Monday, July 18, 2011

Dubbeldusch

Om vi har dubbelcyklar här i mina trakter så är kanske en dubbeldusch ingen världssensation. ;)

När jag flyttade in i huset jag fortfarande hyr (jag kommer trots allt inte att flytta ut just nu eftersom jag helt enkelt inte orkade genomföra en ny flytt under sommaren) var en av de saker jag först noterade en dubbeldusch. Mitt badrum är ett mycket litet rum med ett tvättställ som har en triangelform för att passa i en hörna. Bara det är litet uppseendeväckande.

Det finns ett badkar och av någon anledning två duschuvuden. Och det ena sitter mycket högre än det andra. Jag har ingen säker förklaring men troligen har det hela sitt ursprung i den tid då mina hyresvärdar faktiskt bodde permanent i huset. Mannen är mycket lång (han har norskt påbrå) och kvinnan är rätt kort. Praktiskt att ha två olika duschhuvuden på olika höjd. Jag brukar bara använda det som sitter lägre.


Den här typen duschhuvud hade jag inte sett tidigare men det har en ordentlig sprutt på vattnet :).


Bland det värsta som finns är väl duschuvuden med lågt tryck. Seinfeld-episoden med "low flow shower heads" är en klassiker.

Som vanligt, hoppas videon går att titta på utanför USA.

10 comments:

Anonymous said...

Är det inte svårt att göra rent i duschen och även tvätta håret när du inte har ett påkopplat duschhuvud med slang som du kan ta ner från väggen?
Marie

Desiree said...

Lite mysko att installera två dushhuvuden så där. Det finns ju en betydligt mer praktiskt lösning på många sätt som Marie säger. Med ett påkopplat dushhuvud med slang så kan man ju reglera hur högt eller lågt man vill att dushmunstycket ska sitta. Jag gillar inte de där standard lösningen i USA med fast monterade dushhvuden så som här. Men vi köpte slang och kopplade vårt fasta dushhvud till ett påkopplat istället. Det var ju mycket lättare att städa duschen med ett påkopplat med slang istället. Annars får man ju stå och kasta upp vatten med en hink eller balja då man ska skölja duschväggarna efter att man skrubbat dem och då blev det tokblött lite överallt i badrummet.
Kram!

olgakatt said...

Jag fattar inte heller varför man inte har dusch med slang! Det måste vara karlar som konstruerar en dusch utan slang och som tror man blir ren överallt genom att stå under ett takflöde.

Anne-Marie said...

Marie: Allt går allteftersom man vänjer sig. Jag skulle säkert ha kunnat sätta på ett annat duschhuvud med slang men då mina hyresvärdar är litet underliga vill jag inte göra alltför många "ingrepp" i huset. Man vet ju aldrig vad som händer i ett äldre hus.

Desiree: Visst är det litet opraktiskt det hela men det får gå. Eftersom mina hyresvärdar har ett 16 sidor långt hyreskontrakt och verkar litet allmänt paranoida vill jag göra så få förändringar som möjligt. Jag tror att de satte upp de två olika huvudena pga att han är riktigt lång och hon kortare. Och de känner tydligen inte till eller inte tycker om de där duschhuvudena med slang. Hyresvärdarna i Weed är som de är. :) Kramar!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Många saker som vi använder skulle troligen ha sett helt annorlunda ut om kvinnor varit mer inblandade i själva uppfinningsprocessen. Eftersom det är ordentligt tryck i vattnet fungerar det rätt bra trots allt att duscha. Rengöra är en helt annan sak.

Anonymous said...

Du behöver absolut inte göra några ingrepp för att koppla på ett duschhuvud. Det är hur lätt som helst och du kommer inte att behöva ha något tillstånd av din värd. Det finns duschhuvud och slang färdigförpackat i en liten paket att köpa i järnhandeln för ca 15-20 dollar. Plast eller rostfritt material. Duschhuvudet med slang skruvar du bara på det redan befintliga. Tar 5 minuter och det gör du enkelt själv. Hur lätt som helst.
Marie GA

minna said...

Fin blogg! Följas på Bloglovin? :)

Anne-Marie said...

Marie: Tack för tips! Vi får se vad det blir av min dusch framöver. :)

Minna: Välkommen hit och tack! Du kan följa bloggen på Bloglovin - klicka bara på länken/ikonen under "Arkiv".

Magdalena and Co in US said...

Det är en av de saker som jag letat mig fördärvad efter innan jag insåg att jag förmodligen inte kommer hitta våra svenska så-mycket-bättre duschlösningar. Håller med Desiree, jag fattade inte hur sjutton de får rent när man inte kan skölja med slang. Ha en hink och skura med känns så fånigt. Men jag hittade en okej lösning som jag tror jag ska sätta in. Kan du ha båda duschmunstyckena på samtidigt? Tänkte att du kunde marknadsföra det som massagedusch med olika strålar då :) Har lite frågor om det där kontraktet, mailar dig sen. Kramar

Anne-Marie said...

Magdalena: Tänk jag tyckte inte att den dusch jag hade i Sverige var så himla mycket bättre. Visst hade den en slang men hur den var ordnad var konstigt. Men så var väl husen i Sollentuna där den lägenheten låg inte världens bästa hus. Nu har många lägenheter renoverats och har säkert mycket högre standard. Du får ta bilder på din lösning eftersom jag inte riktigt vet vad du tänker på. ;) Har precis skickat ett mail till dig. Kramar!