Sunday, October 4, 2009

IKEA i Portland

Jag nämnde för ett par veckor sedan i ett inlägg att jag var på en liten resa till Portland i somras. Jag hälsade på A och hennes man M - det var verkligen roligt att äntligen ses.

Eftersom det är långt att köra och jag troligen skulle ha kört vilse i Portland tog jag Greyhoundbussen. Jag ger mig inte. :) Nu var det i alla fall sommar så det fanns ju ingen snö och jag kom till och med fram 30-45 minuter tidigare än planerat. Inte dåligt för Greyhound.

Jag bodde hemma hos A och M och det var roligt att se hur ett nybyggt townhouse ser ut. Här har vi inga sådana nya, fina hus.

En utflykt gick till IKEA i Portland. Det kändes litet speciellt att komma dit - låter konstigt kanske men jag har aldrig besökt något IKEA varuhus utomlands. Det enda jag åkt till är IKEA i Skärholmen utanför Stockholm.
Den svenska flaggan fanns där och jag kände mig helt plötsligt väldigt svensk. :) Det är ett rätt stort varuhus och vi gick igenom de flesta avdelningarna. När amerikaner ser de svenska namnen Billy, Tylösand, Blåsippa betyder de troligen ingenting. För oss svenskar står de här namnen för något. Jag har fortfarande en Billy bokhylla i min mammas lägenhet.

De hade en stor restaurang och vi åt köttbullar med lingsonsylt! Köttbullarna var riktigt goda. Det fanns även en matavdelning så jag passade på att köpa Kalles Kaviar och lingonsylt. Tyvärr kunde jag ju inte ta med mig ost och lax på bussen eftersom det var en så lång resa men jag var nöjd ändå.

Det lär nog dröja innan jag kommer till IKEA igen eftesom det närmaste ligger i Sacramento - tar ca 5 timmar att köra dit. Skulle inte vara helt fel att ha något närmare så man kunde fylla på "svensk förrådet" ibland.

2 comments:

Lars Hultqvist said...

Jag önskar också att vi hade ett på närmare håll. Det tar 6 timmar för oss att köra ner till Dallas.

Anne-Marie said...

Lars: Visst är det kul att komma till IKEA - att kunna "tanka" litet svensk mat och få litet svensk atmosfär.