Monday, October 2, 2017

Lake Shastina campground - the end of an era

Lake Shastina campground har funnits så länge jag minns. Den har varit gratis och när sjön Lake Shastina har haft mycket vatten har man kunnat campa precis vid vattnet. Campingen har inte varit öppen hela året utan under den varma årstiden.

Under helgen fick jag genom R veta att Siskiyou county stänger campingen för övernattning för gott och kommer bara tillåta besök under dagtid. Och det beror inte på att man inte har pengar utan på grund av folk som har skräpat ner och varit allmänt störande på campingen. Det är den allt större gruppen av framför allt yngre omkringdrivande personer som har kommit till vårt område allteftersom åren har gått som nu har förstört för alla andra. Jag blev uppriktigt arg när jag fick höra detta eftersom Lake Shastina är en unik camping med tanke på läget och det att den varit gratis.

Den här gruppen lösdrivare har till viss del förstört både Mt Shasta, Weed och nu även Lake Shastina. De är smutsiga, ofta kriminella, drogmissbrukare och störande. R hade pratat med den polis som patrullerar Lake Shastina camping och han hade berättat att i Kalifornien får polisen numera inte arrestera de som missbrukar droger ens om de ses med sprutor och andra “tillbehör". Kalifornien har blivit en mycket märklig stat som håller på att övergå till en fristad för illegala invandrare. Man vill bli en så kallad “sanctuary state" som helt ignorerar lagar och regler som finns på federal nivå när det gäller att upprätthålla federala invandringslagar. Som legal invandrare känner jag mig mycket kritisk till hur saker och ting håller på att utvecklas i Kalifornien.

Hur som helst, Lake Shastina campground har från och med igår stängts för övernattning och det är bara att se vart lösdrivarna tar vägen härnäst.

Jag har inte campat på rätt länge så får lägga ut några bilder som har några år på nacken.40 comments:

Gunnel said...

Man blir minst sagt förbaskad när en del ska få förstöra för andra. Så fegt av de styrande att bara låta det ske. Ett samhälle kan väl aldrig bestå utan lagar? Hur tänker de? Kram

Från Glam till Damm said...

Hej Anne-Marie,
Nu blir jag lite nostalgisk för Lake Shastina var den första stället någonsin som jag campade på med mina svärföräldrar 1993. Vad hemskt att folk förstör och skräpar ner, och jag förstår att man väljer att stänga om det är så. Vanliga skötsamma campare drabbas hårt medan de lösdrivande vandalerna bara hittar något nytt ställe att förstöra.

Vackra bilder! Jag har några liknande i mitt gamla fotoalbum.

Ha det gott,

Kram, Anneli

Marina said...

Visst är det tragiskt, att några få tillåts förstöra för så många...

Hanna said...

Vad tråkigt att några få förstör. Jag förstår inte nöjet i det.

Steel City Anna said...

Trist, och ganska oroväckande!

Annika said...

Näeee---fy sjutton vad TRIST.
TÄNK att rötägg ska kunna förstöra för SÅ många.
USCH:
Förstår om du blir upprörd över det. DET skulle jag också bli.
Trist med de lösdrivare och druggies som drar omkring. BLÄ.
SÅ synd att alla andra nu får lida för det ngra idioter gjort. Samtidigt förstår jag er kommun.
USCH igen.
Så vacker plats.
Kramar!!

Anonymous said...

Trist med campingen, och att folk tillåts förstöra för andra. Vi är några kompisar som brukar campa varje år, när vi är och tittar på dragracing. Senaste åren så har vi haft ett 12-manna tält, på 4 personer, rätt okej faktiskt.

Trist utveckling i Kalifornien, tur att man har varit där ett antal gånger, innan det förfaller, och sånt kan gå snabbt. Nu var det 13 år sedan man var där, och oj vad tiden rusar iväg.
Eller som ordspråket säger: Dagarna går långsamt, men åren går fort.

Här i gamla old Sweden, så är hösten i antågande, det börjar bli blåsigt, och kyligare nu.

Mvh Skogåsbon

Rabattkatten said...

Ja, Kalifornien börjar bli en märklig stat, man hör mycket. Fina bilder som alltid hos dig, Anne-Marie. Har följt din blogg många år. :)

Anne-Marie said...

Gunnel: När jag fick höra om stängningen av campingen för övernattning kändes det verkligen kymigt. Jag tror att de styrande i vårt "län" försökte men gav upp inför de stökiga lösdrivarna. I Kalifornien verkar det bli fler och fler lagar för illegala saker och lagar mot det som borde fungera. “Logik" i Kalifornien. Detta var sarkasm. ;) Kram

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Men har du campat på campingen i Lake Shastina! Världen är liten. :) Det är verkligen trist att dessa lösdrivare (kallas i folkmun “dirtbags" ;)) orsakar sådana här saker. Tydligen är många människor frustrerade och “fed up" med lösdrivarna men polisen kan tydligen inte göra så mycket. Ja, du vet ju hur det är i Kalifornien.
Det är “high desert" i Lake Shastina så torrt och mycket salvia och barrträd. Det doftar fantastiskt gott där när det regnar. :)
Ha det bra! Kram!

Anne-Marie said...

Marina: Ofta verkar det vara så tyvärr i andra delar av världen också.

Anne-Marie said...

Hanna: Välkommen hit! Tror inte att jag sett dig kommentera tidigare.
Visst är det trist att några få förstör. Ofta verkar det tyvärr vara så. Vet inte om dessa lösdrivare hos oss ens tänker på att de förstör. De vill leva som de vill utan att ta hänsyn till andra.

Anne-Marie said...

Anna: Ja, det är trist. Och den här campingen känns litet “personlig" eftersom jag bott i Lake Shastina och besökt campingen många gånger. Eftersom den är gratis har den varit poppis.

Anne-Marie said...

Annika: Ja, håller helt med dig.
Minns i skolan att rötäggen ofta förstörde för många andra. Har märkt att många yngre numera bara verkar vilja göra som de vill utan att bry sig om konsekvenserna för andra.
Lösdrivarna har tyvärr ökat mycket de senaste åren i Siskiyou county.
När jag först kom hit var det få som låste sina bostäder och bilar. Nu tror jag de flesta gör det.
Tydligen tröttnade kommunen att plocka upp allt skräp. R påstod (enligt samtalet med polisen) att de även försökte sälja campingen för en mycket låg summa (han påstod 1 dollar men vet inte om det stämmer) men ingen nappade.
Eftersom sjön varit borta under torkan har det sett annorlunda ut. Jag var där ute tidigare i somras under bara en kortare visit och då var det mycket vatten i sjön. Nu har självklart nivån gått ner.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Skogåsbon: Campingen ligger väldigt avlägset och långt från motorvägen I-5. Det är otroligt tyst där och när sjön är full brukar folk åka båt, fiska och till och med simma. Torkan gjorde att sjön i stort sett hade försvunnit eftersom man tappar den på vatten till jordbruk och det är en konstgjord sjö.
Ja, Kalifornien är en märklig stat och det verkar som om man väljer en väg som går rakt emot de regler och lagar som finns för hela USA. Det kom ett förslag om “universal health care" tidigare i våras (i och för sig ett förslag som vore bra) men kostnaden skulle vara mycket högre än hela Kaliforniens budget! Vilse i pannkakan på hög nivå. ;)
Ja, vi borde ha mer höstlikt också. Förra hösten började det regna i oktober. Jag ser inte till regn i prognosen förrän kanske i slutet av oktober eller i november. Kanske det blir en ny vinter med torka.

Anne-Marie said...

Rabattkatten: Välkommen till kommentarsfältet! :)
Kalifornien är en märklig stat och jag följer utvecklingen med guvernören Brown i täten. Förstår inte att folk röstade in honom. Tack för fina ord om bilderna! Roligt att du kommenterade. :)

Äventyret framtiden said...

Det är ett märkligt fenomen på många ställen i världen det du belyser här. En del tillåts att skräpa ner på bekostnad av andra som sköter sig bra. De styrande saknar kurage och låter bli att ta tag i själva problemet. Det blir inte bättre på det här sättet, att stänga ett ställe. De måste ju ta tag i det på plats och få ordning på eländet. Nu skjuter de ju bara allting framför sig till nästa ställe.
Sedan förstår jag inte nedsmutsarna alls. Hur i all världen fungerar de? Men det handlar säkert om drogade människor i många fall. Stora problem att ta tag i men utan att börja någonstans så blir problemen bara större.
Fina bilder från ditt campingliv.
Ha det gott!

Annica said...

Det där är inget annat än värsta sortens egoism. Att bara klampa på i "ullstrumporna" utan att bry sig om vilka konsekvenser det får för andra. Men alkoholister och drogmissbrukare är ju inte precis kända för att tänka på sina medmänniskor. :(

Att stänga campingen löser inte ett endaste problem. Det kommer bara att bli värre. Inte just där men på någon annan plats. Kalifornien (och även andra platser) skulle behöva visa mer jäklar anamma mot alla vinddrivna existenser. Den flathet som myndigheter visar mot vissa grupper, inte minst i Sverige, hjälper ingen — tvärtom.

Kram från regnruskigt norr!

Anonymous said...

Kan inte hålla mig ifrån att ta upp det som hände i Vegas, känns så otroligt märkligt detta.
Han måste planerat detta sen en tid tillbaka, inte bara ett tillfälligt sinnesförvirrat utbrott.
Mycket märkligt.
Många dödade, men många kommer naturligtvis också få skador för livet, både fysiskt och psykiskt. Det är svårt att inte ägna alla dessa en tanke.

En kompis känner en person som skulle gå på konserten med sin pappa, men biljetterna var slut. Dom var på ett närliggande hotel (tror det var Luxor), och hörde skotten.

Mvh Skogåsbon

Gunilla Nardin said...

Hej Anne-Marie ! Har inte kommenterat på länge. Var krasslig hela vintern och våren, och sedan har det bara inte blivit av. Har läst dina inlägg dock. Så tråkigt när folk ödelägger för andra. Skötsamma människor får lida pga vårdslösa, kriminella individer.
Hoppas du har det bra iaf.
Vi har haft en het sommar, och nu är det underbart med lite svalare väder.
Stor Kram
Gunilla N
PS Har faktiskt öppnat ett instagram konto... om du har lust att kika in. @gunilla.nardin

Anne-Marie said...

Karin: De här personerna som är lösdrivare har ökat i antal och det är nog likadant även i Sverige. Fler fattiga finns och av någon anledning görs regler om så att de tycks gynna de som är kriminella och drogmissbrukare. Polisen i Siskiyou county vill nog göra mer (de flesta i alla fall) men kan inte pga lagarna i Kalifornien.
Nedsmutsarna tror jag inte ens förstår att de smutsar ner. De har den livsstilen och det är bara som det skall vara. Mina fd grannar var hippies och de levde med mycket skräp och smuts. Verkade inte bry sig alls.
Synd att campingen inte finns tillgänglig på samma sätt som tidigare. Men “life goes on." :)
Ha det bra Karin!

Anne-Marie said...

Annica: Väldigt många människor är egoister numera. Jag stötte på det beteendet igår när jag tog en promenad i skogen runt skolan och en man med hund kom i min väg. Jag tycker om hundar men inte främmande hundar som är lösa. Hunden kom fram till mig och jag sade högt till mannen att han skulle få sin hund under kontroll. Han gjorde ett tafatt försök, jag började gå därifrån och hunden kom i hasorna och då sade jag ännu högre och jag var rätt upprörd då att han fick se till att få hunden under kontroll. Inget “förlåt" eller ursäkt kom och jag bara skakade på huvudet och kunde gå därifrån.
Kalifornien och Sverige liknar varandra på vissa sätt. Flathet och en inställning som inte hjälper folk utan faktiskt stjälper i långa loppet. Man undrar verkligen vad som kommer att hända.
Kramar!

Anne-Marie said...

Skogåsbon: Jag vet egentligen inte vad jag skall skriva om Las Vegas eftersom jag har hört och tagit del av alla möjliga slags scenarier - många som inte återfinns i mainstream media. Vi hade en underlig händelse inte så långt från där jag bor (den skedde på gränsen mellan Oregon och Kalifornien ca 45 minuter från där jag bor) under helgen. En man var på väg norrut på I-5 och tydligen tog bensinen slut. Han kom till ett hotell/en resort som finns där och ringde något samtal. Litet senare gick han in på hotellet med ett gevär, sköt en person i restaurangen, stal den personens bil och körde ut mitt på I-5 och parkerade bilen tvärs över och började skjuta på passerande bilar!!! Tydligen blev han överkörd av en bil som träffades av kulor. Helt otroligt.

Anne-Marie said...

Hej Gunilla!
Men så roligt att se dig här igen! :) Har saknat dina kommentarer.
Usch, låter inte roligt att du varit sjuk en längre tid. Hoppas att du känner dig bättre nu.
Ja, de som beter sig utan att tänka på konsekvenserna är rätt vanliga numera tyvärr. Det verkar vara den allmänna trenden i hela världen.
Kul att du har ett Instakonto. Skall kolla in det! Jag har ingen smart phone så kan inte lägga ut bilder men jag följer och kommenterar flera konton.
Stor kram!!

Anonymous said...

Oj, mycket märklig händelse, och så pass nära också. Man undrar hur det kan slå slint så där och hur dessa personer levt innan dessa händelser. Inte kul när sånt händer i närheten. Jag kan bara hålla med, helt otroligt.

Ang. Vegas, så följer jag bara vad som sägs i Svenska medier, och dom kommenterar ju i sin tur bara Amerikanska medier.

Händer mycket skit här i Sverige också numera, en utveckling man inte trodde var möjlig när man växte upp. Här i Skogås har det varit 27 inbrott på 2 månader, med ett uppehåll på 2 veckor. Polishelikoptern har snurrat runt här flera gånger sista tiden.
Som tur är, så vet man inte om allt skit som händer i ens närhet.

Ja, du har nog rätt i din analys angående utvecklingen både "här" och "där". Vissa hundägare skall absolut inte ha hund!!!

Mvh Skogåsbon

Fjärde året i Hjo said...

Lösdrivare har vi nog ingen motsvarighet till här hemma. Och det är jag glad för. Sociala försäkringar etc. Sedan har vi tiggare från Rumänien och stöldligor från öst. Några inhemska kriminella finns kanske också.
Du får försöka ha det gott ändå!

Anne-Marie said...

Skogåsbon: Det var en mycket märklig händelse. Tydligen hade mannen som började skjuta mentala problem enligt de tidningar jag läst. Vi hade en händelse för några år sedan mycket nära där jag bor där en man som skulle åka med en Greyhoundbuss motsatte sig en arrest och blev skjuten av polisen och dog. Det var ca 500 meter från där jag bor och arbetar.
Svenska medier är som papegojor tyvärr. Och de tycks ha en otrolig fascination av Trump. Man börjar undra om han är president i Sverige. ;)
Sverige har väl aldrig varit tryggare - en sarkastisk slogan som finns på olika medier. Läser om våldtäkter, bränder, skjutningar som sker varje dag. Men så har man ju en helt oduglig polischef i Sverige.
Det finns rätt många hundägare som absolut inte skall ha hund. Körkort för hund vore kanske inte så dumt. :)

Anne-Marie said...

Hans: Lösdrivare finns nog även i Sverige och det är väl tiggarna som ligger närmast. De sitter ju i varenda gathörn - såvida det inte “rensats upp" sedan jag var där hösten 2015. Det finns tydligen hela “pack" med marockanska gatubarn i kriminella ligor på Södermalm i Stockholm som polisen inte kan göra något åt. De terroriserar folk och brotten stiger i höjden.
Ha det gott du också!

Jimmy said...

Det låter som att de skulle behöva en Skogsmulle som kan lära folk hur man tar hand om sin omgivning redan som barn. Tråkigt att de inte respekterar det och att det går ut över er andra.

Channal said...

De borde ha ett härbärge eller någon annan plats att vara på. Var tar de vägen nu då? Så sorgligt... FY F-N för narkotika!! En vacker camping måste få finnas för oss alla andra. Verkligen TRIST!!

Trevlig helg och Kram! Anna

Anonymous said...

Wow, blir riktigt imponerad av hur mycket du kan om Sverige, trots att du bor i USA. Du vet faktiskt mycket mer om Sverige, än många av dom som bor här. Däremot det där om vad Svenska medier tycker om Trump, vet jag inte om jag håller med om. De flesta medier här är emot Trump här.

Själv hoppades jag på att Trump skulle vinna valet, jag är lite kluven numera. Varför är jag lite kluven? Jo, Trump är ingen politiker, och är därför inte van att bete sig som en politiker. En slipad politiker, vinklar gärna sanningen, och kan prata utan att egentligen säga någonting.

Direkt efter valet i USA, så bjöd om in Alexander Bard till nyhetsmorgon för att uttala sig, och jag gilla honom, han är smart den mannen. Titta på detta, och säg vad du tycker om Bards analys.
https://www.youtube.com/watch?v=sJCbw2nosp8

Jag själv har börjat misstro politiker mer och mer, för dom tränar på sina "liners" som dom skall säga i debatterna. Man får helt enkelt inte veta vad dom står för egentligen.

Mvh Skogåsbon

Anonymous said...

Angående Trump, och Svenska medier, Så lyssna på detta. Den före journalisten, som vår mainstream media jagade, och försökte tysta "Julia Ceasar". Dom avslöjade henne, och slog på stora trumman. Tragiskt. Möt henne i en debatt istället, tycker jag.
Detta sade hon direkt efter USA valet: https://www.youtube.com/watch?v=uXVaJ_BQnwU

Anonymous said...

Oj, förra inlägget var från mig, Skogåsbon.

Det har blivit så mycket allvar och tråkigheter nu. Vi får försöka glömma lite av det en stund, med lite skratt.
Sveriges roligaste komiker, Robert Gustafsson, i ämnet att bli senil, och det blir bara roligare ju mer man tittar på det: https://www.youtube.com/watch?v=DDQE-uQO3xk

Mer Robert, nu lite berusad, han är ju så skön: https://www.youtube.com/watch?v=XbcTtW5yw1Y

Mvh Skogåsbon

Anonymous said...

Jag vet inte om du sett denna klassiker, med Robert Gustafsson, när han härmar Sveriges bästa speedwayförare Tony Rickardsson?
Han härmade Tony i fler år, tills han fick priset.
https://www.youtube.com/watch?v=k03ak-hi_zw

Mvh Skogåsbon

Anonymous said...

Och denna Robert Gustafsson, när han häcklade med Annika Sörenstam (golf) som fick priset detta år. Hon beklagade sig efteråt, och förstod inte att det var humor: https://www.youtube.com/watch?v=6UvFF7kPa0Y

Mvh Skogåsbon

Anonymous said...

Och det året Tony Rickardsson tillslut fick sitt pris: https://www.youtube.com/watch?v=PsF-6vASUz4&t=29s

Mvh Skogåsbon

Anne-Marie said...

Jimmy: Svenskar tror jag har en helt annan känsla för naturen eftersom den är så tillgänglig pga allemansrätten. Här i Kalifornien har vi National Forests men det är ändå inte på samma sätt som i Sverige. Ofta ser man skyltar som säger “Keep Out", “Private Property" osv.
Folk som driver omkring har tyvärr blivit allt vanligare och de verkar inte mycket vett kring hur man uppför sig ute i naturen.

Anne-Marie said...

Anna: Tror inte att de ens vill vara på ett härbärge. De drar kanske söderut när det blir kallare. Vi har fortfarande inget riktigt höstväder. Vi skulle behöva ordentliga oväder och kyla för att de här typerna skall ge sig av härifrån. Droger överlag är otrevliga.
Den här campingen har varit trevlig just med tanke på dess läge och att den varit gratis.
Ha en fin helg och kram!

Anne-Marie said...

Skogåsbon: Tack! Jag följer en hel del sajter och hemsidor för att vara uppdaterad på läget i Sverige. Följer nog lika många svenska nästan som amerikanska. Det var det jag menade betr. medier och Trump. Amerikanska och svenska medier hatar honom. Och de svenska är som papegojor.
Trump tror jag valdes till stor del pga att han inte är politiker. Folk hade tröttnat på de andra politikerna som var just som politiker är - de kan prata utan att säga något. :)
Tror att de flesta politiker är “tränade" att följa en viss “agenda" och inte ha egna tankar. Jag bor i en del av Kalifornien som är “Trump land" och han vann rätt stort här. Jag röstade inte alls. Nordligaste Kalifornien är inte alls som övriga Kalifornien.
Jag tycker inte om Alexander Bard men kollade. Han har helt rätt när han säger att man i Sverige inte vet hur USA fungerar. Det blir tragikomiskt när folk i Sverige uttalar sig om USA som om de bor här. :)
Julia Ceasar-videon var lång så får spara den till ett annat tillfälle.
Robert Gustavsson är genialisk. En del av sketcherna i Parlamantet är klassiker. :)

Anonymous said...

Hej igen Anne-Marie.
Jag vet inte vad jag skall säga om Alexander Bard, men när han är med i debatter, eller är inbjuden att kommentera saker, då är han klockren. Han är numera filosof, inte musiker, som han blev känd som.

Mvh Skogåsbon