. :) Att vara ledig från jobbet känns mycket viktigare än att fira en födelsedag.
Skönt att ni fick regn. Jag kan ju följa dina fina bilder numera via Insta så har ju litet bättre koll på hur det ser ut där du bor. :)
Berget hade nog mer snö förra året vid den här tiden men det var ovanligt mycket nederbörd då. Man vet aldrig med Kalifornien och det konstiga vädret som vi har numera. Vi får se vad som händer.
Axeln känns mycket bättre nu. Lika bra att ta det lugnt och inte utmana ödet.
Ha det gott du också och stor kram!

Anne-Marie said...

Annica: Tack rara du! Och som jag skrev i mitt email - tack för kortet.
Ja, vi får se vad de nästa 365 dagarna bjuder på. De som just passerat har varit händelsrika minst sagt. Inte kanske så mycket i mitt liv men i världen.
Liemannen tycker jag kan hålla sig på långt avstånd. :)
Kramar!

Steel City Anna said...

Detta med gatlyktorna hade jag inte alls koll på. Så synd att man blir så begränsad av mörkret. Skönt med lite extra ledigt iallafall.

Anne-Marie said...

Anna: USA rent allmänt tycks ha rätt dålig gatubelysning. Det gäller även större städer. Det var väldigt skönt med en extra dag. Ser fram emot fyra dagar relativt snart i samband med Thanksgiving. :)

Gunnel said...

Grattis i efterskott! Fyller år gör jag gärna, för jag älskar allt som kan firas, men jag är inte så noga med siffrorna. De är oväsentliga. Det förundrade mig också när jag var hos min son. Det blir kanonmörkt helt plötsligt och det var långt avstånd mellan gatlyktorna. Kändes inte riktigt kul att promenera då. Kram

Anne-Marie said...

Gunnel: Tack! Dagen gick rätt obemärkt förbi. :) Fick dock en hel del hälsningar via Facebook.
Visst är det märkligt att de är så dåliga på gatubelysning i USA.
Kram

Annika said...

Grattis igen till dig, Anne-Marie!!
Hoppas du hade en fin dag!
Ja, gatubelysningen har jag skrivit en del om genom åren. Helt bedrövligt är det.
Inte kul.
Tror nog ni får både regn och snö i vinter. Torkan är nog över, hoppas jag :-)
Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Tack igen kära du!
Det var en helt vanlig dag eftersom jag inte direkt firar men jag fick ju en hel del trevliga och fina hälsningar via FB. :)
Vet ju att du också har en undermålig gatubelysning. Och du bor ju ändå i “upscale US". ;) Likadant tydligen överallt.
Vi får se beträffande regn och snö. Jag förutsätter igenting längre när det gäller väder och vind. I kväll blåser det och det lär vara någon front på gång.
Kramar!!

Anonymous said...

Exakt detsamma här, firar inte heller min födelsedag sedan länge. Fick några sms och telefonsamtal, och så skall alla plikttroget gratta på "Fejan".

Jag fyllde den 14:de Nov.

Jo, det där med skogen, har vi nog en massa gener, som säger till oss att det är livet.
Har börjat att titta på ett par olika Svenska campare, som finns på Youtube. Dom kan gå ut helt i skogen, och bara campa, mitt i skogen!! Känns lite konstigt, och samtidigt väldigt lockande att göra själv. En lite märklig känsla att titta på det.
Den här killen, campar ibland med sin fru och deras hund, men som nu, helt ensam ute i skogen. Här är han nog inte så långt in i skogen, men ibland kan han gå i ett par timmar, rakt in i skogen, innan han sätter upp sitt tält.
https://www.youtube.com/watch?v=AUvmmmp2hyE&t=203s

Eller den har mannen, som alltid campar själv med sin hund (eller hundar)
https://www.youtube.com/watch?v=tDedipo2xVs

Mvh Skogåsbon

Äventyret framtiden said...

Grattis också här, något försenat!
Jag firar på något sätt när jag fyller år, inte stort men dock. Jag är glad för varje år jag kan hänga med. Tidigare hann jag inte fira men nu gör jag det med lite god mat och glada människor omkring mig. Inte stort men lite grann i alla fall.

Så skönt det ska bli för dig att få lite extra ledigt. Du förtjänar det verkligen, så som du har fått ligga i.

<3 /Karin

Anne-Marie said...

Skogåsbon: Skönt med andra som heller inte direkt firar sina födelsedagar. :) Jaha, du fyller år så nära mig - grattis i efterskott!
Kul med de videolänkar du skickade. Vi svenskar tror jag har ett alldeles speciellt förhållande till naturen som väldigt få “folkslag" har. Här i USA är det inte alls lika vanligt. Att kunna röra sig ute i naturen utan att bli utestängd som man blir här i USA är fantastiskt.
Har aldrig tältat på det sättet men det måste vara häftigt. Vet inte om jag skulle vilja göra det på egen hand dock.
Naturen är speciell i Sverige och det är egentligen det enda jag saknar numera.

Anne-Marie said...

Karin: Tack igen! :)
De allra flesta firar ju och är inte så där konstiga som jag är. ;)
Alla sätt är okej så länge som man gör det som känns bra för en själv.
Nästa vecka blir det skönt med litet fler dagars ledighet.
<3 till dig Karin! :)

Femte året i Hjo said...

Håller med dig. Inget särskilt kul med födelsedagar längre. De där pigga 100-åringarna man ser på tv ibland, bloggar tom. Jo, de är sannerligen undantag. Ålderdomen är tyvärr inget kul. Alls. Men jisses. Grattis Anne-Marie!

Anonymous said...

Hej Anne-Marie

Just det. Grattis i efterskott till dig också.

Jag är av lite samma åsikt. Vet inte riktigt om jag skulle vilja campa själv i skogen, samtidigt som jag känner en viss längta till det. Mycket märkligt. Det är någonting som lockar med naturen, säkert inprogrammerade instinkter sen långt tillbaka i tiden.
Jag lade märke till en sak i en av Matte Northice filmer, och det var att hunden satt och tittade på den fina utsikten över älven. Trodde inte en hund skulle uppskatta en sådan utsikt, men tydligen gjorde den det.


Vi brukar campa när vi är och tittar på dragracing tävlingar, men då brukar vi vara några stycken, och inte i en öde skog. Men det brukar vara riktigt trevligt, det måste jag säga.

Ha det bra, och njut av din ledighet.

Mvh Skogåsbon

rebs said...

Hej,
Här i Canada heter det Remembrance Day, och det är väldigt "stort" här. En helgdag då verkligen ALLT står stilla. Hockey-arenan, Harbour Station, är fylld till sista plats, för ceremonin som börjar kl. 11. Det är ganska känslosamt och rörande att se de få veteraner från WWII som fortfarande tar del. Naturligtvis blir det färre för varje gång.

Nu när man är vuxen så är det väl inte så mycket bevänt med födelsedagar. Det var annat när man var liten och fick presenter. Man skulle ju kunnat göra det till nå't kul och fira för att göra nå't annorlunda en viss dag och inte haka upp sig på åldern ... namnsdagar är väl lika bra! Äta tårta om man gillar det eller nå't annat.

Klockan är halv tre på morgonen när detta skrivs. Kunde inte somna så jag klev upp i stället för att ligga och vända på mig fram och tillbaka. Ska dock göra ett nytt försök nu 😊.

Kramisar,
Rebekah

Anne-Marie said...

Hans: Jag har inte firat min födelsedag direkt under många år. Har känts rätt ointressant tycker jag. Folk är pigga ibland även som riktigt gamla medan andra blir sjuka och inte orkar med saker och ting som relativt unga personer.
Tack!

Anne-Marie said...

Skogåsbon: Tack!
Jag har en god vän som bor i sin RV (recreational vehicle) och det har han gjort under ca 20 år. Han befinner sig i mina trakter under sommaren och sedan åker han söderut under vintern. Han befinner sig nästan alltid i naturen och uppskattar det väldigt. Litet annorlunda kanske än att tälta men en mycket annorlunda livsstil.
Ledigheten var för en vecka sedan (bara en extra dag) men nu är det dags igen den instundande veckan då vi har Thanksgiving holiday och skolan har stängt på torsdag och fredag.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Rebekah: Spännande och intressant att det är så stort även i Kanada med hyllningar till veteranerna.
Självklart kan man fira sin födelsedag även som vuxen och litet äldre. Jag har lagt av, av någon anledning. Trevligt i alla fall att få hälsningar via Facebook. :)
Oj, det var tidigt att vakna. Hoppas att du kunde somna om.
Roligt att se en kommentar från dig igen. :)
Nu skall jag lägga mig snart.
Kramar!