Sunday, February 5, 2017

Sunday ramblings ;)

Inspirationen har legat litet på sparlåga de senaste dagarna eftersom det har varit väldigt intensivt på jobbet. Jag har fortfarande ännu inte hört ett ord om “mitt" jobb - som jag motvilligt sökte tidigare - och vad som kommer att hända. Men jag får ändå fler arbetsuppgifter med mycket mer ansvar vilket är tröttande eftersom jag knappt vet vad jag skall göra. De som visste jobbar ju inte kvar längre.

Idag gick Superbowl av stapeln i USA. Det var New England Patriots och Atlanta Falcons som spelade. Jag tittade inte men helt plötsligt började Facebook visa inlägg som gick i stil med “OMG", “Amazing", “Crazy" och så vidare. Då fick jag uppdatera mig litet - jag tittade inte eftersom jag fortfarande inte riktigt förstår reglerna i amerikansk fotboll - och det visade sig att New England Patriots gjorde det “omöjliga" att från ett stort underläge vinna matchen! Många hade tydligen tittat och var glada över vinsten för “patrioterna".

Weed är en mysko liten stad ;) med många original. Förra veckan när vi hade uppehåll men kallt väder tittade jag ut en kväll och såg en märklig syn. Jag var uppe rätt sent eftersom jag var tvungen att ringa till ett företag i Sverige. En person satt på en stol mitt i natten vid en av gatlyktorna vid skolans parkeringsplats och läste! Jag fick titta både en och två gånger och skrattade högt för mig själv. Såg både komiskt och kylslaget ut.

Det mesta av vår snö har faktiskt smält nu på grund av regn och varmare temperaturer men när den fortfarande låg tjock och kompakt såg jag detta när när jag gick till brevlådorna som vi har för kvarteret en bit från mitt hus. Någon hade “parkerat" en mugg i snön! Jaha. :)


I lördags när jag inne i Mt Shasta för att handla fångade den här skylten min uppmärksamhet i hälsokostaffären Berryvale. Man uppmanade kunderna att inte köpa vatten på flaska. Jag blev glatt överraskad att se denna uppmaning. Jag köper aldrig vatten på flaska eftersom det känns som ett stort slöseri med Jordens resurser. Det stämmer att vi har ett unikt vatten där jag bor som har vunnit tävlingar men jag förstår inte denna trend där alla köper vatten på flaska. Och det får konsekvenser vilket vi känner av både i Weed och Mt Shasta. Båda städerna är inblandade i rättegångar gentemot företagen som vill ta vårt vatten.


Helgen har gått fort men det blir en kort vecka eftersom skolan har stängt på fredag med anledning av Lincoln Day Holiday. Nice! :)

19 comments:

Gunnel said...

Jag förstår mig inte heller på reglerna i amerikansk fotboll. Tycker det verkar så rörigt. Men det är mycket jippon runt ikring som är kul att titta på. Kram

Steel City Anna said...

Jag blir väldigt nyfiken på människan som läste i gatlyktans sken :) undrar vad det var som lästes. Kanske elen gått hemma?

Annika said...

Tråkigt att det släpar sig fram med din jobbsituation utan några klara besked :( . Det är tröttande att leva så.
Här är det många som inte köper flaskvatten utan har aluminiumflaskor istället som de fyller med filtrerat vatten (typ från en Britta eller fontän).
Kram

Annika said...

Ja, SB gillar jag, men bara för det som omger matchen i form av fest, jippo och mat.
Matchen skiter jag i. Gillar reklamen och halvtid. Trist att Patriots vann igår, tycker jag. OH well.
Men det var högst unikt det som skedde i matchen igår.
Skumt med killen under gatlampan. HAHA.
Kram!

Channal said...

Hoppas verkligen att det löser sig med ditt jobb. Inte kul att vara i ovisshet! Låter kallt men lite mysigt att läsa vid gatlyktans sken. Kanske han hade slut på elen. Idag kom det snö här... kyligt är det också.

KRAM Anna

Marina said...

Hoppas att det löser sig på jobbfronten!
Skönt att det är fler och fler som uppmanar just till påfyllning av flaskor istället för att köpa nya.

Anne-Marie said...

Gunnel: Matchen igår var tydligen något alldeles extra pga underläget som New England Patriots kom från och sedan vann. Här i USA är Superbowl ett jippo som många tittar på och man umgås med god mat och festar till det litet. Kram

Anne-Marie said...

Anna: Man blir onekligen litet undrande varför personen satt ute i kylan mitt i natten. Tror inte att elen gått utan det helt enkelt var ett original. :) Vi har en hel del sådana här i Weed. :)

Anne-Marie said...

Annika: Det som är jobbigt är att jag får mer och mer ansvar utan att veta om jag får vara kvar eller inte. En dålig situation som tar energi.
Jättebra att fler och fler kanske blir medvetna om att det är resursslöseri med vatten på flaska som man köper i affären. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Att komma tillbaka som Patriots gjorde plus att det var övertid (tydligen första gången i SBs historia) var speciellt.
Jag klarar mig så bra utan både TV och mat/jippo kring SB. :) Men vet ju att detta är en stor dag här i USA som de allra flesta uppskattar.
Att sitta utomhus mitt i natten och läsa verkar litet väl mysko för min smak. ;)
Kramar!

Anne-Marie said...

Anna: Vi får se vad som händer med jobbet. Jag har heller inte fått igång utbetalningar ännu från min svenska pensionsförsäkring eftersom jag fortfarande väntar på ett intyg från skatteverket i USA. Saker och ting tycks ha gått i stå känns det som.
Folk gör så många underliga saker att man undrar hur de kan fungera i samhället. Att läsa utomhus mitt i vintern hör definitivt dit. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Marina: Det vore bra att få veta antingen “ja" eller “nej" inom skolan. Vi får se vad som händer. Man får hoppas att fler och fler bestämmer sig för att inte köpa vatten på flaska. Kanske det går i rätt riktning.

Fjärde året i Hjo said...

Superbowl tilldrar sig visst intresse i vårt fullkomligt obildade land - angående amerikansk fotboll. Jag tillhör en av de obildbara. Att läsa under gatlyktans sken på en stol mitt i natten. Verkar helknäppt. Men vi lever båda i fria länder, man gör som man vill. Inom rimliga gränser.

Anonymous said...

Hoppas att du snart får ett positivt svar ang jobbet.
Amerikansk fotboll vet jag väldigt lite om, men här spelas rugby nu och det är jättekul, fast jag fortfarnade inte fattar reglerna!!

Anne-Marie said...

Hans: Superbowl har nog spritt sig även utanför USAs gränser. Jag har inget intresse men många andra verkar tycka det är kul.
Jag fattade ingenting när jag såg personen sitta där utomhus mitt i natten. Men det finns som sagt många mysko personer i Weed. :)

Anne-Marie said...

Lena: Det börjar bli segt med jobbet och att inget tycks hända.
Rugby verkar tufft precis som amerikansk fotboll. Inget för “veklingar". :)
Kul att du gillar sporten även om du inte kan alla regler.

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com

Äventyret framtiden said...

Jag förmodar att människan under gatlyktan har läst ut boken vid det här laget. Ja, jag är tillbaka på banan igen och tar ett tag nu och då för att läsa det jag inte hunnit med.
Ha en fin dag Anne-Marie!

Anne-Marie said...

Karin: Men så trevligt att du är tillbaka Karin! :)
Jag har inte sett till utomhusläsaren. Det verkade vara en enstaka händelse. :)
Ha det gott!