Wednesday, February 8, 2017

En tsunami av nyheter

Från att bara ha haft papperstidningar, radio och en eller två TV-kanaler när jag växte upp till den tsunami av nyheter som nu flödar dygnet runt känns det nästan som om man behöver ha fler timmar per dygn än vad vi faktiskt har för att kunna hålla sig uppdaterad.
Jag försöker följa vad som händer och kollar både mer traditionella nyhetssajter och sådana som presenterar andra slags nyheter.

Igår kom en nyhet via Facebook som nu har blivit viral och sprids över hela världen. En polis i Örebro hade på sin FB-sida skrivit om hur trött han var på sin arbetssituation och att han struntade i om det var politiskt korrekt eller inte det han ville dela med sig av. Han var “jävligt trött". Mer än 6,600 kommentarer har kommit på inlägget och det har delats runt 19,000 gånger. Det har skrivits om Peter Springare i tidningar och på sociala medier både i Sverige och utomlands.

Dessutom har några personer startat en annan FB-sida som stöd för Peter och alla poliser i Sverige. Stå upp för Peter Springare heter sidan och bara på några dagar har den fått runt 130,000-140,000 medlemmar! Och det är inte bara svenskar som följer den utan även folk i USA och i andra länder. Folk som helt enkelt tröttnat på all politisk korrekthet och korrumption som finns.

Att vara polis i Sverige i dagens läge kan inte vara lätt med en inkompetent rikspolischef som var en stor orsak till vad som hände i Sverige under hösten 2015. Dan Eliasson skulle ha avgått för länge sedan.

En annan nyhet som jag hittade idag (som det inte verkar ha talats särskilt mycket om än) är Oroville Dam i Kalifornien. Den här dammen är den högsta i USA (230 meter hög) och Lake Oroville som finns i anslutning till dammen är den näst största “man made lake" i Kalifornien. En mycket stor sjö som nu är ungefär 88% full. Lake Oroville och dammen ligger ungefär 12 mil norr om Sacramento.


Bilden lånad från - By California Department of Water Resources - http://www.dwr.water.ca.gov/newsroom/photo/facilities-swp/oroville_dam.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11877180

För någon dag sedan, när man skulle släppa ut vatten från Lake Oroville, uppstod en mindre “krater" i den kanal som släpper ut vatten. Bitar av betong sköts upp i luften och man fick stänga av utsläppet. Idag undersökte man skadorna och ingen tycks veta vad man skall göra eftersom hålet är mycket stort. Släpper man inte ut vatten från sjön kan det bli stora skador kring sjön och kanske även på andra delar om vattnet bara rinner ut okontrollerat. Släpper man ut vatten genom kanalen kan det bli skador även då. Varför ingen upptäckt detta tidigare kan man ju verkligen undra. Och vi har ytterligare ett oväder på ingång utefter västkusten. Här ser man hur stor skadan är.http://www.sacbee.com/news/state/california/water-and-drought/article131348349.html

Vilka nyheter följer ni? Var hittar ni era nyheter?

Det är intressanta tider vi lever i och jag gör mitt bästa för att hänga med. :)

19 comments:

Marina said...

Visst är det så, att vi lever i en värld där vi översköljs av nyheter. Ibland kan jag känna att jag tycker det är läskigt med vilken hastighet nyheter färdas idag, för det är ju inte bara det som är sant som delas med en helt osannolik hastighet på nätet.

Theresa williams said...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com

Annika said...

Det blir för mkt ibland. Speciellt i dessa tider.
Blir så trött speciellt på alla "alternativ". Stick to the truth, för fasiken.
Läser Washington Post, The times, CNN och DN. Mer än så mäktar jag inte med.
Kram

Steel City Anna said...

Jag läser extremt mycket gammelmedia, alltså tidningar, plus BBC news och SVTs nyheter. Tre, fyra brittiska tidningar, Aftonbladet (motvilligt, men de andra svenska tidningarna har så mycket låsta artiklar), någon tysk tidning då och då med lite hjälp från maken med språket (men tysk media har ofta väldigt intressanta vinklar på det som pågår i EU just nu) och någon amerikansk stor tidning när jag har tid.

Det är verkligen svårt att få till en saklig debatt numera oavsett politisk inriktning. Jag har nog skrämt bort en del svenska vänner för här i England är jag van att kunna ha hätska debatter med folk, sen skämtar vi lite och tar en öl liksom. Jag kan vara god vän med folk som tycker tvärtemot vad jag tycker, och det är många av dem jag skulle ringa i en kris snarare än de som bara säger fina saker hela tiden de hört nånstans och inte tänkt igenom :) många av de britter jag känner som röstade för Brexit har varit mest arga över hur vi EU-medborgare behandlas just nu som brickor i ett spel, för det hade de inte röstat för och de ser orättvisan i det. Många remainers är mer oroliga över sina egna företag och alla pengar de kan förlora. Så världen är inte svart eller vit ...

Och jag tycker att det är konstigt att man inte kan lyssna på vad polisen och brandmännen tycker och ser i sin vardag och lösa de problemen utan att det direkt handlar om rasism och nåt slags det onda mot det goda. Väldigt få svenskar vill jobba i serviceyrken idag, det är ju ett gigantiskt samhällsproblem.

Annika said...

Jag läser Guardian, lite av Wash Post, NYTimes, en smula Vox, en smula Huffpost, DN, och sen hittade jag en nyhetsgenerator som heter realclearpolitics.com som jag gillar eftersom jag får både konservativa och liberala nyheter på den men inga clickbaits eller skandalnyheter och ganska mycket djupgående analyser och mer balanserade och - viktigt! - faktacheckade rapporter. Numer brukar jag ta en sväng förbi Fox och Fox Nation när jag orkar också för att hålla koll på deras tolkning av händelserna. Jag vill gärna komma ur bubblan.
Kram

Annika said...

PS. @Steel City Anna - det där med polisen och brandmännen, det är lite som att man aldrig lyssnar direkt på lärarna - i något av länderna - när man ska försöka "laga" eller förbättra skolsystemet....

Anonymous said...


Hej Anne-Marie här är peter springares blog.pspringare.wordpress.com
Jag läser nästan inte gammelmedia längre.Typ DN.EX.AFTON.SVT.
Jag avskyr vinklingarna kampanjerna lögnerna.Jag läser
cornucopia.cornubot.se bra länkar
ledarsidorna.se
detgodasamhallet.com
anybodys-place.blogspot.se
economist.com
polisen händelser bubb.la omni.se atl.nu häls christer

Unknown said...

Hej!

Slutade över 10 år sedan att följa "mainstream media" som är mera propaganda...

Gunnel said...

Vi har fortfarande kvar papperstidning som kommer varje morgon i brevlådan, annars är det nog mer populärt att läsa den på nätet. Vi läser andra tidningar där och TV har ju ett stort utbud av kanaler så det är bara att välja och vraka. Trevlig helg

Anne-Marie said...

Marina: Ja, det är rätt överväldigande faktiskt vilket nyhetsflöde som vi har num. Jag vet inte om man kan tro på någonting egentligen numera. Jag är nog rätt misstänksam mot mycket.

Anne-Marie said...

Annika: Man skulle nog egentligen kunna tillbringa hela dagarna med att följa allt som kommer via internet, TV, tidningar osv.
Det finns mycket som inte stämmer och en del som stämmer.
Svårt att riktigt veta tycker jag vad som är korrekt eller inte.
Kram

Anne-Marie said...

Anna: Det var imponerande så många olika nyhetskanaler du tar del av. :)
Eftersom vi inte har direkt några papperstidningar här där jag bor som är värda att läsa blir det att det mesta jag tar del av är via nätet. Jag har en mix av olika slags sajter jag brukar läsa.
Tysk media är säkert annorlunda - jag skulle inte kunna läsa eftersom jag glömt all tyska jag kunde.
Det är synd att så många svenskar är rädda för att ha olika åsikter. Låter väldigt bra och sunt att kunna ha samtal och debatter med andra som tycker olika och att man sedan är goda vänner trots allt. Det finns väldigt mycket hat via nätet från folk som tycker olika. Verkligen trist när det blir så.
Situationen för polisen i Sverige är verkligen inte bra just nu. Väldigt många poliser verkar säga upp sig pga en ohållbar arbetssituation. De ser säkert mycket som kan vara utmanande på olika sätt. Eftersom så mycket nu är politiskt korrekt undrar man hur någon slags konstruktiv diskussion skall kunna föras.

Anne-Marie said...

Annika: DN har tyvärr börjat ha väldigt många artiklar som man inte kan läsa om man inte betalar. Bor man inte i Sverige tror jag inte det går att betala.
Jag har en mix av olika sajter förutom de du nämner.
Många tycks befinna sig i någon slags bubbla och har nog låst fast sig litet tyvärr.
Kram

Anne-Marie said...

Annika @ Anna: Håller med helt att man inte tycks vilja ta del av folks erfarenheter som faktiskt jobbar inom vissa yrken.

Anne-Marie said...

Hej Christer,
Visste inte att Springare hade en blogg också. Ser ut som om han inte skriver riktigt ofta men skall kolla in den.
Jag läser inte Expressen och Aftonbladet. DN brukar jag kolla men många artiklar kostar pengar numera tyvärr. Det är mest för att se litet vad som är på gång i Sverige.
Mycket av mainstream media är tyvärr manipulerat och styrt.
Bra med litet tips på svenska hemsidor - jag har en hel del amerikanska sidor.
Cornucopia har jag läst vissa artiklar bara om jag “googlat" något.
De andra har jag inte sett direkt så får ta och kolla in dem.

Anne-Marie said...

Joius: Så sant - mainstream media är mest propaganda och den vinklas och styrs väldigt mycket. Litet otäckt faktiskt - påminner mig om boken 1984.

Anne-Marie said...

Gunnel: Jag har inte haft en papperstidning sedan jag bodde i Sverige. Här i glesbygden finns knappt några papperstidningar värda namnet.
TV tittar jag mindre och mindre på eftersom det inte finns mycket tycker jag trots att jag har en hel del kanaler. Ha det gott!

Äventyret framtiden said...

Jag drar mig undan alltmera från nyheter som manglas ut överallt i tid och otid och jag är urless på att det förväntas av en att man ska ta ställning i allting. Var är livet ? Nu lever vi det genom massmedia och digitala lösningar i allt stressigare tempo.
Jag läser Ålandstidningen och några svenska dagstidningar på nätet, som DN och Svenska dagbladet. Uffe håller mig underrättad också, han läser allt han kommer över, från övriga världen. Jag lägger dövörat till många gånger. Det blir bara för mycket.
Rapport ser jag ett par gånger i veckan, ser knappt på tv längre. Man hinner ju inte med om man ska vara med överallt i den svängen.
Nu låter jag som en riktig klagotantadora :)

Anne-Marie said...

Karin: Jag håller med dig om att det blir ett brus som är svårt att hantera. Och det verkar öka tycker jag hela tiden.
Numera tittar jag knappt på TV eftersom det knappt finns något intressant. Internet har jag inte velat “lägga av" och där känns det som om det finns fler valmöjligheter fortfarande. Kanske det dock är en illusion.
Nej, jag tycker inte du klagar alls. Du beskriver hur du känner. Det är inte att klaga.