Thursday, November 28, 2013

En dag för tacksamhet

Solen skiner och vi är lediga idag. Thanksgiving-helgen har svept in över USA. Kanske USAs största helg. En helg som nästan är större än julen.

Idag samlas familjer och äter kalkon och andra godsaker. Jag skulle egentligen ha hälsat på hos J men av olika orsaker blev det inte så. Jag kommer ändå njuta av en ledig dag. :)

Det är lätt att ta mycket för givet men en dag som Thanksgiving är en bra tid för reflektion över saker att vara tacksam för. Att ha hälsan, vänner, en bostad, ett arbete, en bil, mat på bordet, osv.
Jag fick goda nyheter från begravningsfirman i Sverige - de kommer att snart skicka en redovisning som egentligen är det sista som skall ske - förutom deklarationen nästa år som de också tar hand om. Något att också vara tacksam för. Att kunna lägga allt detta bakom sig och börja se framåt. Och jag kommer att kunna betala av ett studielån jag har sedan min tid som elev här i USA. Det ser jag verkligen fram emot att kunna göra. :)

I morgon är det USAs största readag under året - Black Friday. Läste hos Dagens Nyheter att man skall införa Black Friday även i Sverige. En anledning till att man har Black Friday i USA är att många är lediga just kring Thanksgiving-helgen. Eftersom vi knappt har några affärer här lär det inte märkas direkt men man kan fynda just denna dag. Numera kan man också fynda via nätet.

Fick också veta att min blogg kommit med i en topplista för bloggar även i år. http://www.cisionnewsroom.se/kategori/bloggtopplista/
Jag startade min blogg i november 2006 och ett av mina första inlägg handlade just om Thanksgiving. Jag är tacksam att fortfarande känna lusten att skriva och att det finns ett intresse att läsa min blogg. :)

Och i kväll går en av mina favoritfilmer på TV - The Matrix!

Happy Thanksgiving till alla!

Den här lilla glasprydnaden skickade jag till min mamma som en gåva (hon tyckte mycket om just rödhakar) och när jag var i Sverige tog jag den med mig som ett fint minne. Den är jag också tacksam för.

14 comments:

Charlie sa ... said...

Kära Anne-Marie!

Vad fint du skriver!

Så glad att det ordnar sig så bra nu och att en hel del kan bockas av.

Jag är tacksam och glad för att jag träffat dig via bloggen. Jag hoppas vi ses snart på riktigt.

KRAM!

Anonymous said...

Hej, the matrix är en av mina
favoritfilmer. Fick fribiljett på
bio och såg denna. Sedan köpte jag
filmen på rea. Jo den fina fågel
dekorationen. Den har flugit över
atlanten med din hjälp. Kul att,
din mor fick den först. Jo, grattis
till 7 år med bloggen. HÄLSNINGAR
Stig.

Anne-Marie said...

Kära Lotta - Vad glad jag blir att du tyckte om inlägget. :) Jag är också glad och tacksam att fått lära känna dig via blogg och email.
Blir det inte båt kommer jag nog ändå till östkusten. Skulle väldigt gärna vilja besöka delar av östkusten. Fick precis klart för mig att de där transatlantiska båtarna inte går under flera månader efter januari. Det visste jag faktiskt inte.
Thanksgiving kram!!

Anne-Marie said...

Stig: Visst är The Matrix en bra film! Del 2 och 3 kan jag vara utan men del 1 är fantastiskt bra. Filmen är nog mer sann än vad många tror.
Fågeldekorationen var en av de få saker jag ville spara. Framför allt då mamma var en fågelperson - vi hade massor med fåglar i trädgården i Enebyberg som hon uppskattade.
Trodde nog aldrig att bloggen skulle bli så långlivad.
Ha en fortsatt fin vecka!

Freedomtravel said...

Vi skulle nog behöva lite Thanksgiving i Sverige också! Mycket att vara tacksamma för, men det glömmer vi lätt...

olgakatt said...

Jag lämnade Kalifornien precis före Thanksgiving vilket grämer mig när jag fick bilden på kalaset jag missade.
Men jag är synnerligen nöjd med mina veckor!
Nästa år blir det östkusten igen men Kalifornien ligger ju kvar när det är tid för ett nytt besök.
Skönt för dig att få så bra service från begravningsbyrån och att allt snart är omhändertaget. Må den lilla röda fågeln flyga med dig vart du än tar vägen framöver!
Jag uppskattar dina inlägg mycket; man får litet bättre perspektiv på det stora landet än bara från de förmögnare delarna som oftast figurerar i bloggvärlden.

Desiree said...

Happy Thanksgiving till dig Anne-Marie. Hoppas du får en riktigt fin långhelg. Så skönt att det börjar ordna sig så att du äntligen kan gå vidare och finna en väg och ett ställe som passar dig framöver.
Kram!

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Jag glömmer rätt ofta bort att vara tacksam för det jag har. Bra att bli litet påmind ibland. :)

Anne-Marie said...

Olgakatt: Amrisarna kan det där med mat osv vid Thanksgiving. :) Du får ta igen det du missade vid ett annat tillfälle.
Det skall bli väldigt skönt när jag kan lägga min mammas dödsbo bakom mig. Nu börjar det bli dags att verkligen ta tag i nästa steg.
Vad glad jag blir för dina ord om min blogg - tack! :) Och det är alltid lika trevligt när du lämnat "avtryck" här på bloggen.

Anne-Marie said...

Önskar dig detsamma Desiree!
Nu håller jag tummarna för att redovisningen inte skall komma på avvägar utan att det kan gå litet snabbare och smidigare.
Det vore trevligt om en ny väg bara materialiserade sig ;) men jag kanske får ta det litet pö om pö. Kram!

My kids' Mom said...

Kära Anne-Marie,

Du har en sådan fantastisk fin blogg! Den är så välskriven och enormt informativ. Ett stort grattis till placering på topplistan! Jätteroligt och mycket välförtjänat.

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram, Anneli

Anne-Marie said...

Tack kära Anneli! :) Vad glad jag blir att du hittat hit och att jag hittade till din blogg. Gillar verkligen hur du också skriver om allt möjligt.
Ha en fin första advent!
Kram!!

Äventyret framtiden said...

Den lilla fågeln minns jag väl, den som du nu har tagit med dig tillbaka som ett minne.
Black Friday på väg åt vårt håll!
Det kommer säkert att gillas av många, fastän jag tillstår att det kommer att gå helt obemärkt förbi min näsa. Jag är ingen fröjd och glädje för köpmännen precis;)

kram
Karin

Anne-Marie said...

Karin: Det var inte så lång tid mamma fick glädjas åt den lilla fågeln men det blev i alla fall ett tag.
Det känns litet konstigt med Black Friday hos er eftersom det inte finns Thanksgiving i Norden. Men det mesta från USA tycks ju anammas i Sverige och kanske även de andra nordiska länderna.
Jag har faktiskt fyndat via nätet någon gång under Black Friday. Men jag är också en dålig kund. :)
Kram!!